OpenSebJ – Mixare sample-uri audio în timp real

OpenSebj este o aplicație open source ce vă ajută să “cântați” simultan la mai multe instrumente prin intermediul tastaturii, deoarece vă permite asocierea tastelor cu diverse sunete (samples); prin apăsarea tastelor se vor reproduce sunetele asociate.

Aplicația vine cu câteva funcții: Track Editor (aranjați sunetele pe “portativ” pentru a fi redate), Beat Pad (o consolă cu butoane virtuale asociate sunetelor), Beat Box (permite crearea de ritmuri sau sample-uri preferențiale), Record (permite înregistrarea redării), Scratch (această funcție nu se mai găsește în ultima versiune, cu ajutorul ei puteați face “scratch-uri” pe baza unor sample-uri).

opensebj

În principiu aplicația este ușor de utilizat, mai ales dacă ați mai lucrat cu programe similare, altfel în doar câteva minute vă veți acomoda cu funcțiile acesteia. Interfaţa este foarte simplă și intuitivă ceea ce este bine având în vedere că are suport doar pentru limba engleză.

O parte mai puțin plăcută este ca în Windows 7 am primit foarte multe erori, dar din fericire aplicația nu a “crăpat de tot” și s-a putut merge mai departe apăsând “Continue”.

Aplicaţia este mai utilă producătorilor de muzică amatori decât dj-ilor.

Descărcare: http://sourceforge.net/projects/opensebj/
Dimensiune: ~900KB kit / ~4,5MB instalat

Trimite articolul și prietenilor tăi!

2 comentarii

Comentariile sunt închise.