Caffe1ne – Mentine-ţi calculatorul „treaz”

Caffe1ne este o aplicație extrem de simplă cu un scop precis: să prevină starea de idle(neutilizare) sau să blocheze screen saverul atât timp cât este activă. Aplicația este portabilă și ocupă foarte puține resurse.

Când este necesară?

Să presupunem că vă uitați la un film lung de pe google video și ați prefera să nu mișcați mouse-ul din x în x minute și nici să dezactivați screen saverul. Ei bine, folosind Caffe1ne scăpați ușor, nefiind necesară nici una din acțiunile mai sus menționate.
Aplicația „apasă” tasta Shift o dată la 59 de secunde și previne starea de „idle” a calculatorului, așadar nu veți fi deranjat nici de screen saver nici de stingerea monitorului pe durata funcționării micii aplicații.

caffe1ne
Dupa pornire aplicaţia se găseste în System Tray (langă ceas) şi prin dublu-click se activează sau dezactivează. Prin click dreapta o puteţi activa, dezactiva sau închide.

Descărcare: http://www.snapfiles.com/get/caffeine.html
Dimensiune: ~20KB

Trimite articolul și prietenilor tăi!

19 comentarii

  1. Adriane,tu esti acelashi Adrian de pe siteul videotutorial.ro ??? 🙂

  2. bravo baieti tinetio tot asa si nu mai luati inseama comentariile rautacioase ale persoanelor non interesate fiecare face ce vrea e la libera alegere mie imi place si altora cu siguranta normal ca intodeauna mai sint si altii carora nu le convine dar pentru incepatori orice e bun mai ales ca nu neati imvatat de rau nu toti sunt asi bravo si mai asteptam chiar si videotutoriale despre orice haideti la treaba cit de multe programe asteptam cu nerabdare va pup dulce

    • Mulţumim de încurajări, imediat ce prindem nişte timp liber o să mai prezentăm şi alte lucruri noi.

  3. Mai „trăieşte” Caffe1ne ?”! 🙂 Îl aveam instalat cu vreo 4 sau 5 ani în urmă, când îmi apărea screensaver-ul (sau intra în stanby) în timp ce foloseam tunner-ul tv. După ce am schimbat placa în cauză, n-a mai apărut problema şi nici nu m-am mai „reîntâlnit” cu Caffe1ne. Văd că compatibilă cu W7 ! Ca o paranteză, cred că erau făcute „mai cu simţ de răspundere” aplicaţiile din acea perioadă.

    Totuşi, în cazul LCD-urilor închiderea ecranului este destul de importantă şi nu ştiu cât de benefică se poate dovedi o asemenea aplicaţie pe termen mediu sau lung.

    • P.S. S-a glumit aici pe seama lipsei de inspiraţie. Situaţia e mai delicată decât pare fiindcă uneori nu se leagă subiectul de predicat nici cu poxilină şi dintr-o astfel de pasă nu ieşi în 2-3 zile. Plus că este destul de anevoios să administrezi un blog fiindcă aici includem actualizările pentru wordpress (sau pentru plugin-urile folosite), monitorizarea site-ului, scrierea de articole (corectarea articolelor mai vechi), iar uneori te mai părăseşte inspiraţia. Şi Eminescu mai scria articole la ziar nu doar capodopere.

    • Andrei, screensaverul sau functia de power off sunt puse clar cu un scop. Nu recomand nimanui sa dezactiveze permanent screensaver-ul sau functia de poweroff.
      Dupa cum ai vazut am specificat clar un caz in care Caffe1ne este util..

      PS Datorita „unor imagini” statice mie a inceput sa imi ramana intiparita pe monitor partea de sus a brwserului Firefox..Cu putin efort se distinge bara de tilu si chiar logoul Firefox.. Ce sa ii faci cu bloggereala asta.. 🙂

      Daca ar fi sa am nevoie de ceva in momentul de fata, niste timp liber mi-ar prinde bine.. inspiratie si idei am in permanenta.

  4. Mulţumesc celor care se mai gîndesc şi la noi(începători în ale pc,internetului). Ptr. mine care citesc,privesc foarte mult e intr-adevăr tare neplăcut să-ţi apară brusc „Mystify”,(deşi citisem deja despre caffe1ne,dar eram prea,prea începător…), de aceea apreciez rescrierea acestui articol. Off topic: ce ziceţi de un articol despre…”invidia s.r.l”(sîc)?

  5. Da, interesant ! Ca intotdeauna apare cate ceva nou, chiar daca a fost „rescris si este vechi”, pentru mine „este nou tot ce apare vechi”. Eu am tot cautat ceva anume peste tot sa am un punc de pornire, o inspiratie, ceva … sincer, am gasit aici ! Daca cineva se gandeste ca aici va gasi lucruri de senzatie, cred ca este o mare eroare, aici gasim NUMAI lucruri UTILE, si ca sa nu se interpreteze altfel, cu permisiunea lui Alex, am sa-l citez: „Dorim sa ajutam in primul rand pe cei mai putin experimentati in “ale calculatoarelor” (pentru ca ei au in primul rand dificultati), insa ne propunem ca articolele noastre sa fie de folos tuturor”. Multumesc !

    • George, îţi mulţumesc pentru susţinere, sa ştii ca am decis să rescriu unele articole pentru că s-au adunat peste 60 de pagini şi nu toată lumea are rabdare sa parcurgă tot ce s-a scris.
      Aşasar am decis să rescriu (completez) unele articole pe care le-am considerat mai importante (ca dovada si Unlocker a fost bine primit..).

  6. buna treaba faci computerika si ai atins si cu acest programel o coarda sensibila a mea si sunt sigura ca a multora bv tinetio tot asa

  7. Nu e mai simplu sa dezactivezi screen saverul plus sa nu se mai inchida monitorul after 15 min? Adik ma gandesc asa…3 minute cat descarci aplicatii(pt cine are un net mai slab) 1 minut aproximativ pana intra omu si vede articolu si sta sa-l citeasca…1 minut aproximativ pana extragi executabilu din arhiva…Cat timp pierzi sa faci toate astea dezactivezi screen saverul la 10 pc-uri…sincer iar o sa zici ca-s gica contra dar e chiar inutil articolu….iar n-ai inspiratie? si…ma rode si pe mine o curiozitate: De ce ai blurat iconitele din tray? ca din cate stiu esti omu cinstit care foloseste aplicatii portabile si mliteaza pt freware nu? chiar as vrea sa-mi raspunzi…

    • Salut Adrian, ce să zic.. articolul se adresează celor care doresc o metodă (poate) mai simplă de a „evita” apariția screensaverului sau a stingerii monitorului..
      Dacă tu consideri că este mai ușor să faci așa cum ai spus în comentariu, atunci poate că acest articol nu îți este de folos și îmi pare rău pentru asta.

      Referitor la inspirația mea, aparent știi mai bine decât mine. Cred că ai capacități extrasenzoriale.

      Iconițele din system tray le-am „ascuns” pentru a evidenția cât mai clar care este iconița aplicației (am presupus că ar fi destul de neinteresante temperaturile procesorului și a plăcii video, conexiunea la internet.. etc..). Mi-a scăpat Avira.. dar sper că nu te superi.

      PS Acest articol a fost publicat aproximativ un an, și l-am rescris.

    • :)) Adrian, si daca ma uit la 100 de filme intr-o saptamana de cate ori trebuie sa schimb setarile?
      nu inteleg o chestie. daca nu iti place ce scrie, de ce citesti. uite si eu scriu de freeware si totusi folosesc programe cu licenta cumparata (Photoshop spre exemplu)

      • Am zis undeva ca nu-mi place? sau tot ce scriu in comentarii tre sa fie numa de lauda? Din cate stiu,Computerica zicea candva ca el stie sa suporte sau sa accepte si criticile!! Care e problema ta? Care e rolul comentariilor pana la urma? Nu cumva rolu lor e sa ne dam cu parerea si sa spunem daca ne place sau nu?

      • Gata Adrian, am inţeles: ţi-a placut programul.. dar ai ramas la metoda ta.. Sunt total de acord şi îţi respect decizia.

Comentariile sunt închise.