Meniu Închide

Phonebloks – Un concept de telefon cu module interschimbabile

Cum ar fi dacă telefoanele ar fi precum PC-urile? Adică pe măsură ce devin depășite să le putem înlocui componentele în funcție de nevoi. Asta ne-ar ajuta și pe noi să ne eficientizăm costurile și partea bună e că și deșeurile electronice se vor împuțina.

Phonebloks e un concept foarte mișto de care am aflat astăzi de la colegi și care e fain din următoarele puncte de vedere:

 • Oferă posibilitatea de upgrade foarte ușor și ieftin, în funcție de nevoi;
 • În cazul unor accidente sau defecțiuni, componentele sunt ușor de înlocuit;
 • Componentele și implicit performanțele pot fi scalate în funcție de nevoi;
 • Cantitatea de deșeuri electronice ar trebui să scadă.

Voi ce părere aveți de acest concept? Mai ales că se intenționează și folosirea software-ului liber. 🙂

Alte articole interesante pentru tine

4 Comments

 1. Bogdan

  Conceptul e interesant, dar greu de realizat. Ca si la un PC, nu poti sa schimbi o componenta fara a avea si driver-ul necesar. In final, se ajunge tot la un numar limitat de componente pentru care exista suport software.

  • Alexandru

   Nu știu dacă va fi la fel de rentabil pentru producători, asta ar putea fi o problemă. Software liber mai faci, dar hardware mai greu.
   Însă conceptul e mișto și merită promovat. În momentul în care o să existe cerere și pentru un astfel de telefon probabil și producătorii vor fi mai receptivi.

   • happyday

    Intr-adevar, marii producatori au tot interesul sa puna piedici unui astfel de proiect. Conceptul este interesant, ideea ca-ti poti “tuna” smartphone-ul dupa pohta ce-o pohtesti e atragatoare, insa nu stiu cat de fiabile pot fi niste produse asamblate de utilizator din bucati. Cel putin in prima faza eu nu cred ca m-as arunca sa cumpar un astfel de telefon “modular”. Fie si numai pentru faptul ca suna mai bine “bre, mi-am ratacit telefonul” decat “mah, n-ai vazut un display pe-aicea?” . 🙂
    Insa, asa cum ziceai, proiectul merita promovat pentru ca, in viitor, s-ar putea sa constituie o alternativa demna de luat in seama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *