Detalii despre Intel Haswell E

Intel a făcut publice câteva detalii legate de noile lor procesoare ce urmează să vină pe piață în următorul an. Este vorba de Haswell E, la bază tot un Haswell, dar cu mai multe nuclee și câteva modificări majore. Dacă actualele modele nu au venit cu ceea ce noi ne-am dorit, iată că viitoarea generație se ridică la nivelul așteptărilor.

Intel Haswell E vor fi cu siguranță pe placul pasionaților de overclock și multitasking. Astfel că noile procesoare vor avea între 6 și 8 nuclee fizice și multiplicatorul deblocat. Vor avea controller de memorie quad channel DDR4 la 2133 Mhz, deci sunt primele procesoare ce suportă noul standard în materie de memorie RAM. Memoria cache L3 este surprinzător de mare: 20 MB. Cu siguranță un utilizator de rând nu își va da seama. Evident că nu lipsește tehnologia Hyper Threading și TurboBoost 2.

Intel_Haswell_E_slide

Noile procesoare vor mai avea 40 de benzi PCI-E 3.0, magistrală DMI 2.0 cu o latima de bandă de până la 4 GB/sec și suport pentru chipset-ul X99 sau Wellsburg după numele de cod. Acesta va avea și el zece port-uri SATA 600, GigaLAN, USB 3.0 și alte câteva benzi PCI 2.0. Consumul procesoarelor va fi pe măsură: 140 de Watti în full load, la fel ca și concurența de la AMD. Din fericire vor păstra socket-ul LGA2011, dar placa de bază trebuie să fie revizia 3.0 că să meargă.

Nouă ne rămâne să așteptăm când se vor lansa și ce preț vor avea.

Trimite articolul și prietenilor tăi!