IZArc – Arhivator & Dezarhivator gratuit

IZArc este o aplicatie gratuita pentru manipulatea arhivelor si este compatibila cu urmatoarele formate de arhive: 7-ZIP, A, ACE, ARC, ARJ, B64, BH, BIN, BZ2, BZA, C2D, CAB, CDI, CPIO, DEB, ENC, GCA, GZ, GZA, HA, IMG, ISO, JAR, LHA, LIB, LZH, MDF, MBF, MIM, NRG, PAK, PDI, PK3, RAR, RPM, TAR, TAZ, TBZ, TGZ, TZ, UUE, WAR, XXE, YZ1, Z, ZIP, ZOO.
Cu IZArc puteti deschide si fisiere de tip imagine disc (ISO, BIN, CDI si NRG). Vi se ofera posibilitatea de a converti astfel de fisiere dintr-un format in altul (BIN in ISO, NRG in ISO).

Interfata sa a fost imbunatatita din punct de vedere estetic, si ofera suport si pentru limba romana inca de la instalare.

Daca doriti sa trimiteti un fisier de dimensiuni mari unei persoane care nu are instalata o aplicatie similara IZArc (arhivare / dezarhivare) puteti foarte usor sa creeati arhive care se autoextrag (self-extracting), care se dezarhiveza printr-un dublu-click. Suporta parolarea arhivelor si criptare AES pe 256-bit pentru securizarea datelor.

IZArc poate seta antivirusul sa scaneze arhivele inainte de a fi deschise, astfel incat se reduc sansele de a fi „atacati” de elemente daunatoare ascunse in arhive. Producatorul sau sustine ca e cea mai completa aplicatie de manipulat arhive disponibila la ora actuala.

Dupa parerea mea IZArc poate inlocui cu brio WinRAR. S-ar putea sa va placa de asemenea si 7-Zip.

Pagina web: http://www.izarc.org/
Descarcare: http://www.izarc.org/download.html
Dimensiune: ~9MB

Trimite articolul și prietenilor tăi!

4 comentarii

 1. Oare cine își da în gât după arhive rar?Bine ca știe Izarc să le extragă.Este cel mai bun arhivator.Oare dintre celelalte existente care știu sa extragă arhiva yz1? Nici un antivirus nu știe sa o scaneze.Sunt foarte multe de spus despre acest arhivator . Are și cele mai frumoase pictograme pentru arhive.

 2. Ai uitat sa mentionezi k nici Izarc si nici 7zip nu pot face arhive rar ci doar sa le extraga si de asta nu se poate renunta la winrar! De ce nu poate face rar? simplu…rar este format de arhiva proprietar Winrar!

  • Sunt de acord cu tine ca arhivele rar sunt realizabile doar cu Winrar, insa de ce ar interesa pe cineva sa faca neaparat arhive winrar?

   Din punctul meu de vedere formatul zip este cel mai popular, si cel mai „usor de utilizat” pentru ca Windows-ul de la XP incoace, „stie sa le deschida cu Explorer-ul”. Eu il folosesc frecvent.
   Pe de alta parte, formatul 7zip permite o compresie mai puternica decat rar (teste aici & aici) insa are nevoie de putin mai mult timp..

   „7z format is slightly better than RAR when it came to compression ratio. However, the compression time is longer when compared with RAR uses more memory. ”

   Este discutabil de ce si-ar dori cineva sa faca arhive neaparat in format rar..

Comentariile sunt închise.