Optimizare & Tweak pentru Windows Vista

Ce vedeti mai departe e rezultatul documentarii si nu a probarii efective a programelor pe care le prezint. Asadar daca observati nereguli sau aveti sugestii va rog sa imi lasati comentarii.

Desi nu am folosit si nici nu ma incanta acest sistem de operare, scriu acest articol pentru cei 10% din vizitatorii lui Computerică care au Windows Vista.

XdN Tweaker este o aplicatie pentru tweaking atat pentru XP cat si pentru Vista. Aceasta aplicatie permite aceesul la multe setari „ascunse” ca sa zic asa ale sistemelor de operare mai sus mentionate. Atentie ca necesita si .Net Framework si Windows Installer 3.1, insa scrie in pagina de descarcare ce si cum.

MZ Vista Force este o alta aplicatie de tweak, insa doar pentru Windows Vista. Setarile sunt grupate in mai multe rubrici: Performance, Windows, Internet, Start Up, Services..

Vista Tweaker este de asemenea o aplicatie care permite accesul la setari ascunse ale Vista-ului si care duc la imbunatatirea performantelor.

Vispa

este o aplicatie care pe langa faptul ca permite acces-ul la setari ascunse, ajuta si cu securitatea. Ce va sfatuieste producatorul e sa nu umblati daca nu stiti ce face o setare anume, deci e adresata utilizatorilor cu experienta..

va ajuta sa scapati de mesajele suparatoare pe care le primiti cand doriti sa instalati ceva sau faceti setari mai „avansate”. Dupa ce ati trecut UAC in quiet mode, avand cont de administrator scapati de acele mesaje.

S-ar putea sa va mai intereseze cum sa configurati si Boot Loader-ul sau sa va jucati la Sidebar. Cam asta e ce am gasit momentan mai atractiv. Sunt multe aplicatii ce optimizeaza Vista insa am selectat din cele freeware.

In rest, daca e vorba de curatare, defragmentare, optimizare, atat disc cat si registri, acest articol ramane valabil si pentru Windows Vista.

Trimite articolul și prietenilor tăi!