PBXTV – Vizionare posturi TV online

Până acum câţiva ani vizionarea posturilor TV era de neconceput dacă nu aveai un televizor sau un tv tuner. Acum acest lucru este la îndemâna oricărui deţinător de PC, prin intermediul din ce în ce mai multor site-uri.

Dintre acestea eu m-am oprit la pbxtelecom.ro (cu acesta m-am “împăcat” mai bine, este posibil ca voi să preferați altă variantă, în funcție de cerințe și de conexiune), care oferă atât posibilitatea de a viziona direct în browser canalele dorite, cât și de a descărca gratuit aplicația PBXTV. Aplicația oferă în plus anumite facilități indisponibile în varianta online: vizionare reluări, înregistrare emisiuni, abonare posturi (anumite posturi gen Animal Planet, Discovery, EuroNews, Prima, ProTv nu sunt disponibile gratis, trebuie să plătiți o taxă de acces) și efectuare apeluri telefonice.

Pentru instalarea aplicației accesați link-ul și alegeți kit-ul Installer for PBX Romania, care ocupă doar 3,4 MB și se instalează foarte rapid. În continuare trebuie să vă creați un cont apăsând pe butonul Înscrie-te gratuit și să vă autentificați cu numele de utilizator și parola apăsând butonul Deschide.

Fereastra de start
Fereastra de start

Interfața nu este foarte plăcută, însă este intuitivă și oferă suport în limba română. În partea dreaptă a aplicației găsiți lista de posturi (cele marcate cu * necesită abonare) pe care le deschideți cu dublu click, iar în partea de jos puteți modifica setările (Știri, Cont, Înregistrare, Reluare, Conexiune, Opțiuni, Suport).

Fereastra principală
Fereastra principală
  • La Știri aflați ultimele noutăți legate de aplicație.
  • În secțiunea Cont vizualizați informații despre starea contului: nume utilizator, credite disponibile (utilizabile pentru posturile marcate cu * sau pentru apeluri telefonice), modalitatea de achiziționare a creditelor, abonamente etc.
  • Telefon – de aici puteți efectua apeluri telefonice contra cost din orice rețea (n-am testat această opțiune, însă găsiți mai multe detalii în manualul de utilizare pus la dispoziție mai jos).
  • Opțiunea Înregistrare vă dă posibilitatea să înregistrați emisiunile preferate. Pentru aceasta alegeți canalul, directorul unde va fi salvat fișierul și fie începeți înregistrarea, fie stabiliți o programare.
  • La Reluare aveți posibilitatea să vizionați reluările emisiunilor difuzate cu cel mult o săptămână înainte, alegându-vă canalul, ziua și intervalul orar.
  • Calitatea imaginii o puteți regla de la secțiunea Conexiune, unde modificați Viteza conexiunii (alegeți definiție înaltă dacă aveți o conexiune bună) și apăsați Act. Canale.

Navigarea între canale se poate face și cu click dreapta – Canale.

Alegând opțiunea PBXTV vă puteți comanda filme (nu am testat încă această facilitate), iar de la Oprește PC programați calculatorul să se oprească după un anumit timp.

O opțiune isteață mi se pare Parental Control, prin care setați o parolă de acces pentru a împiedica vizionarea unor anumite canale.

În ansamblu, aplicația se mișcă foarte bine pe conexiunea de la ClickNet și RDS, însă în rețeaua din căminele studențești nu funcționează decât varianta direct în browser (doar pe acestea le-am testat eu). Să sperăm că o vor perfecționa și că vor încerca să ofere soluții noi pentru a îndeplini cerințele utilizatorilor.

Mai multe detalii găsiți în manualul de utilizare al aplicației pus la dispoziție pe siteul oficial: http://pbxtelecom.ro/docs/manual_pbx_ro_v1.pdf

Download: http://pbxtelecom.ro/index.php?page=download&lg=en

Trimite articolul și prietenilor tăi!

23 comentarii

Comentariile sunt închise.