ITFest – Un proiect dedicat studenților și elevilor pasionați de IT

Vești bune pentru toți elevii și studenții pasionați de IT, Sindicatul Studentilor din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC) organizează cea de-a șasea ediție a concursului  ITFest. Evenimentul va avea loc intre 23 si 27 noiembrie, la București, în incinta Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE).

Prin acest proiect SiSC isi propune sa faca legatura intre tinerii talentati cu marile firme angajatoare din domeniul IT, precum Ubisoft, Oracle, Microsoft (si lista poate continua), deoarece, prin sistemul de invatamant, acestia nu au posibilitatea de a-si valorifica aptitudinile si de a lua contact cu ultimele noutati in domeniu.

Pentru a participa la acest concurs, doritorii trebuie sa realizeze un proiect ce se incadreaza intr-una din cele patru categorii: Web development (pagini de portofoliu, aplicatii web), Game development (Grafica, Script), Graphics (imagini statice, template-uri pentru website) si Software Development/Cod si sa trimita un demo al acestuia pana pe 14 noiembrie pe itfest.sisc.ro, unde se va afla formularul de inscriere, urmand ca apoi sa fie chemati la Bucuresti unde isi vor prezenta proiectele si vor participa la proba de programare anuntata ulterior de organizatori si juriu.

Structura de anul acesta este urmatoarea:

 • ziua 1. Cocktail pentru deschiderea concursului, unde vor fi prezenti participantii, reprezentanti ai Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica, sponsorii si  partenerii evenimentului.
 • ziua  2.   Prima parte a concursului : prezentarea proiectelor
 • ziua  3.  A doua parte a concursului : maraton de programare
 • ziua  4. Open day – o zi de relaxare pentru participanti si nu numai cu jocuri pe console si alte surprize
 • ziua  5.  Festivitatea de premiere

Pentru tinerii din provincie, cazarea si masa este oferita gratuit de catre organizator pe perioada festivalului, iar premiile se anunta a fi pe masura: console Xbox, Wii-uri, PSP-uri.

Mai multe detalii se pot gasi pe site-ul http://itfest.sisc.ro/  sau trimitand un mail la itfest@sisc.ro.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

2 comentarii

 1. Acest concurs se desfasoara in fiecare an? Caci acum am aflat cam tarziu de el.. Deci poate la anu’. 🙂

 2. Wow, astfel de concursuri chiar incurajeaza tot mai multi studenti sa se inscrie la Ase, insa na uite ca diferenta este facut de un profil.

  Mi se pare ciudat faptul ca am auzit ca oricine are succes daca urmeaza aceasta facultate, multi nu au facut fata, insa se pare ca si recopensa este pe masura, am auzit si ca in anul 3 ai posibilitatea de a lucra direct in laboratoarele celor de la Microfoft.

  Oricum felicitari celor participa la astfel de concursuri, nu oricine poate participa,sfatul meu ar fi sa traga tare si sa profita din plin!

Comentariile sunt închise.