Meniu Închide

Copii folosesc de la vârste fragede telefoane și tablete

Catalin-Cosoi

În România, părinții cumpără smartphone-uri pentru copiii lor încă de la vârsta de 6 ani, potrivit unei cercerări realizate de Bitdefender.

Din observații personale pot spune că este și cazul tabletelor. Fiind tot mai accesibile și oferind acces la conținut variat și o multitudine de jocuri, mulți părinți preferă să cumpere o tabletă ieftină copiilor decât o jucărie mai sofisticată.

Studiul, derulat pe mai mult de 2000 de părinți din Statele Unite ale Americii, România, Spania, Franța, Germania, Brazilia, Portugalia, Italia și Rusia, relevă că cei mai mulți părinți cumpără un dispozitiv cu Android pentru copiii lor când aceștia au între 10 și 12 ani.

Totuși, un număr din ce în ce mai mare de copii români de 6 până la 9 ani, care de-abia învață să citească, dețin un smartphone. Astfel, doi din zece copii primesc un telefon cu Android înainte de 12 ani, iar unul din zece, la 6 sau 7 ani.

’’Astăzi, copiii sunt fără îndoială mult mai pricepuți decât erau părinții lor când vine vorba de tehnologie, dar nu ne putem aștepta să fie pe deplin conștienți de pericolele la care se expun folosind telefoane mobile de ultimă generaţie. Criminalii informatici știu că este mult mai probabil ca un copil să cadă în capcana jocurilor, a actualizărilor false, a fraudelor prin SMS sau a altor tipuri de amenințări. Iar pentru că tot mai mulţi copii folosesc smartphone-uri, escrocii vor căuta să exploateze acest lucru într-un mod din ce în ce mai agresiv’’, spune Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Bitdefender recomandă folosirea unei soluții de control parental, software inclus în Bitdefender Internet Security sau în Bitdefender Total Security. Programul blochează conținutul nepotrivit, SMS-urile și apelurile periculoase şi restricționează accesul la internet între anumite ore sau pe anumite pagini, ajutând părinții să monitorizeze activitatea copiilor online.

Localizarea prin GPS le permite părinților să vadă unde se află copiii lor cu ajutorul unei hărți interactive. În timp ce această caracteristică poate fi indispensabilă la vârste mici, pentru adolescenţi aceasta poate fi utilizată ca o măsură de securitate discretă, pentru prevenirea pericolelor din viața reală.

Alte articole interesante pentru tine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *