Notepad++ – Alternativă la Notepad pentru coderi

Notepad++ este un editor de cod liber (open source), ce oferă evidențiere a sintaxei pentru limbaje de programare și scripting. În plus, puteți lucra cu mai multe documente în același timp,  oferă o funcție de căutare și înlocuire a expresiilor, suportă drag and drop, mărire (zoom), semne de carte/bookmarks. Un avantaj  este și   faptul ca are suport pentru limba română.

notepadpp

Această aplicație este recomandată programatorilor, webmasterilor, celor care sunt la început și exersează după tutoriale HTML și acelor persoane care interacționează des cu fragmente de cod, altfel este un înlocuitor excelent pentru Notepad-ul din Windows. Este disponibil și în versiune portabilă.

Pagina web: http://notepad-plus.sourceforge.net
Descărcare: Filehippo
Dimensiune: ~2MB

Trimite articolul și prietenilor tăi!

12 Comments

 1. Cred ca merita incercat si http://www.rj-texted.se/ e parca cu un pas inaintea superlaudatului notepad++.

 2. Desi nu il folosesc la programarea in PHP, pentru ca Dreamweaver sau Aptana sunt mai placute pentru mine, il recomand din toata inima atunci cand resursele de care dispuneti sunt limitate, avand o viteza foarte mare si fiind foarte bun pentru foarte multe limbaje de programare/scripting existente la ora actuala.

 3. il folosesc si sunt multmuit de el.
  Deocamdata l-am folosit pentru HTML, PHP si CSS si a fost foarte bun.

 4. Eu folosesc TextPad, o aplicatie comerciala.
  Are o multime de optiuni folositoare, chiar unele add-on-uri foarte bune (cel mai tare este syntax highlight, pentru diverse limbaje de programare)

 5. folosesc notepad++ de destul de mult timp si comparativ cu alte editoare de scripturi rulz (e moka 🙂 ). are si optiuni minunate pentru acolade, iti arata unde se deschide si unde se inchide, iti arata daca e acolada e rebela, iti poti minimaliza functii si bucati mari de cod in cazul fisierelor mari.iti salveaza automat fisierele in timp ce muncesti asa ca daca te lasa bateria nu-i bai.eu l-am folosit doar pentru php, css si ajax si pot sa zic ca kicks ass. un lucru bun si gratis.

 6. noreply@blogger.com (Anonymous)
  noreply@blogger.com (Anonymous)

  Multumesc mult.

 7. noreply@blogger.com (Anonymous)
  noreply@blogger.com (Anonymous)

  Multumesc, merge.

 8. noreply@blogger.com (Alexandru)
  noreply@blogger.com (Alexandru)

  Daca l-ai instalat cu interfata in limba romana, intra in meniul Vezi si click pe Incadreaza textul.. daca e in engleza, intra in meniul view, si click pe word wrap..

  Spor la treaba!

 9. noreply@blogger.com (Anonymous)
  noreply@blogger.com (Anonymous)

  Cind scriu sau copiez un text in Notepad++, depaseste cu mult marginea ferestrei. Cum fac ca sa nu se insire tot textul pe un singur rind?

 10. noreply@blogger.com (teo)
  noreply@blogger.com (teo)

  eu folosesc notepad++ de vreo luna si sunt multumit de el. mi place ca pot sa scriu HTML si CSS si sa vad codul evidentiat. Si imi place ca pot jongla intre fisiere si chiar pot avea 2 fisiere in mod splitscreen.

Comments are closed.