Odată cu apariția memoriilor externe (stick-uri USB, carduri de memorie, hard-disk-uri externe, etc) dar și a serviciilor de stocare/sincronizare și transfer de fișiere online (Dropbox de exemplu), discurile optice au devenit mai puțin rentabile pentru transferul de fișiere, motiv pentru care sunt utilizate din ce în ce mai puțin în acest scop. Gândește-te când ai folosit ultima dată unitatea optică sau cât de des o folosești? Nu prea des, așa este?
Fiindcă am observat că prețurile DVD Writerelor externe a scăzut considerabil și este apropiat de cel al unităților interne, în cazul celor care interacționează cu mai multe calculatoare, achiziția unui DVD Writer extern poate fi destul de rentabilă.
Avantajele principale ale unei unități optice externe sunt flexibilitatea și compatibilitatea. Un DVD Writer extern se poate utiliza cu ușurință pe mai multe calculatoare, și este foarte util și în cazul laptopurilor cu unitatea optică defectă, sau în cazul laptop-urilor fără unitate optică sau al netbook-urilor.
Ca dezavantaje, ar fi prețul puțin mai ridicat și vitezele de lucru ceva mai mici (în cazul unităților compacte), dar merită dacă puneți accentul pe partea de portabilitate (timpul mediu de scriere pe care l-am înregistrat a fost de aproximativ 11 minute).
E buna ideea! O sa tin cont la urmatorul upgrade.