I-Rewind – Filmează-te când schiezi!

I-Rewind este un sistem ce te ajută să îți filmezi evoluția pe partia de schi. 

Sistemul I-Rewind este proiectat și patentat de un grup de români cu susținerea celor de la Orange, iar prototipul poate fi testat pe pârtia Clăbucet din Predeal.

I-Rewind ski

Practic, după ce ai instalat și activat aplicația I-Rewind pe smartphone, te dai pe pârtie după care vei avea acces la o filmare full HD cu tine. Astfel îți poți studia evoluția la schi și să îți îmbunătățești stilul.

Sistemul este alcătuit dintr-un ansamblu de camere video montate pe pârtie și conectate la un server central. Montajul video este coordonat de aplicația I-Rewind instalată pe smartphone, ce transmite în permanență coordonatele GPS ale schiorului. Astfel sistemul știe când ai trecut prin dreptul fiecărei camere și poate realiza un montaj în care ești personajul central. Un exemplu de clip video făcut cu I-Rewind găsești la Rareș.

Proiectul a fost realizat cu susținerea Orange, Cisco și Axis. Deoarece este vorba de un proiect în premieră mondială, au fost depășite multe limitări tehnice. Începând cu temperaturile scăzute la care trebuie să lucreze echipamentele, la procesarea și transferul volumului mare de date.

Descarcă I-Rewind pentru Android sau iOS

Trimite articolul și prietenilor tăi!