Diigo – Management eficient al bookmark-urilor

Diigo este un serviciu prin intermediul căruia vă puteți organiza eficient colecția de link-uri, adică bookmark-urile sau semnele de carte. Eu utilizez Diigo pentru Chrome de aproape un an și pot spune că mi-a scutit foarte mult timp și m-a ajutat să mă organizez mult mai eficient. Dacă operați cu multe link-uri zilnic, în mod sigur Diigo vă v-a ajuta să le organizați mai eficient.

Practic Diigo permite organizarea după etichete și liste, și în plus poate lăsa notițe sau evidențieri pe pagini (dar aici există restricții, varianta premium oferind funcționalitate maximă). Pe lângă acestea, se oferă posibilitatea de a marca paginile ca Read Later, pentru a fi citite mai târziu (varianta premium oferă și caching). Bookmark-urile pot fi marcate și ca private dacă nu doriți să fie vizibile altor utilizatori.

De asemenea se poate trimite conținut direct către Facebook, Twitter sau e-mail, ba chiar se poate crea un rezumat cu link-uri care se poate posta direct pe blog.

httpv://www.youtube.com/watch?v=VHWapAF1Txw

Cu toate acestea, funcția care m-a atras pe mine în primă fază, este exportul prin RSS al bookmark-urilor în funcție de tag-uri. Ce vreau să spun e că fiecare tag (sau chiar combinație de tag-uri) are fluxul său RSS propriu. Asta înseamnă că puteți posta ușor și automat conținut pe Facebook, Twitter, e-mail, prin servicii ca RSS Graffiti, TwitterFeed sau Feedburner.

Baza de link-uri este accesibilă atât prin interfața web, cât și de pe dispozitive mobile prin aplicații specifice. Pentru a vedea care sunt toate posibilitățile și plugin-urile prin care se poate accesa și utiliza Diigo, vizitați secțiunea Tools.

Diigo poate fi utilizat și pentru a descoperi conținut popular, într-un stil asemenător StumbleUpon.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

6 comentarii

  1. OOPs ! Am uitat Wondarpage se preteaza si cu un Startpage pe masura !!! SYMBALOO
    symbaloo.com

  2. Sant obsadat de bookmarkuri am incercat multe , am instalate multe dar mai bun ca WONDERPAGE nu am gasit . Frumos , configurabil , intuitiv , usor , online , multiplatform , face screenshoot de pagina , poti adauga comentarii , ferestre muti cu drag & drop de la un loc la altul . Nici nu mai vreu altceva .
    wonderpage.com/index/frontpage

Comentariile sunt închise.