Mozilla Firefox – Varianta portabila

Stiu ca multora dintre voi le place Mozilla Firefox, si in special datorita extensiilor pe care suporta dar si pentru ca este un browser stabil, rapid. Statisticile sustin ca 44% dintre cei care navigheaza pe internet folosesc acest browser.
Majoritatea nu utilizeaza acest browser la adevaratul potential, insa cei care o fac stiu cat timp este necesar sa-l configurezi. Cu cat folosesti mai multe extensii dureaza mai mult. Si daca se intampla sa pice Windows-ul, la revedere setari. Dar exista si Mozilla Firefox Portabil, care va scapa de astfel de situatii.

Seamana perfect cu Firefox-ul instalabil, doar ca isi tine toate fisierele si setarile intr-un singur loc (pastrati-l pe alta partitie decat cea care gazduieste sistemul de operare). Astfel veti putea pastra extensiile si semnele de carte chiar daca va pica sistemul de operare.
Il puteti lua si la plimbare pe un stick USB, insa va avertizez ca porneste mai greu daca stick-ul are transferul mic. Daca doriti sa aveti interfata in limba romana, instalati Language Pack-ul, apoi scrieti in address bar about:config , filtrati dupa „locale” si schimbati „general.useragent.locale” pe valoarea „ro”.
S-ar putea sa va fie utile si SpellChecker-ul si alte extensii pe care le-am mai prezentat. Folosesc aceasta versiune de o luna si pot spune ca sunt foarte multumit, o puteti incerca cu incredere.

Pagina web & Descarcare: http://portab…ortable
Dimensiune: ~8.5MB

Trimite articolul și prietenilor tăi!

7 comentarii

 1. Scuze, nu am stiut unde sa postez, „Alexandru”, ce zici de asta !?
  siteadvisor.com/download/ff.html
  … sau asta: drweb.com 🙂

  • Salut George, m-am uitat peste ce ai propus:
   Site Advisor e interesant, seamana cu websecurityguard.com. Consider NoScript mai eficient din punctul meu de vedere.
   Cat despre DrWeb, un dezavantaj dupa parerea mea este ca e un produs comercial, despre performate n-am aflat mare lucru..
   Multumesc pentru sugestii.

 2. „Stiu ca multora dintre voi le place Mozilla Firefox, si in special datorita extensiilor pe care suporta dar si pentru ca este un browser stabil, rapid”

  „Seamana perfect cu Firefox-ul instalabil, doar ca isi tine toate fisierele si setarile intr-un singur loc (pastrati-l pe alta partitie decat cea care gazduieste sistemul de operare)”

  Pai hotarastete ori e stabl ori e instabil :-/,mai multa atentie cand scrieti articole!!!

  • Multumesc de interventie, insa eu iti recomand mai multa atentie cand citesti articole:
   acolo scrie FIREFOX I N S T A L A B I L (care se instaleaza).

Comentariile sunt închise.