Orange a prezentat astăzi 4G+, planurile de dezvoltare pentru 4G și noua ofertă pentru abonați

Orange a prezentat astăzi planurile de dezvoltare a rețelei 4G pentru perioada imediat următoare, alături de experiența rețelei 4G+ cu viteze de până la 300 Mbps.

În plus, au fost anunțate și ofertele de primăvară dedicate abonaților și posibilitatea de a folosi și în roaming minutele naționale și internetul incluse în abonamente, fără costuri suplimentare.

Acoperirea 4G Orange se va extinde la 90 de orașe acoperind astfel 45% din populație, a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange România. Operatorul a anunțat și posibilitatea de a testa 4G+, începând de săptămâna viitoare în unele dintre magazinele Orange.

speed test CA Brasov

În rețeaua Orange s-a înregistrat o creștere a traficului de date mobile de 48% în ultimul an, iar numărul de smartphone-uri vândute a crescut cu 57%, susține Julien Ducaroz. Consumul de trafic de date crește odată cu trecerea la servicii 4G în medie cu 67%. În acest moment, în rețeaua Orange există aproximativ 200.000 de terminale ce suportă conexiuni 4G.

Acoperirea 4G extinsă și vitezele medii reale

Din 7 aprilie, după intrarea în vigoare a licențelor obținute în licitația de spectru, Orange va extinde rețeaua 4G ce devine disponibilă pentru mai mult de 45% din populația României.

Prezentă în toate reşedinţele de judeţ, precum şi în alte oraşe din România, tehnologia 4G va oferi clienților din peste 1.000 de localități viteze medii reale de download de 30 Mbps și upload de 15 Mbps. Împreună cu noua gamă de opțiuni dedicate, aceste viteze pot urca la viteze medii reale de download de 60 Mbps și upload de 30 Mbps.

Veronica Dogaru - Orange
Veronica Dogaru, Corporate Communications Manager Orange Romania

4G+, viteze de până la 300 Mbps

În premieră în România, tot din 7 aprilie, Orange aduce experiența rețelei 4G+ care oferă clienților din 6 orașe posibilitatea să testeze viteze de până la 300 Mbps pentru download, folosind echipamentele de înaltă performanţă puse la dispoziţie de către Huawei.

Orange îi invită pe clienții care se află în București, Braşov, Cluj-Napoca, Galaţi, Iaşi și Timişoara să testeze noua tehnologie în Orange shop și încurajează producătorii să aducă pe piaţa din România dispozitive compatibile cu această tehnologie.

Jean-François Fallacher, CEO Orange România
Jean-François Fallacher, CEO Orange România

„Prin serviciile de internet Orange 4G, disponibile în toate orașele mari din țară, România intră într-o nouă eră digitală. Investiţiile din ultimii ani susţin obiectivul nostru de a oferi beneficiile unei reţele de internet performante, pe care clienţii se pot baza, fie că utilizează deja serviciile digitale sau că urmează să descopere avantajele acestora. În același timp, vom căuta mereu căi prin care să aducem cele mai noi tehnologii și să le oferim ocazia să le experimenteze, cum este acum cazul vitezelor de până la 300 Mbps” a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange România.

Oferta de primăvară

Începând de astăzi, toate abonamentele Orange au trafic de internet 3G+ inclus, la viteze medii reale de download de 6,5 Mbps, cu acoperire de 94,08% din populație. Pentru a beneficia de viteze sau trafic de internet superioare celor incluse în abonament, din 7 aprilie, clienții vor putea alege una dintre opțiunile noi dedicate.

Orange Prezentare
Stefan Slavnicu, Veronica Dogaru, Julien Ducarroz, Jean-François Fallacher

În plus, minutele naționale din noile abonamente Cangur și Panteră pot fi folosite pentru apeluri internaționale către rețelele fixe și mobile din țările Uniunii Europene, SUA și Canada.

De asemenea, noii clienții care aleg abonamentele Panteră își vor putea folosi minutele, mesajele scrise şi traficul de internet în roamingii, fără o taxă suplimentară. Astfel, Orange continuă iniţiativa începută anul trecut prin opţiunea Go Europe şi face un nou pas catre o comunicare fără graniţe în interiorul spaţiului european.

Totodată, clienții care aleg un abonament Panteră au acces la internet 4G și primesc gratuit încă o cartelă SIM, pentru a folosi acelaşi trafic de internet inclus în abonamentul lor pe un al doilea dispozitiv, tabletă sau modem.

Portofoliul complet de produse 4G cuprinde smartphone-uri, tabletă, modemuri și router compatibile. Pentru a răspunde așteptărilor clienților care doresc să utilizeze serviciile digitale pe tabletă, Orange le oferă posibilitatea celor aleg un abonament Panteră să opteze acum între un smartphone și o tabletă la preț subvenționat la semnarea contractului.

Trimite articolul și prietenilor tăi!