EncryptOnClick – Parola pe fisier sau folder/director

Acum ceva vreme cativa vizitatori au ajuns pe Computerică cautand pe google aplicatii pentru parolat foldere sau fisiere, insa la momentul respectiv nu am gasit nimic relevant. Recent am gasit o aplicatie care se potriveste pentru aceste functii, si anume EncryptOnClick.
Concret, aplicatia stie sa: cripteze un fisier si sa il blocheze printr-o parola, sau sa cripteze mai multe fisiere dintr-un director sub aceeasi parola.

Pentru a parola un fisier deschideti aplicatia, la rubrica Encrypt faceti click pe File, si introduceti o parola de 2 ori. Aceasta parola o sa va fie ceruta cand vreti sa accesati fisierul criptat si blocat prin parola. Puteti sa accesati fisierul direct din Windows Explorer sau din interfata EncryptOnClick, rubrica Decrypt/File.

Pentru a parola intreg continutul unui folder/director, la rubrica Encrypt click pe Folder si alegeti folderul vizat. Cand il veti accesa veti vedea ca toate fisierele au iconurile similare cu EncryptOnClick, ceea ce inseamna ca sunt protejate.
Aceste fisiere le puteti accesa fie individual, facand click pe ele si introducand parola pe care ati inserat-o la folder, fie din interfata EncryptOnClick de la rubrica Decrypt/Folder.

Puteti observa mai sus un director cu continutul protejat. Vedeti ca toate fisierele sunt de tip EncryptOnClick.

In concluzie aplicatia se poate dovedi utila pentru toti utilizatorii. Cred ca ar fi prins bine sa fi fost integrata in meniul contextual, daca nu acum poate in versiunile viitoare.


Pagina web: http://www.2brightsparks.com/onclick/eoc.html
Descarcare: EncryptOnClick_Setup.exe
Dimensiune: ~1,5 mb

Trimite articolul și prietenilor tăi!

13 comentarii

 1. Buna,

  Am descarcat acest program de criptare si functioneaza foarte bine, cu o exceptie! De exemplu am parolat un folder si dupa ca sa-l vizualizez introduc parola!

  Totul e ok doar ca dupa aceasta operatiune acest folder decriptat ramane neparolat, am incercat chiar si dupa ce am dat restart la comp!

  Nu se reparoleaza automat dupa ce stingi compul? daca nu, atunci trebuie de fiecare data reparolat folderul respectiv??

  Merci de ajutor!

 2. da, marfa, functioneaza. asteptam sa vedem si cum se sparg fisierele criptate… 😛

  • Ceea ce n-ati vazut inca este ca daca …. cumva ……….. dintr-un mare ghinion ati uitat parola .. atunci puteti uita si de fisierele respective. Multa bafta!!

Comentariile sunt închise.