Magazin online ieftin, în doar 15 minute

Un prieten mi-a cerut de curând ajutorul pentru a-și crea un magazin online, și cu această ocazie am descoperit câteva platforme sau servicii ce pot fi utilizate în acest sens. Practic ce am căutat, a fost o soluție extrem de simplu de implementat, cu cele mai mici costuri, și cât mai ușor de utilizat pentru client (prietenul meu, care nu are cunoștințe avansate IT, și care este interesat doar să vândă și să își valideze ideea). Practic am căutat soluția optima pentru a testa piața, cu cele mai mici costuri (bani și timp), urmând ca mai apoi, dacă există cerere să treacă la un nivel mai avansat.

Am scos din calcul CMS-urile și plugin-urile pentru magazine online, deoarece necesită cunoștințe pentru instalare/configurare și pot să consume multe resurse și timp prețios. Apoi am căutat diverse platforme, care să ofere din start un pachet de servicii care să ducă la realizarea unui magazin online, într-un timp extrem de scurt și cu resurse puține.

După o căutare, am dat peste o o sumedenie de platforme, unele foarte scumpe (200 EUR+/lună), altele mai puțin scumpe (25 EUR/lună) însă percepeau comision din vânzări sau solicitau ca să intermedieze plățile. Partea proastă e că multe dintre ele ofereau servicii care nu ne interesau în primă fază.

Pentru că m-am mai jucat cu ucoz.ro, o platformă gratuită de webhosting, știam că au și niște pachete foarte ieftine pentru magazin online. Din câte am observat, prețurile pachetelor medii oferite de ucoz.ro sunt de câteva ori mai ieftine decât media celor mai ieftine pachete oferite de alți concurenți, iar funcționalitatea este similară.

În plus, am găsit la Andrei un tutorial video despre cum să îți faci magazin virtual cu ucoz.ro.

Prețul mi se pare decent, funcționalitatea este suficient de ridicată și gradul de configurare este destul de mare, deoarece vi se oferă acces la sursa html și puteți adăuga sau scoate cod, dacă se dorește acest lucru.

Pentru a creea un magazin online cu ucoz.ro, urmați pașii de aici, apoi activați modulul Magazin online și efectuați plata pentru perioada dorită.

Din ce am mai verificat mi-au plăcut biz.shopmania.ro și zooku.ro.

Voi ce platforme utilizați si ați recomanda și altora?

Trimite articolul și prietenilor tăi!

Un comentariu

Comentariile sunt închise.