Java 7 Update 11 – Actualizare critică de securitate (și virusul Poliția Română)

java_logo

Săptămâna trecută a fost descoperită o vulnerabilitate în Java Runtime Environment, un plugin prezent pe mai mult de 850 de milioane de calculatoare.

Practic, exploit-ul zero-day prezent în Java 7 Update 10 permite hackerilor să preia controlul PC-urilor, Mac-urilor sau calculatoarelor cu Linux ce rulează Java.

Această vulnerabilitate a fost folosită pentru a răspândi atacuri informatice de tip ransomware, cum este și virusul Poliția Română.

Pentru că nu a existat o soluție, în primă fază s-a recomandat dezactivarea Java din browser. Acum însă, există o nouă versiune de Java Runtime Environment ce rezolvă în mare problemele și poate fi descărcată de mai jos:

 

Descarcă Java 7 Update 11

 

Trimite articolul și prietenilor tăi!

11 comentarii

 1. Am incercat sa descarc si nu merge deoarece sunt avertizat ca am ceva virusi m sau v ,recunosc ca am un zombi de pc, cind aveam java instalat ca lumea ma bucuram de oarece viteza.Trebuie sa recunosc ca de cind m-am dat pe mina ofice 365 si google instant merg cu caruta pe net.Hai Java!

 2. Salut tuturor.Stie cineva un link,un tracker,un torrent de unde as putea sa ma infectez cu virusul Politia Romana?
  Vreau sa fac un test pe PC meu.M-am chinuit aproape 1 ora sa iau acest virus si nu reusesc.Cei care v-ati pricopsit cu acest virus va rog frumos sa-mi spune-ti si mie pe ce site-uri ati navigat sau ce softuri ati instalat.Va multumesc.

   • Duminica m-am chinuit sa-l elimin de pe calculatorul unui prieten.
    Desi pe google gasesti multe sfaturi cu apasa F8, in safe mod si sterge-l din msconfig->Startup nu am reusit, deoarece in cateva secunde aparea si in safe mod.
    Eu amm boot-at de pe un stik o versiune de linux cu LiveCD (Ubuntu am folosit).
    Apoi intrii pe c:\users\%numele user%\ si acolo gasesti ceva de genul wsdgswga.exe nu mai retin minte exact numele fisierului.
    Il stergi si gata

Comentariile sunt închise.