Meniu Închide

Memoriile DDR4 se lanseaza in 2014

Se pare că memoriile RAM DDR4 nu sunt atât de departe pe cât credeam. Conform unui promo de pe site-ul companiei Crucial, aceste memorii vor veni luna viitoare. Dar săpând puțin am descoperit că un oficial al companiei a spus că data s-a schimbat iar memoriile DDR4 vin pe piață abia în 2014, fără a specifica o dată exactă.

RAM

Schimbarea vine după 7 ani de dominație e memoriilor DDR3, cea mai lungă perioadă în care memoriile RAM nu au suferit modificări. Primele memorii DDR au apărut în 2002 și au rezistat până în 2004 când au fost inlcuite cu DRR2. În 2007 a venit la putere DDR3-ul și parcă nu vroia să mai evolueze. Până acum.

Crucial a anunțat venirea noului DDR4 în 2014 aducând cu el și multe îmbunătățiri. În primul rând au altă arhitectură și au nevoie de un nou slot, deci o nouă placă de bază. DDR4 va funcționa la 1.2V, iar viteza minimă a memoriilor va fi de 2133 Mhz. Conform graficelor noul DDR4 este cu 100% mai rapid decât actualul DDR3, are o densitate cu 300% mai mare și un voltaj mai mic.

DDR4-memory-specs-and-performance

Comparativ cu DDR3, viitorul standard va avea mai multă memorie per modul, adică vom avea o plăcută de RAM de până la 16 GB, comparativ cu cei 8 GB din prezent. Din păcate nu știm exact când vor apărea pe piață, dar sperăm să aflăm această informație cât mai curând, poate chiar luna viitoare. Până atunci ne așteptăm ca prețurile memoriilor să scadă, iar producătorii de plăci de bază să se pregătească pentru noul standard. Diferența de performanță este uriașa și cu siguranță merită făcut un upgrade.

Alte articole interesante pentru tine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *