Meniu Închide

Interfata Windows XP in limba romana

{openx:6}


Cei care nu stapanesc prea bine engleza sau care sunt incepatori in ale calculatoarelor pot gasi util language pack-ul de limba romana de la Microsoft.

Acest pachet “traduce” in limba romana toate meniurile si tot ce inseamna interfata Windows XP.

Doritorii il pot descarca de aici, adica de pe site-ul producatorului (ca sa il puteti lua trebuie savalidati sistemul de operare). Daca nu va incanta validarea, puteti incerca sa il descarcati de pe aici sau aici cu uTorrent. Acum Windows-ul tau vorbeste romaneste.

Vezi si alte aplicatii cu interfata in limba romana.

Alte articole interesante pentru tine

18 Comments

 1. Silviu

  eu am pc cu windows virgin… genuine in germana… care stiti cum sa il “traduc” in engleza? am incercat cu languagepack de la microsoft si zice ca daca e genuine instala de p[e cd cu windows in germana.. nu merge schimbata limba. O alta modalitate ar fi sa reinstalez windowsu dar aceasta este exclusa deoarece am programe de prelucrare/inregistrare profesionale cu plugin-uri bagate de baietii nemti si le voi pierde… Careva care aveti alte idei.. pls help.

 2. Rafael

  Eu am gasit cel putin o eroare in traducerea XP-ului in limba Romana si anume in momentul in care scoti sticul de memorie prin metoda sigura, te notifica ca Dispozitivul ‘USB Mass Storage Device’ NU se poate elimina din sistem in siguruanta acum. Pe cand in limba engleza iti spune exact invers si anume ca acum poate si scos in siguruanta.
  Au cam tradus cu stanga baieti. Dar dupa cum stim ce e romanesc nu poate fi perfect ok. :))

 3. Anonim

  de multe ori si eu am zis ca sunt tradusi unii termeni aiurea. dar dupa ce am invatat engleza mi-am mai schimbat parerea. in plus, cine traduce, traduce. un cuvant/termen tradus nu are cum sa fie la fel ca cel netradus. depinde numai de cat de capabil e omu’ sa “suporte” traducerea. daca e prost si i se pare ca pentru englez/american “desktop” inseamna altceva decat “birou”, n-am ce-i face. pe de alta parte daca am cere traduceri complete/corecte/etc ar trebui ca unii termeni sa fie tradusi cu totul altfel. ca sa folosesc acelasi exemplu, “desktop” ar trebui tradus cu “panoplie” sau mai exact “deasupra biroului”… 😉

 4. Anonim

  Au astia niste traduceri frate… in fine te obisnuiesti, da creca era bine sa le zici oamenilor ca daca isi schimba interfata in limba romana o sa aiba parte de niste termeni destul de aiurea.. da daca oamenii nu stiu egngleza tot mai inteleg ceva..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *