PartyCloud – Mixezi muzică online direct de pe SoundCloud

PartyCloud

Zilele trecute am descoperit PartyCloud, o aplicație pentru DJii amatori ce revoluționează ideea de a mixa muzică la petreceri sau pentru divertismentul personal.

Spre deosebire de un program de mixat muzică pentru PC, cu PartyCloud poți mixa melodii online, direct de pe SoundCloud. Iar în condițiile în care pe SoundCloud sunt milioane de melodii și remixuri, se poate spune că ai de unde alege.

Funcțiile PartyCloud

  • Display pentru afișarea în paralel a reprezentărilor grafice ale melodiilor. Astfel poți urmări dacă piesele sunt suprapuse bine.
  • Două deck-uri (pentru redarea a două melodii în același timp) și controalele aferente procesării de sunet și a redării: joase, medii, înalte, tempo, play/pause.
  • Fader și control volum individual pentru fiecare deck pentru trecerea lină de la o melodie la alta;
  • Buton de sincronizare care aduce melodiile la același număr de bătăi pe minut și suprapune beat-urile (foarte bine aș putea adăuga). Sincronizarea se face după melodia care este în „emisie”.
  • Butoane de salt a unui număr predefinit de ritmuri: 2, 4 sau 8 pentru a trece rapid la partea care te interesează dintr-o melodie fără a pierde sincronizarea și rimul.
  • Butoane de memorare a unor poziții cheie dintr-o melodie A,B,C.
  • Funcția de înregistrare este și ea o surpriză plăcută, doar că înregistrează activitatea și comenzile DJ-ului. Practic atunci când ai funcția Recording pornită, se înregistrează de fapt „mișcările” tale.

Această variantă de înregistrare mi se pare o soluție ingenioasă din punct de vedere a resurselor consumate (înregistrările audio ar fi ocupat cu siguranță mai mult spațiu) dar și a drepturilor de autor (poți mixa anumite melodii disponibile public, dar nu le poți înregistra/duplica).

Pentru a putea înregistra un mix trebuie să te autentifici cu un cont Facebook. Fiecare mixaj are un link propriu, pe care îl poți distribui mai departe și prietenilor tăi.

În meniul din stânga mai ai acces la muzică electronică sortată pe categorii, piesele tale favorite, înregistrăile globale (în timp real, poți asculta și live ce mixează alții), și melodii populare. Din acest motiv, PartyCloud poate fi utilizat și pentru a descoperi muzică nouă.

Am apreciat că aplicația rulează foarte bine, răspunsul la comenzi și calitatea audio sunt foarte bune, având în vedere că vorbim de o aplicație web ce mixează muzică dintr-un cloud (sigur, aplicația face și caching).

În concluzie, cred că PartyCloud este un instrument foarte fain ce merită încercat orice DJ amator.

Trimite articolul și prietenilor tăi!