Meniu Închide

PDF în Word Online – Top alternative Gratuite și Premium

Fișierele PDF au avantajul că odată exportate nu se mai pot modifica și se afișează la fel indiferent de aplicația sau dispozitivul pe care sunt deschise. 

Însă devine un chin să editezi sau să copiezi o parte din informațiile dintr-un document PDF, pentru că formatarea e dată peste cap la exportarea datelor pentru editări ulterioare.

Pentru că formatul PDF nu favorizează editarea, e recomandabilă conversia documentului într-un alt format, de exemplu word sau text, pentru o editare facilă.

Conversie PDF Online

Din fericire există site-uri care te ajută să convertești online fișierele PDF în DOC, formatul Microsoft Word. Pe astfel de site-uri este destul de simplu să faci conversia, pur și simplu încarci fișierul PDF și apoi primești un link de descărcare pentru fișierul DOC.

Există totuși câteva neajunsuri: fiind un instrument gratuit nu funcționează mereu, existând incompatibilități cu anumite fișiere, iar încărcând fișiere PDF pe astfel de site-uri există riscul ca aceste fișiere să nu ajungă pe mâini bune.

Folosind site-uri pentru conversia de fișiere îți asumi un risc fiindcă nimeni nu îți garantează confidențialitatea iar informațiile din documente pot fi reutilizate sau vândute.

ConvertPDFtoWord.net

pdf in word - convertpdftoword.net

ConvertPDFtoWord.net este un serviciu online care convertește fișierele PDF în format doc compatibil cu Microsoft Word. De asemenea poate procesa fișierele scanate cu un plugin OCR și converti din PDF și în alte formate uzuale.

Conversie PDF
prin ConvertPDFtoWord.net

Nitro PDF

pdf in word - nitro pdf

Nitro PDF este un serviciu online care convertește fișierele PDF în format doc dar spre deosebire de Convertpdftoword.net trimite fișierul convertit prin e-mail și nu are funcție OCR.

Conversie PDF
cu Nitro PDF

Aplicații Profesionale pentru Conversie PDF

Dacă dorești o soluție sigură pentru a edita sau converti un document PDF în alt format, recomand folosirea unui software dedicat instalat pe calculator.

Pe lângă siguranța sporită o aplicație dedicată pentru conversie îți va oferi o flexibilitate mai mare de lucru și compatibilitate cu mai multe formate de fișiere.

În acest caz recomand două soluții de la Wondershare: PDF to Word Converter sau PDF Editor.

PDF to Word Converter este o aplicație specializată pe conversia fișierelor PDF în Word, care te ajută să scapi de limitările în editare ale formatului PDF, prin conversia acestora în format Word.

pdf in word - pdf to word converter

Wondershare PDF to Word Converter

 • Conversie PDF în Word
 • Recunoaște fișierele criptate
 • Conversie până la 200 fișiere simultan

Cumpără Online
PDF to Word Converter

pdf in word - pdf editor

Wondershare PDF Editor

 • Conversie și editare avansată PDF
 • Lucrul cu formate multiple de fișiere
 • OCR, criptare și parolare fișiere

Cumpără Online
PDF Editor

PDF Editor este o soluție mult mai complexă, care permite nu doar conversia fișierelor PDF, ci și editarea avansată, importarea și conversia textului și a datelor din documentele scanate, protecția cu parolă și criptarea documentelor, etc.

Mai multe detalii despre cele două aplicații pot fi aflate și din cele două clipuri de prezentare de mai jos:

Articol publicat inițial pe 23 Noiembrie 2008 și reeditat în 19 Iunie 2014.

66 Comments

 1. Florian

  Servus. In activitatea pe care o desfasor imi este necesar de un soft care sa-mi transforme documentele pdf fie in doc fie in jpg. Pentru aceasta am nevoie de ceva sigur. Multumesc pentru sprijin.

 2. Stefan

  Cu ce program transform fisierul word in PDF sau alt format, astgel incat, sa poata fi citit dar da nu poata fi retransformat in fisier word…! Multumesc anticipst pentru eventualele raspunsuri…

 3. Farcas Gelu Danut

  De ce sa-l convertesti cand poti sa-l editezi? Cred ca am mai prezentat aici Infix pdf editor. Este singurul program cu care am putut edita documente pdf cu usurinta celor Microsoft Word.
  Programul nu este gratuit, dar poti sa-l primesti si gratuit daca scrii pe internet despre ei. Eu asa l-am primit. Eu oricum o fac, nu mai am nevoie de licenta (am una), o faceam si fara asta, pe mine m-a ajutat sa editez niste cataloage mari in format pdf pe care altfel nu am reusit sa le rezolv.

 4. Anghel Camelia

  Am descarcat un program de transformare a documentelor Word in PDF (Office nu mai stiu cum), apoi l-am sters.
  Dupa ce l-am sters, am constatat ca tot ce fusese scris in Word 2003 se deschidea in Word Pad.
  Daca vreau sa redactez in Word 2003, scriu si apoi, cand salvez, devine tot document Word Pad.

  Cum pot sa scap de Word Pad? Nu am prea multe cunostinte de calculatoare, am incercat sa fac modificari pe cont propriu si m-am blocat.
  Ma puteti ajuta ? (chiar si contra cost)
  Multumesc.

  • Alexandru

   Click dreapta pe un document word, selectați Open with.. alegeți Microsoft Word din listă și bifați Always open with.. și ok. Apoi fișierele doc vor fi asociate cu Microsoft Word.

 5. Cristian Gheorghe

  Singurele fișiere PDF care pot fi convertite în format .doc sau .docx, păstrându-și intacte formatarea și conținutul, sunt acele fișiere care au fost făcute PDF din fișiere .doc sau .docx. Fișierele care au fost făcute PDF prin scanare nu pot fi transformate în fișiere editabile în Word, decât dacă sunt filtrate prin OCR, ceea ce nu cred că este posibil cu un program gratuit ca cel prezentat aici.

Lasă un răspuns