Find And Run Robot – Cauta si ruleaza orice fisier

Find and Run Robot (FARR) este o aplicatie pe care am descoperit-o recent si se adreseaza acelor care le place sa foloseasca foarte mult tastatura; aceasta aplicatie se are la baza o cautare adaptiva „live search” pentru a gasi foarte repede programe si fisiere, seamana intr-un fel cu google desktop, dar mi se pare mai mica si la fel de eficienta.
Aplicatia este foarte simplu de utilizat, dupa ce ati apasat tasta de invocare (Pause Break implicit), o sa va apara o fereastra micuta in care puteti scrie ceea ce cautati, iar rezultatele vor aparea imediat; aplicatia retine o lista cu cele mai accesate fisiere pentru acces rapid, un history.

In mod obinuit se gaseste in system tray, si prin click dreapta pe icon-ul aplicatiei se pot accesa cateva functii si setari. FARR de asemenea poate fi configurat sa caute pe net, sa trimita email-uri, sa manipuleze fisiere, sa controleze ferestre si altele, cu ajutorul plugin-urilor.

De ce imi place:

  • Poate rula fara nici o configurare, util pentru incepatori;
  • Extraordinar de configurabila;
  • Pastreaza o lista cu cele mai utilizate fisiere si le ierarhizeaza in functie de scor;
  • Suporta multe plugin-uri care maresc „raza de actiune” a aplicatiei;
  • Este in format portabil, se poate rula si de pe stick;
  • Actualizare automata pentru aplicatie si pentru plugin-uri.
Trebuie sa recunosc, aplicatia asta mi s-a parut foarte interesanta inca de la prima vedere, si simplitatea si eficienta sa, alaturi de celelalte motive enumerate mai sus, o fac sa fie o alternativa competitiva pentru google desktop.

Editare ulterioara: S-ar putea sa va placa mai mult Search Everything.

Trimite articolul și prietenilor tăi!