Language pack – Windows 7 in limba romana

Windows 7 vine cu o serie de update-uri optionale, printre care se afla si pachetele lingvistice (Windows 7 Ultimate Language Packs). Printre cele 31 de limbi ce pot fi instalate se afla si limba romana.

Dupa descarcarea si instalarea pachetului lingvistic (control panel>system and security>windows update>optional updates>romanian language pack) dorit ai posibilitatea sa alegi limba de afisare mergand in control panel>>change display language>>choose a display language.

limba_afisare11

Schimbarile de limba afecteaza doar sistemul de operare Windows 7, softurile ramanand in limba in care au fost instalate. Asadar, butonul Start devine Pornire, Games in Jocuri, Slide show in Expunere diapozitive etc. In meniuri nu se schimba butoane precum Scan files with AV sau Add to winamp’s bookmark list, deci orice nu este legat de Microsoft va ramane in limba initiala.

Dupa instalarea unui pachet lingvistic sistemul de operare nu va consuma mai multe resurse si nu va schimba tema vizuala sau alte personalizari.

{openx:6}

Cum instalam o noua limba pentru afisare:

 1. In control panel cautam windows update
 2. Selectam optional updates
 3. Selectam pachetul dorit (in cazul nostru limba romana)

pachete1

In cele 3 ore in care ma folosit limba romana ca limba de afisare am avut pareri pro si contra despre folosirea si utilitatea acestui pachet.

 • Este util pentru incepatori, pentru persoanele in varsta, pentru cei care nu stapanesc limba engleza.
 • Pentru utilizatorii experimentati va fi destul de greu. In primul rand majoritatea cuvintelor cheie nu mai seamana (ex:Paste devine Lipeste) si este un inconvenient sa cauti noile denumiri sau cel putin sa te gandesti cum ar trebui sa sune acestea. Apoi, apar locuri in care sunt amestecate denumirile aplicatilor in cele doua limbi (ex: in Task Manager descrierile servicilor sunt facute cand in romana, cand in engleza).

Asadar, daca nu stapanesti engleza si nu te avanti in setari avansate, aceste pachete sunt utile, chiar indicate. Daca totusi ai experienta in Windows, merita folosit un pachet doar pentru a invata o noua limba.

Dimensiune update: 32.6 MB
Trimite articolul și prietenilor tăi!

60 comentarii

 1. am instalat cu vistalizator limba romana pe un windows 7 home premium , totul a decurs normal si sa schimbat din engleza in limba romana .
  inrebarea mea este daca acum pot sa sterg programul VISTALIZATOR sau trebuie sa-l las in calculator.

 2. Salut,

  Am o problema mai neobisnuita : Am instalat un Win 7 cu Lb. Romana, iar dupa cum ai spus si tu, imi era foarte greu si am trecut pe engleza prin acel Language Pack din Update Win, dare problema e ca acum imi instaleaza toate aplicatiile noi cu meniul in romana, chiar daca menioul Windowsului este in engleza. Ce as putea face sa revin in totalitate pe engleza, inclusiv aplicatiile? Stima si Multumesc anticipat!

 3. pe un windows 7 home premium pe 64 de biti as putea sai pun limba romana?
  cum?

Comentariile sunt închise.