Dell Inspiron 3537, un laptop performant la preț redus

Din decembrie am început să mă uit după un laptop nou pentru editare video, editare grafică, dar și jocuri.

M-am orientat către un laptop performant (și nu desktop) pentru portabilitate, configurația integrată și dimensiunile reduse. În plus, în cazul unui laptop monitorul este opțional iar bateria are și rol de UPS în cazul unei pene de curent.

dell-3537-inspiron-front

După o serie de căutări și documentări despre procesoare și plăci video am ajuns la concluzia că Dell Inspiron 3537 este un laptop atipic, cu un preț sub nivelul performanțelor pe care le are.

Inspiron 3537 este disponibil în mai multe configurații, însă mi-a atras atenția varianta echipată cu procesor Intel® CoreTMi7-4500U 1.80-3 GHz, placă video AMD Radeon 8850M cu 2048 MB memorie video dedicată, 8 GB memorie RAM și 1 TB spațiu de stocare.

Această variantă oferă un raport performanță/preț mult mai bun decât multe dintre laptopurile cu prețuri până în 3500-4000 de RON, în condițiile în care prețul său este în jur de 2800 RON. Acest lucru se datorează plăcii video dedicate și celor 8 GB RAM care permit rularea jocurilor la detalii medii fără probleme.

dell-3537-inspiron-detaliu-carcasa

Sigur, există și o explicație pentru prețul redus: materialele și finisajele nu  impresionează, carcasa fiind dintr-un plastic care arată destul de „ieftin”. Nici rezoluția display-ului (1377 x 768) nu este chiar în ton cu restul configurației (aici poate sunt eu cârcotaș, aș fi preferat 1600 x 1200), dar per ansamblu Dell Inspiron 3537 este o alegere foarte bună datorită puterii de procesare.

dell-3537-inspiron-top

Cel mai bun preț l-am găsit la eMAG, aproximativ 2800 RON. Și la Altex se mai găsește o variantă, însă e doar cu 4GB RAM și hard disk de 750 GB, la un preț de aproximativ 2650 RON la reducere.

Dacă te interesează un laptop performant pentru jocuri și nu ești foarte pretențios la finisaje, Inspiron 3537 este o alegere „inspirată”. Acest model ar putea fi folosit și la editare video sau editare grafică, dar rezoluția scăzută a display-ului poate fi un minus dacă ești foarte pretențios.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

28 comentarii

  1. Daca ma puteti ajuta v-asi fi recunoscator:
    1-cind pornesc o aplicatie care sa necesite folosirea placii video 8850M incepe sa se auda un tiuit-bazait in partea centrala a tastaturii. Poate fi o problema majora?
    2-temperaturile procesor-placa video sint in jur de 80 grade in orice joc. Indiferent de joc, ventilatorul se tureaza pina ajunge la maxim. Adaugarea de cooling pad (12cm sau 20cm)nu ajuta de loc.
    De mers,merge, doar ca bazaie,e galagios si fierbinte 🙂 Va multumesc.

    • Salutare, țiuitul acela nu e ceva normal, la mine nu se aude. De asemenea, în jocuri la mine temperaturile nu sar de 40-50 de grade. Ce e drept nici eu nu mă joc chestii foarte pretențioase, dar e posibil să fie ceva în neregulă cu sistemul de răcire al laptopului tău.. 🙁
      Cu ce ai măsurat temperaturile? Ce jocuri le cresc așa de mult?

      • Scuze pentru intirziere,(a fost ziua mea :)) si multumesc pentru raspuns !
        In ceea ce priveste monitorizarea,folosesc HWMONITOR,AIDA64,MSIAFTERBURNER… toate indica aceleasi valori. Crysis2-3 solicita proc si video la 80-82 de grade. Am incercar Company of heroes si Generals zero hour (video nu trece de 65) dar proc urca pina la 75. Indiferent de situatie tiuitu-bazaitul e prezent si cooler-ul e galagios… . Poti te rog sa-mi spui cu ce monitorizezi tu temperaturile? Inca ceva: temperatura procesorului are salturi de cca 7-8 grade / secunda, Nu prea e posibil,asa-i?

        • La mulți ani! 😀
          Monitorizează temperaturile cu SpeedFan și vezi ce rezultate obții. Nu prea e normal să înregistrezi variații bruște ale temperaturilor.

Comentariile sunt închise.