Downgrade de la Windows 10 cu EaseUS System Goback Free

Easeus System Goback Free

Dacă intenționezi să testezi Windows 10, EaseUS System Goback Free este o aplicație foarte utilă. Te poate ajuta să revii ușor la sistemul de operare inițial în cazul în care întâmpini dificultăți, ori dacă ești nemulțumit de noul sistem de operare.

Utilitarul este realizat EaseUS, compania care a creat și ToDo Backup sau Every Sync, și este gratuit.

Și Microsoft se așteaptă ca unii utilizatori să dorească să revină la sistemul de operare anterior. De aceea a anunțat că acest lucru se poate face în primele 30 de zile după instalarea lui Windows 10. Chiar și așa, e indicat să ai o rezervă dacă vrei să faci upgrade la Windows 10.

EaseUS System Goback Free este compatibilă cu toate versiunile de Windows de la XP până la 10 și are o interfață intuitivă, foarte ușor de utilizat. Aplicația te ajută să faci o copie de siguranță sistemului, și să o restaurezi ulterior dacă vrei să revii la starea inițială.

Creare copie de siguranță cu System Goback Free

  • Deschizi aplicația și click pe Backup System. Copia de siguranță se va face pe altă partiție sau pe un stick USB suficient de mare. Acest procedeu se face înainte de instalarea lui Windows 10, și durează în funcție de dimensiunea partiției de sistem.
Easeus Go Back Free Upgrade
  • După instalarea Windows 10, dacă ești nemulțumit poți reveni la sistemul de operare inițial cu EaseUS System Goback Free. Click pe butonul Go Back și s-a rezolvat.

Atenție, programul este util numai dacă îl instalezi și faci o copie de siguranță înainte de a instala Windows 10. EaseUS System Goback Free nu va funcționa pe un sistem care are Windows 10 preinstalat ori deja actualizat.

Pentru revenirea la sistemul inițial este recomandabilă întâi folosirea variantei oficiale de downgrade în primele 30 de zile de la instalarea lui Windows 10. Deși teoretic sistemul se poate restaura folosind utilitarul EaseUS, licența e posibil să fie convertită în una de Windows 10 și să nu mai fie valabilă pentru sistemul de operare anterior.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

8 comentarii

  1. Pacat ca nu ai postat stirea asta inainte de a trece la windows 10,oricum eu sunt multumit de el nu stiu de ce sunt unii care spun ca nu este okay, dar daca vreausa reinstalez w 8 acum, nu mai pot sa il instalez cu licenta pe care am avut-o la el?Multumesc si succes !

  2. Salut,stiu ca nu ar trebuii sa pun intreabarea aici dar sunt disperat,acum 1 saptamana am reinstat windows 7 jocurile mergeau bine inaite de reinstalare,acum nu trec nici de 20 fps, mentionez ca am instalat ultimele drivere.Ce as mai putea face?

  3. Salutare Alex! Uite că la asta nu m-am gândit. Mi-am instalat deja Windows 10 pe doua din laptopuri si deocamdata sunt multumit. Dar este bine de stiut ideea de downgrade!

  4. Mă bucur să constat că ai revenit. Îți doresc succes.
    Am o întrebare: ce se întâmplă cu acele sisteme care nu sunt chiar ”ok”? Dacă ai făcut upgrade mai poți reveni la el? Mi se pare că e o întrebare care suscită interesul multora. Mulțumesc!

    • Mulțumesc, nu am un răspuns documentat, însă cred că sunt șanse mari să nu poți reveni fiindcă licența poate fi invalidată.

Comentariile sunt închise.