Meniu Închide

Freelancer.com – Lucrezi ce vrei, cum vrei, de unde vrei

Îți cauți un loc de muncă, dar nu vrei să lucrezi 8 ore pe zi (cel puțin) la birou, unde probabil n-o să te înțelegi cu șeful? Nu-i problemă, se poate și altfel…

Freelancer

Cine ar fi crezut acum câțiva ani că o să ajungem să ne închiriem forța de muncă on-line?

Creează-ți un cont pe freelancer.com, completează domeniile în care ai cunoștințe și verifică ce proiecte sunt scoase la licitație. Momentan ai la dispoziție diverse domenii, precum:

 • Websites, IT & Software
 • Mobile Phones & Computing
 • Writing & Content
 • Design, Media & Architecture
 • Data Entry & Admin
 • Engineering & Science
 • Product Sourcing & Manufacturing
 • Sales & Marketing
 • Business, Accounting, Human Resources & Legal
 • Others

Cum îți găsești de lucru pe Freelancer.com

Pentru fiecare domeniu menționat mai sus poți găsi joburi clasificate pe diverse arii de interes, în funcție de cunoștințele necesare și softurile în care se dorește să se lucreze.

Dacă ai găsit un proiect care te interesează, nu îți rămâne decât să licitezi pentru el (apasă butonul BID ON THIS PROJECT), specificând suma pe care vrei să o primești în schimbul serviciilor pe care le prestezi, numărul de zile în care estimezi că vei termina și comisionul pe care vrei să-l primești înainte de finalizarea proiectului. Poți aplica gratuit pentru maximum 30 de proiecte pe lună.

Pentru a-ți îmbunătăți imaginea și pentru a-ţi crește credibilitatea în fața angajatorului, ai posibilitatea să susții teste on-line pentru a obține certificări în domeniile tale de interes, însă toate acestea sunt disponibile contra cost – 5$/test.

Cum poți angaja pe cineva pe Freelancer.com

Ai nevoie de ajutor în realizarea proiectelor? Postează-ți anunțul și așteaptă ca oamenii pregătiți să îți bată la ușă… Alege oferta care te avantajează și colaborează cu angajatul tău virtual pentru a asigura succesul proiectului tău.

Ca angajator, ai dreptul să analizezi ofertele și să alegi userul cu cel mai bun rating (calculat în funcție de proiectele anterioare realizate), pe care îl consideri cel mai pregătit. Unii angajatori preferă să aleagă userii care cer cea mai mică recompensă, alții preferă să aloce mai mulți bani și să aleagă o persoană pregătită.

Concluzii

Site-ul freelancer.com este practic o piață virtuală a locurilor de muncă, similară cu Elance.com, putem spune că joacă rolul unei agenții de recrutare, singura diferență fiind faptul că aici nu semnezi niciun act oficial, nu ești obligat să respecți regulile altora și îți alegi singur task-urile, îți negociezi permanent salariul, lucrezi din orice locație dorești și îți faci singur programul de lucru.

Și, ca orice agenție care se respectă, freelancer.com percepe o taxă de 3% pentru angajatori și 10% pentru angajați.

Tu ce alegi? Biroul de acasă sau cel de la serviciu?

CREEAZĂ CONT
pe Freelancer.com

Alte articole interesante pentru tine

16 Comments

 1. Margarit Irina Carmen

  Daca sunt pensionata pe caz de boala pot lucra? Daca da as avea nevoie de cateva detalii. Eu inainte lucram in comert si nu stiu ce as putea face daca pot sa lucrez cu dvs. Multumesc si astept un raspuns.

 2. JackOfAllTrades

  Am revenit,
  Pt. cei interesati in astfel de siteuri sa arunce o privire si aici:

  http://freelanceswitch.com/finding/the-monster-list-of-freelancing-job-sites/

  Update!
  Gaf se numeste acuma Freelancer.com, pe langa partea de “free market” au introdus acuma si concursurile similare ca si pe 99designs.com sau crowdspring.com + sistemul de plata per ora.
  oDesk.com nu apare in lista desi ar trebui sa fie acolo

  Asta! sa nu va mai prind ca va mieunati, ca e imposibil sa nu prindeti 1 proiect pe minim 1 dintre siteurile din lista de mai sus :))

 3. JackOfAllTrades

  Freelancer.com ar fi ok numai ca nu indienii is problema aici, ci faptul ca site-ul in sine mananca/cumpara tot ce ii sta in cale si astfel se umple cu tot mai multi useri, de unde rezulta o concurenta pe un job de 100 la 1.
  Banii ar fi super ok, minim 30$ pe proiect din care siteul isi scoate un comision de 10% la care se mai adauga comisioanele de transfer din contul siteului in contul bancar sau paypal etc.
  Mai nou au si o parte de “free market” unde se pot vinde si revinde chichitze gen microstock….
  In schimb partea nasoala e ca se percepe o taxa de 10$/an pt “dormant account” chiar si pt utulizatorii free, deci trebe pus osu’ la treaba sau inchis contul daca nu pica nimic intr-un an de zile, ca altfel….

  O varianta mai buna ar fi Odesk.com, cel putin pt proiectele platite pe ora unde siteul garanteaza plata pt orele lucrate, au softul lor de monitorizare pt asta ce trebuie instalat etc, in plus aici e totul free de la teste pana la afisarea unui portofoliu, fara taxe aditionale etc, alt lucru interesant aici e faptul cum lucreaza cu comisioanele care vor fi trase din banii clientului si nu a providerului, banii intra in cont dupa 7 zile de la finalizarea proiectului (adica nu vor mai fi in starea de “pending”) dupa care se pot retrage, singurele comisioane vor fi cele de transfer spre paypal sau cont bancar etc
  Cum siteul e relativ mai nou, sansele de a prinde un proiect is mult mai mari.
  Singurul aspect nasol aici e ca majoritatea proiectelor is pe bani marunti, dar depinde de clienti, cine cat are si cat de dificil e de ralizat proiectul respectiv, oricum de aici se pot scoate bani frumosi de bere in cazul in care utilizatorul e prea “shy” sa se bage la joburi full time platite intre 500 si 600$/luna in categoria de design&multimedia.

 4. Lucian

  salut,ai publicat un anunt in legatura cu freelancer.com .Intrebarea mea este cum primesti banii dupa ce aplici la un job si esti acceptat?

 5. Gigi

  Greu sa concurezi cu atatia indieni si alti asiatici dispusi sa lucreze pe cativa dolari…
  dar am vazut si romani pe acolo, unii chiar cu proiecte duse pana la capat, bravo lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *