Google Chrome – Cel mai rapid navigator pentru internet

Download Google Chrome

Download Google Chrome portabil

Despre

Chrome este un navigator web sprinten, dar care nu prea m-a impresionat când a apărut. Foarte multă vreme am fost fan Firefox datorită extensiilor sale variate și extrem de utile, însă acum câteva luni, tocmai „mulțumită” acestora (mai precis pentru că măreau timpii de încărcare) am decis să trec la Chrome, care este de departe cel mai rapid și potrivit nevoilor mele în ceea ce privește navigarea pe internet.

Încă de pe vremea în care Firefox era navigatorul web principal, am folosit ca browser alternativ SRWare Iron (similiar Google Chrome) pentru task-uri simple, și am observat diferențe foarte mari în ceea ce privește productivitatea mea.. așa că am trecut pe Iron. Din motive de confidențialitate prefer SRWare Iron, care este similar Google Chrome.

Interfața Google Chrome este foarte intuitivă și simplă, este tradusă în limba română, și sub simplitatea aparentă se găsesc foarte multe posibilități de configurare.

Chrome pornește foarte repede, și fiecare fereastră sau tab sunt deschise în procese separate, iar în cazul în care una o ia ranzna nu le afectează pe celelalte. În plus Chrome are propriul său task manager în care sunt afișate informații despre fiecare extensie sau tab în parte. Inițial am pus câteva extensii și mi-a plăcut că înainte de instalare eram avertizat despre ce informații pot fi „culese” de acestea.

Sincronizarea setărilor / semnelor de carte între mai multe calculatoare este o binecuvântare dacă utilizați Chrome atât acasă cât și la birou. Dacă aveți cont Google totul este extrem de ușor, doar intrați în Options / Personal Stuff și vă autentificați. Sincronizarea pentru setările Chrome este similară Firefox Sync dar mi se pare mai „lejeră”.

Deși varianta instalabilă are avantajul că se actualizează mai ușor, prefer varianta portabilă. Link-urile de descărcare se regăsesc la începutul articolului. Dacă vi se pare că ar mai fi ceva de adăugat sunteți liberi să includeții ideile într-un comentariu. Sper ca pe viitor să revin cu un test comparativ de navigatoare web. 🙂

Trimite articolul și prietenilor tăi!

19 comentarii

Comentariile sunt închise.