ELANCE – Cum poți câștiga bani lucrând de acasă

elance.com

Cum poți câştiga bani lucrând de acasă? Elance oferă o soluţie: fii freelancer şi apucă-te de treabă, sau cum spun ei “Lucrează diferit”.

Freelancer înseamnă liber profesionist, adică să-ţi cauţi singur proiecte la care să lucrezi. Pe site-ul Elance poţi găsi proiecte diverse, potrivite cu ceea ce ştii să faci.

Cum funcționează Elance.com

Pe Elance.com se pot înscrie firmele şi persoanele fizice, de toate vârstele, de orice profesie, cu serviciu sau fără, din orice colţ al lumii, care pot colabora împreună pentru satisfacerea unor nevoi.

Aşadar, Elance este un intermediar între cererea şi oferta de muncă, similar cu Freelancer.com. Nu doar firmele pot posta joburi, ci şi persoane care au nevoie de realizarea unui serviciu şi apelează la ajutorul unui freelancer.

Doresc să precizez de la început că a lucra de acasă nu înseamnă a sta toată ziua în casă, a te izola, lucrând intens la proiectele primite. Înseamnă că ai ocazia să-ţi faci un program echilibrat, să te bucuri de tot ce este frumos, să te regăseşti pe sine pentru a face ceea ce te reprezintă.

Hai să vedem și care sunt regulile în lucrul cu platforma Elance. Practic sunt implicate două părți: un Beneficiar (Client) și un Prestator (Freelancer), care pot fi persoane fizice sau juridice. Domeniile în care se poate activa pe Elance sunt: Scriere şi Traducere, Grafică şi Multimedia, IT şi Programare, Vânzări şi Marketing, Legal, Finanţe şi Management, Suport Administrativ, Inginerie şi Producţie.

Avantajele  Beneficiarului:

– serviciul este realizat repede şi bine, prin acces instant la oferta de muncă bine pregătită
– 85% din afaceri raportează un avantaj competitiv prin Elance
– protecţia plăţii garantată şi administrarea lucrărilor realizate, facturilor şi a plăţilor
Aşadar, dragă Beneficiarule, îţi rămane doar să postezi job-ul şi să cauţi persoana potrivită care să ducă treaba la bun sfârşit.

Avantajele Freelancerului:

– poți să arăţi lumii cât de bun ești lucrând la ceea ce te bucură/pasionează
– înregistrare, creare profil şi aplicare la job gratuită
– peste 25,000 anunţuri de angajare săptămânal
– protecţia plăţii garantată şi administrarea lucrărilor realizate, facturilor şi a plăţilor.

Cum să progresezi pe Elance.com

1. Crează-ţi profilul – motivaţia ta şi o scurtă descriere a serviciilor pe care le poţi oferi, experienţa profesională şi educaţională, abilităţi şi foarte important portofoliul. Portofoliul poate include lucrări diverse pe care le-ai realizat la serviciu, la şcoală, în particular. Actualizează permanent “zestrea” de materiale, aceasta te reprezintă, vorbeşte de la sine despre tine.

2. Începe munca – caută joburi care le poţi face şi aplică pentru ele. Citeşte cu atenţie cerinţa jobu-lui pentru a arăta că tu eşti soluţia cea mai bună şi pentru a estima corect timpul de lucru şi plata aferentă. Pentru a putea aplica la joburi primeşti un număr de conexiuni, care se reduc cu fiecare propunere făcută, ai grijă cum le foloseşti.

3. Fă muncă de excepţie – După ce eşti invitat de către Client şi stabiliţi metoda de colaborare, primeşti din partea acestuia titlul de câştigător al licitaţiei. Urmează să planificaţi activitatea şi plata. Se pot face modificări, ulterior.

4. Progresează – continuă să te dezvolţi prin proiecte interesante

Să porneşti la drum cu entuziasm, muncă, răbdare, perseverenţă fiindcă talentul tău va fi cu siguranță descoperit. Spor la lucru!

Trimite articolul și prietenilor tăi!

2 comentarii

  1. Buna ziua,
    Am o rugaminte: as vrea sa-mi transfer poze din telefonul meu Nokia 2730 in calculator.Mentionez ca am un cablu USB pentru telefon, care in momentul in care il cuplez la telefon imi cere „inserati cartela memoria pentru a continua”.Ce pot sa fac?

Comentariile sunt închise.