Cum trimiți fişiere de orice dimensiune via uTorrent

Poate sau mai mult ca sigur că ați vrut nu o dată să trimiteți un fişier sau dosar de dimensiuni mari (>500mb) unui prieten, dar pe IM dura prea mult. Poţi trimite prin câteva metode destul de simple: fie folosind un client BitTorrent, fie folosind un site unde sa faci upload (dar pentru dimensiuni mari nu este gratuit) sau un server ftp. Eu voi aborda in acest articol prima metodă pentru că e simpla si foarte eficientă.

Ai nevoie de un client BitTorrent. Eu am ales utorrent (v. 1.8.2) pentru ca acesta îl folosesc zi de zi şi sunt familiar cu interfața lui.

Setările necesare le voi prezenta concis prin doua imagini:

  1. La secțiunea Connection (in versiunile mai vechi Networking)schimbam portul atribuit implicit cu un număr cuprins intre 10000 si 40000 (poate fi un număr ușor de reținut; ex.: 12345)connection
  2. In secțiunea Advanced căutam “bt.enable_tracker” care implicit este false. Îl trecem pe true. bt.enable

După ce am făcut cele doua setări putem trece la crearea unui torrent. File->Create new torrent…(Ctrl+N). Va apărea o căsuța asemănătoare in care va trebui sa specifici locația filei/dosarului pe care doreşti să îl transferi. Neapărat trebuie completată secțiunea trackers cu http://ip-ul_tau:port/announce . Este de preferat să fie bifată şi opțiunea start seeding (în secțiunea Other). Dacă nu îţi şti IP-ul îl poţi afla pe ipfind.eu . Portul este cel setat de tine anterior.

torrent creationCreate and save as… după care doar trebuie sa trimiţi prietenilor torrentul iar aceștia vor putea descărca conținutul acestuia.

Avantaje: puteți trimite simultan mai multor persoane cu o viteza decenta şi nu necesită setări complicate sau conturi (fie ele si gratuite).

Pentru descărca kitul de instalare te invit sa accesezi uTorrent – Un client BitTorrent performant şi pentru a afla mai multe despre uTorrent şi protocolul bittorrent poţi citi 7 Sfaturi ca sa îţi păstrezi contul pe trackere private.

Daca această metodă vi se pare complicată, puteţi incerca şi transferul folosind Simple Socket File Transfer.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

23 comentarii

Comentariile sunt închise.