No-ip – IP dinamic si tracker simultan

Am vorbit sâmbăta despre trimiterea fișierelor prin intermediul unui client Bittorrent. A fost ridicată problema IP-ului dinamic, caz în care apar probleme cu trackerul. Cum remediază No-ip problema? Descrierea oficiala spune serviciul are menirea de a înlocui un IP sau URL cu un nume mai ușor de reținut (ex.: numelemeu.no-ip.net). În continuare discut despre folosirea, crearea contului şi instalarea unui client de update (care să ţina la curent domeniul cu IP-ul tău). Partea buna e că nu durează mult şi nu necesită cunoștințe de reţelistică.

În primul rând am nevoie de un cont şi de un domeniu gratuit (primele 5 domenii sunt gratuite, dar unul singur ajunge pentru problema noastră). Formularul pentru un nou cont arată l-am prezentat în imaginea de mai jos. După completare veți primi un mail cu link-ul de activare a contului. 1

După ce am realizat contul vreau sa fac un nou host (add a host). Completezi căsuţa pentru hostname si selectezi domeniul preferat pentru acesta(predefinit este no-ip.biz; anumite domenii necesita cont premium). Host type rămâne DNS Host(A) caz in care IP-ul ar trebui să fie detectat automat(daca nu se întâmpla așa trebuie sa îl completezi manual). Creezi hostul si am terminat.

2

3

Urmează instalarea clientului. După descărcare totul decurge simplu. Selectezi destinația unde vrei sa îl instalezi(alte setări rămân default). Cum folosim clientul? În primul rând că are o interfața foarte simplă. La prima utilizare va cere username-ul şi parola contului no-ip apoi va recunoaște automat toate hosturile. Selectezi hostul(pot fi selectate mai multe dacă ele există şi este nevoie) iar programul va face o verificare şi va actualiza IP-ul pentru host. În cazul în care IP-ul se schimbă programul va reactualiza hostul fara să fie nevoie de alte setări sau acțiuni din partea ta.

5

Descarcare: http://www.no-ip.com/downloads.php

Dimensiuni: kit ~670kb/ instalat ~1.13

Trimite articolul și prietenilor tăi!

3 comentarii

  1. nu interfereaza cu nimic din ce am observat eu(apache, mysql); nu duce automat la acel IP (momentan am altul activat); poti sa nu folosesti clientul repsectiv, configurand DNS-ul dinamic de la modemul ADSL/router.
    nu e nicio coincidenta, e un mic site in dezvoltare(cat timp lucrez la el nu cumpar nimic)

  2. Eu tocmai am văzut un refferer: . 🙂 O fi coincidenţă ?! Legat de articol, sincer nu ştiam de no-ip şi poate ar fi fost mai bine să aflu înainte să plătesc pentru DOUĂ ip-uri statice, că unul nu era de ajuns. De pe un ip scriu articolele şi de pe cel de-l doilea mi le comentez 🙂 🙂 Întrebarea acum, în ce măsură instalarea clientului poate să interfereze cu alte programe ? Activarea no-ip duce automat la schimbarea ip-ului în 92.81.43.41 ?

Comentariile sunt închise.