Drone zburatoare in loc de curieri

Ați citit bine. Amazon vrea să înlocuiască curierii cu niște drone zburătoare pentru a livra mai repede comenzile. În cadrul unui eveniment susținut de Amazon, aceștia au vorbit despre noul lor proiect care va fi gata în aproximativ 4 ani.

amazdrone

CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, a spus în cadrul evenimentului că pachețele de maxim 2 kg vor fi livrate cu ajutorul unor roboței elicopter până la ține acasă. Pentru început vor funcționa pe o distanță de 16 Km de la sediul Amazon, dar tot este un început. Astfel că 86% din comenzi vor fi livrate de către aceste drone. Până atunci poate vor extinde rază de acțiune a roboților.

Dar odată cu această nouă invetie apar și niște probleme. Ce se întâmplă cu roboții când afară este o vreme neprielnică, sau dacă destinatarul stă la bloc. Și cum se vor feri elicopterele de firele de tensiune sau alte obstacole ce pot apărea pe traseu? Rămâne de văzut cum va arăta acest proiect peste 4 ani. Până atunci trebuie doar să așteptăm și să sperăm la mai bine.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

Un comentariu

  1. Nu vreau sa ma gandesc ce ar pati in Romanica. Sunt sigur ca vreun pusti deja asambeaza un robot-elicopter mai mare care sa captureze drona cu tot cu pachet.Sa vezi atunci razboiae aeriene.

Comentariile sunt închise.