KeePass – Pastreaza parolele in siguranta

KeePass este un manager de parole open source, foarte util celor care au de retinut multe date de autentificare ale conturilor online. 

Suporta mai multe formate pentru importat si exportat baze de date si foloseste standardul Advanced Encryption Standard (AES, Rijndael) pentru criptarea bazei de date. Baza de date o puteti pastra in siguranta pe un stick sau pe alta partitie.

Printr-o parola generala (master password) vi se permite accesul la baza de date cu parolele dumneavoastra. De asemenea pentru extra siguranta se poate genera si un keyfile, un fisier cu ajutorul caruia sa se confirme autenticitatea utilizatorului.

Programul este aerisit, cu o interfata ergonomica si intuitiva. Parolele pot fi organizate pe categorii (personalizabile).

Pe langa datele de autentificare vi se afiseaza nivelul de siguranta al parolei alese, se pot retine si URL-ul catre pagina de logare, informatii suplimentare si se poate seta o data de expirare a parolei, in caz ca vreti sa o schimbati regulat.

Programul vine „dotat” si cu un generator de parole configurabil. Foarte util cand ramaneti in criza de inspiratie.

Este bine de mentionat ca aplicatia vine si intr-o versiune portabila, care poate fi utilizata direct de pe stick si nu necesita instalare.

Dupa parerea mea Kee Pass este foarte util si poate satisface si utilizatorii mai pretentiosi. Simplitatea utilizarii si faptul ca are tot ce ii trebuie pentru a-si face datoria il face alegerea ideala daca va hotarati sa folositi un manager de parole.

Trimite articolul și prietenilor tăi!