Last.fm – Muzica la cerere (Music on demand)

Last.fm este un serviciu online de ascultat muzica la cerere, in sensul ca pornind de la numele unui interpret, veti asculta piese de acelasi gen. Este un fel de radio online, doar ca muzica voi o alegeti.
Partea cea mai grozava e ca veti gasi interpreti si muzica noi, chiar mai mult, daca aveti prieteni care folosesc si ei serviciul, veti putea vedea ce asculta in mod obisnuit, le puteti recomanda piese, samd.
Sigur, veti putea vedea si statisticile despre ce ascultati in mod obisnuit, si veti avea canalul/ radioul dumneavoastra cu piese pe care le-ati indragit, pe care puteti sa il difuzati pe pagina web, pe blog..
Daca va faceti cont gratuit o sa aveti unele limitari de genul: nu puteti derula piesa, nu puteti asculta mereu ce vreti, dar credeti-ma ca merita efortul.

Cum se foloseste?
Incepeti prin a va face cont pe pagina de signup Last.fm, dupa care descarcati softul Last.fm. Aplicatia contine si o functie numita scrobbler ce retine numele melodiilor pe care le ascultati cu winamp sau media player si face astfel statistici.

Utilizarea este intuitiva, completati numele interpretului/formatiei si apoi veti asculta melodii de acelasi gen, fie pana va plictisiti si schimbati canalul, fie pana se termina continutul canalului. Aplicatia afiseaza si informatii despre interpret/formatie si coperta albumului ce contine piesa curenta. Am ramas suprins ca exista in baza de date si multa muzica romaneasca (chiar si manele .. :)) )

Daca va place o piesa anume, apasati butonul love, pentru a primi mai multe, daca nu, apasati ban. La rubrica My Stations, gasiti recomandarile voastre(My reccomendations), postul dumneavoastra (My radio Station) dar si posturi asemanatoare (My neighbourhood). Simplu ca buna ziua.

Acestea fiind mentionate va urez auditie placuta.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

2 comentarii

  1. Am gasit muzica pe care o ascultam cu placere cand eram la facultate.. e foarte fain programul.

Comentariile sunt închise.