Google Reader – De ce il consider cel mai bun agregator

De cateva zile am trecut la Google Reader, pentru cei care nu stiu este un agregator pentru fluxurile de date (feed-uri) pe care le ofera blogurile si alte servicii web cu continut actualizabil. Puteti citi acest articol pentru a afla mai multe despre feed-uri si cum se recunosc site-urile care au asa ceva.

Fata de Feed Reader prezinta urmatoarele avantaje:

  • e web based, adica daca ai net il poti accesa cu usurinta;
  • se navigheaza mai usor prin stiri, per total stirile se citesc mult mai repede datorita faptului ca google salveaza feed-urile pe serverele lor;
  • meniurile si comenzile sunt mai usor de folosit;

Minusuri ar fi:

  • actualizarea uneori lenta a fluxurilor;
  • nedetectarea feed-urilor duplicat zic unii, insa mie mi s-a parut ca si-a dat seama cand am pus de 2 ori..
  • nu are interfata in limba romana;
Dar, sa va zic de ce imi place mie foarte mult; am realizat o diagrama (cam ciudatica) pe care recomand sa o deschideti in alt tab sau fereastra noua..

In primul rand list view si expanded view, si anume vedere extinsa si vedere compacta, butoane care pot fi vizibile in partea dreapta sus. Astea 2 „vederi” va ajuta sa scutiti mult timp..

Apoi o sa vedeti alte butoane incadrate in mici dreptunghiuri si corelate prin niste linii corelate: cu negru starred items, si anume articolele care v-au placut (le-ati activat steluta :P), apoi cu albastru selectorul pentru articolele noi (update) sau toate articolele (all items), si cu roz articolele pe care vreti sa le faceti publice printr-un feed (shared feeds, uitati un demo cu shared items ale mele).

Mie unul imi place mult acest serviciu de la Google, singura chestie care ma nelinisteste fiind ca o singura corporatie ajunge sa detina prea multe informatii despre utilizatorii sai :).

Trimite articolul și prietenilor tăi!

Un comentariu

Comentariile sunt închise.