Mozilla Sunbird & Lightning – Organizator & Calendar

Sunbird este o aplicatie de tip calendar/organizator/reminder creata de Mozilla Foundation (cei care ne-au oferit Firefox). Desi am prezentat si alte aplicatii similare pana acum, am decis sa mentionez si Sunbird pentru ca este usor de utilizat si are suport pentru limba romana.

Interfata sa este organizata intuitiv si consider ca va veti acomoda cu aplicatia intr-un timp foarte scurt.
sunbird

Aveti posibilitatea de a crea mai multe calendare (de exemplu dupa domeniul de activitate: serviciu, hobby, vacanta, etc..) carora sa le asociati o culoare specifica pentru a fi mai usor de urmarit. Se poate alege intre mai multe moduri de afisare a calendarului (activitati zilnice, saptamanale, lunare..). Exista o functie de cautare activitati si puteti crea o lista cu sarcini/treburi de facut (to do list) foarte usor de utilizat.

In titlu am mentionat si de Lightning, care este o extensie pentru clientul de mail Mozilla Thunderbird, si aduce functionalitatea Sunbird in clientul de mail. Folosind Lightning veti avea practic atat un client de mail cat si un organizator intr-o singura aplicatie.

Calendarele pot fi exportate (copie de siguranta sau mutarea lor din Sunbird in Lightning) si importate atat in formatul specific *.ics cat si in format *.csv sau *.html.

Pentru a schimba interfata in limba romana:

  • Descarcati pachetul de limba romana (click dreapta pe download din dreptul romanian, save target as), apoi deschideti Sunbird mergeti la Tools/Add-ons si adaugati ro.xpi pe care l-ati descarcat mai devreme si o sa fie nevoie sa reporniti Sunbird.
  • Dupa aceea intrati la Tools/Options/Advanced click pe Config Editor si cautati general.useragent.locale si la value introduceti ro-RO si dupa ce veti reporni aplicatia aceasta va avea interfata in limba romana.

Prin aceeasi metoda puteti schimba limba si pentru Lightning, doar ca trebuie sa adaugati pachetul de limba romana pentru Thunderbird, ocazie cu care intreaga aplicatie va fi in limba romana.

Descarca Sunbird instalabil: http://www.mozilla.org/projects/calendar/sunbird/download.html
Descarca Sunbird portabil: http://portableapps.com/apps/internet/thunderbird_portable
Descarca Lightninng: http://www.mozilla.org/projects/calendar/lightning/
Dimensiune: ~20MB
Trimite articolul și prietenilor tăi!

2 comentarii

  1. Eu am testat doar Sunbird în varianta portabilă şi pot să spun că este un software interesant, dar din păcate pentru el nu are nici un viitor. Plus că discutăm despre o versiune zero plus (deşi până acum ar fi avut tot timpul să scoată varianta finală), ceea ce mă duce cu gândul la existenţa anumitor există bug-uri, incompatibilităţi, etc. Acum poate alţii au fost mai norocoşi, dar eu n-am reuşit să-l sincronizez cu aplicaţia din telefonul mobil (SE K810). Să fiu sincer. E şi greu să-ţi placă Sunbird când ai Outlook (legal. şi fac această precizare ca să nu apară bancuri), dar nu cred că se poate compara nici măcar cu google calendar.

Comentariile sunt închise.