Photo Finesse – Editor rapid de fotografii

Photo Finesse este o aplicație prin intermediul căreia vă puteți retușa sau prelucra fotografiile într-un timp foarte scurt și cu un consum minim de resurse, asta datorită faptului că nu are foarte multe opțiuni precum alte editoare foto.

Prima opțiune din meniu este Crop/Zoom, prin care stabiliți dimensiunile fotografiei, fie alegând din lista de dimensiuni predefinite, fie introducând dimensiunea dorită (din lista Size/Ratio).

Photo Finesse 2.02
Photo Finesse 2.02

De la eticheta Border alegeți stilul bordurii pe care doriți să o adăugați lățimea (Width), efectul de rotunjire a colțurilor (Curve) și transparența (Fade). Photo Finesse vă oferă posibilitatea să adăugați o bordură simplă – Plain – sau una de tip JPEG (alegeți din setul de imagini implicite – Image sau uploadați o imagine din calculatorul personal – Custom). Cu opțiunea Custom puteți chiar să suprapuneți cele două imagini, mărind dimensiunile bordurii.

Border
Tipuri de borduri

Luminozitatea și contrastul fotografiilor le puteți regla de la eticheta Color, iar la Effects le puteți aplica aspectele Sepia, Canvas și Cartoon.

Kitul de instalare ocupă numai 1.38 MB, instalarea durează cel mult 2 minute, iar fișierele rezultate în urma prelucrării au dimensiuni mici (eu am prelucrat o fotografie de 1.12 MB și am obținut una de 319 KB).

Download: http://download.cnet.com/Photo-Finesse/3000-2192_4-75118691.html?part=dl-10055902&subj=dl&tag=button

Trimite articolul și prietenilor tăi!