Meniu Închide

Placa Video – Sfaturi de achiziție

Atunci când îți construiești un sistem puternic, placa video are un rol central în obținerea unor performanțe mari. Înțelegerea specificațiilor plăcilor video te va ajuta să faci cea mai potrivită alegere, mai ales dacă ești în căutarea unei plăci video pentru jocuri sau aplicații profesionale.

1. Tipuri de acceleratoare grafice

Plăcile video sunt de fapt acceleratoare grafice. Acestea pot fi chipuri sau module ce au rolul de a genera și prelucra imaginea ce urmează a fi afișată pe monitor. Pe lângă funcțiile de bază, acceleratoarele/modulele grafice pot oferi funcții suplimentare, cum ar fi captura video, codare ori decodare video, FireWire, tuner TV, TV OUT, sau posibilitatea de a cupla mai multe monitoare.

În funcție de puterea lor de procesare, cipurile grafice pot “propulsa” module video dedicate (dacă au putere mai mare de procesare, sunt practic niște calculatoare orientate pe procesarea video) sau pot  fi integrate în alte cipuri ce mai au și alte funcții (dacă nu au o putere mare de procesare).

Acest lucru se întâmplă din rațiuni economice, producătorii de subansamble au observat că pot reduce costurile prin integrarea modului grafic într-un cip cu mai multe funcții. Așadar avem două tipuri de plăci video:

 • Cipurile grafice integrate sunt utilizate mai ales la laptop-uri, dar de multe ori și plăcile de bază vin cu cip grafic integrat (în chipsetul plăcii de bază sau chiar în microprocesor), cu performanțe decente în activități office/internet sau multimedia de bază.
 • Module dedicate (sau plăci video dedicate). În cazul cipurilor video puternice, pentru obținerea unor performanțe cât mai mari și pentru un upgrade facil, producătorii au ales să creeze module dedicate ce folosesc un tip de memorie optimizată pentru prelucrarea video (GDDR) și au o arhitectură proprie. Acestea sunt plăcile video propriu-zise, care sunt interschimbabile în cazul PC-urilor.

Cipurile grafice integrate sunt cel mai des întâlnite la laptop-uri dar și la PC-uri, pe când modulele video dedicate sunt întâlnite proponderent în cazul PC-urilor și a laptopurilor pentru jocuri.

2. Plăci video dedicate

Daca vrei un calculator pentru jocuri, procesare video, editare grafică, modelare 3D, atunci ai nevoie mai mult ca sigur de o placă video dedicată (cu un preț măcar peste 300 RON).

În acest caz, e bine să te orientezi în funcție de cerințele aplicațiilor pe care vrei să le rulezi, de buget, dar și de restul componentelor sistemului.

Scopul este să creezi o configurație echilibrată, astfel încât toate componentele să funcționeze în parametri optimi.

Placa Video

În cazul unei configurații neechilibrate, componenta mai slabă va fi suprasolicitată sau cel puțin va limita performanțele totale ale sistemului.

3. Recomandări de Plăci Video

Fiindcă sunt întrebat foarte des ce plăci video recomand, am făcut o selecție cu plăcile video care au un raport/calitate preț excelent.

Placi video gaming

4. Compatibilitatea plăcii video cu sistemul

Cu toate că lucrurile par complicate, când vorbim de compatiblilitatea plăcii video cu sistemul, trebuie avute în vedere două aspecte:

 • Interfața plăcii video (care cel mai probabil este PCI-Express). Atât timp cât placa se potrivește în slot, nu ar trebui să îți faci prea multe probleme. Memoria plăcii video este una, memoria calculatorului este alta (așa că nu are rost să îți bați capul că o memorie e DDR3 și alta DDR5). Este indicat totuși să arunci o privire înainte pe manualul plăcii de bază, ca să te asiguri că nu există anumite limitări.
 • Sursa de alimentare trebuie să poată alimenta fără probleme întregul sistem. Pentru a afla mai multe informații recomand articolul dedicat despre sursele de alimentare pentru PC.

5. “Plăci video” integrate

De fapt este vorba de un cip integrat, care nu are toate resursele necesare dedicate și folosește din resursele sistemului (memorie RAM, de exemplu).

Deoarece cipul grafic este integrat și nu are un design modular, nu este upgradabil. Upgrade-ul se poate face prin adăugarea unei plăci video dedicate, în cazul PC-urilor.

Avantajul integrării funcțiilor grafice într-un chip multifuncțional este scăderea costurilor de producție. Performanțele “plăcilor video” integrate sunt cel mult medii, de obicei fiind inferioare. Cu toate astea, pentru navigare pe internet, activități office și multimedia ușoare, un astfel de chip ar trebui să fie mulțumitor.

Deși integratorii permit “sharing” de memorie RAM (care se va imparti între cipul video și sistem) de până la 512 MB, îți recomand să nu aloci mai mult de 256 MB (de obicei sunt suficienți și 128 MB). Poți testa diverse configurații, însă dupa parerea mea, 256+ MB de memorie ajută la rezolutii prea mari pentru capacitatea de procesare a cipului grafic integrat. Așa că nu are rost să irosești memoria RAM.

Cand vrei să cumperi un sistem nou, este foarte important să stabilești pentru ce îl vei folosi, pentru că dacă îl veti utiliza la navigare web, muzică, mesagerie, filme sau jocuri cu grafică slabă, o placă de bază cu cip video integrat, este suficientă. Astfel poți economisi între 100-200 RON.

6. Caracteristicile plăcilor video explicate

 • Interfata cu placa de baza (AGP, PCI, PCI-express, PCI-express 2.0). Alegeti interfata astfel incat placa video sa fie compatibila cu placa de baza, altfel aveti sanse sa nu se potriveasca in slot. Interfata nu este chiar asa de importanta, mai ales ca acum se gasesc in mare parte placi pe PCI Express, insa am trecut-o prima pentru a accentua importanta compatibilitatii intre placa video si placa de baza.
 • Model/Serie GPU (Graphics processing unit), care este unitatea de procesare grafica (“procesorul” placii video). Ce e bine de stiut, este ca indiferent de producator, doua placi cu acelasi GPU se vor comporta aproape la fel. Mai putin in cazul in care integratorii cresc anumiti parametri peste limita recomandata de producatori. Dar diferentele nu sunt foarte mari.
 • Pixel Pipelines sunt unitatile de procesare ale pixelilor din GPU, si cu cat sunt mai multe, cu atat se pot procesa mai multi pixeli in paralel.
 • Frecventa si tipul (GDDR 1, 2 3, 4, 5) memoriei video. Frecventa memoriei video influenteaza foarte mult performata placii video, si este mult mai importanta decat cantitatea memoriei video. E bine sa stiti ca pentru GDDR1 frecventa ajunge pana la 400Mhz (nu cred ca se mai foloseste, valoarea de 400 Mhz este standard, poate fi sensibil depasita), GDDR2 pana la 800Mhz, GDDR3 si GDDR4 1400-1800 Mhz, GDDR5 pana la 3600-3900 MHz. La frecventa memoriilor se “joaca” overclockerii cel mai des.
 • Latimea de banda a magistralei (BUS) (64, 128 ,256 bit). Cu cat mai mare cu atat mai bine, pentru ca transferul de date se va realiza mai rapid intre GPU si memorie..
 • Frecventa GPU, influenteaza sensibil performantele placii video, insa nu poate fi variata foarte mult.
 • Cantitatea de memorie video este uneori o unealta de marketing, cumparatorii fiind “pacaliti” sa cumpere memorie, desi nu ii ajuta cu nimic. Cantitatea de memorie ajunge sa devina importanta la rezolutii mari, deci la placile care au GPU-uri capabile de un framerate (numar de cadre pe secunda) decent la rezolutii mari. La placile ieftine, memoria RAM in exces este inutila. La fel de ineficienta mi se pare si tehnologia Turbo Cache, care este o “impartire” (sharing) similara cu cea de la placa video integrata, doar ca placa video dedicata vine cu o cantitate mica de memorie video, ce poate fi suplimentata din cea a sistemului (RAM).
 • Sistemul de racire poate fi pasiv sau activ. Sistemul pasiv este constituit dintr-un radiator de mari dimensiuni; avantajul acestui tip de racire este faptul ca nu produce zgomot, insa cu pretul incalzirii GPU-ului aproape de limita maxima superioara. Overclock-ing-ul este contraindicat in cazul racirii pasive, mai putin in cazul in care se adauga un ventilator care sa raceasca radiatorul, transformand racirea in una activa. Sistemul de racire activa  are atat un radiator (mai mic decat in cazul racirii pasive) racit de un ventilator. Temperatura medie la care este mentinut GPU-ul este mult mai mica decat in cazul racirii pasive, insa acest sistem produce zgomot (care uneori poate fi redus folosind o aplicatie de monitorizare si control hardware).
 • Versiunea Direct-X este practic o colecte de API dezvoltata de Microsoft pentru a oferi dezvoltatorilor de software acces la functiile de nivel scazut ale hardware. Ca idee, cu cat este mai recenta cu atat mai bine (10+).
 • Shader Model, se refera la niste seturi de instructiuni (Vertex, Geometry, Pixel) folosite de OpenGL si Direct3D care faciliteaza utilizarea de efecte grafice. De asemenea cu cat versiunea este mai recenta cu atat mai bine.
 • Interfata cu display-ul: DVI, VGA (D-SUB), TV-Out (S-Video, RCA).
 • Numarul de monitoare ce pot fi conectate la placa video.
 • Suportul pentru compresie, decompresie video (MPEG, HD); elibereaza procesorul sistemului de sarcina compresiei si decompresiei fisierelor video.
 • Suport VIVO (video-in/video-out), util pentru digitizrea semanlului analogic in timp real.
 • Posibilitatea interconectarii in Crossfire (ATI) sau SLI (nVidia), asta daca doriti sa folositi mai multe placi video pe un singur sistem.

Cateva dintre aceste specificatii se găsesc pe site-urile magazinelor online, insa îți recomand sa te documentezi atent si de pe site-urile producatorilor. Este important și suportul pe care aceștia ți-l oferă (drivere, manuale, firmware). Am prezentat acum ceva timp  GPH Benchmarkun site ce permitea accesul la o baza de date cu performatele, și specificatiile GPU-urilor. Recomand să îl folosești cu încredere, alături de forumurile de specialitate.

Aproape de final, îți amintesc de un artificiu pe care il poți face la achizitia unui sistem nou, mai precis să alegi o placă de bază cu modul video integrat, urmând ca puțin mai târziu să achizitionezi o placă video dedicată. Acest artificiu te-ar putea ajuta în cazul în care dispui de un buget limitat în momentul achiziției sistemului.

Articol actualizat pe 26 iulie 2015, publicat inițial pe 9 martie 2009, .

Alte articole interesante pentru tine

934 Comments

 1. Baches Mihai

  Buna ziua . Am aceasta Placa video GIGABYTE GeForce 8400 GS, 512MB, 64-Bit DDR2, PCI Express, DVI, VGA, TV-Out defecta. I-mi puteti recomanda una compatibila ? Multumesc

  • Alexandru

   Salutare Mihai, îmi poți spune ce configurație are PC-ul pe care va fi instalată placa video, cum folosești în general PC-ul și în ce buget ai vrea să te încadrezi?

 2. Adrian

  Salut Alex,ma poti ajuta si pe mn,calculatorul meu se restarteaza cand ma joc jocuri mai noi,nu se incalzeste nimic am verificat temperaturile.
  Sistemul meu:
  intel core 2 duo e6550 2.33ghz
  ram 3gb dual channel 1x2gb si 1x1gb
  placa video nvidia gtx 550ti
  hard de 250 gb
  dvd writer samsung
  placa de baza gigabyte ga 945 gzm s2 rev 6.6
  sursa 450w
  Eu banuiesc sa fie sursa mica si sa nu duca placa video mai ales,am comandat o sursa sirtec hp 460w crezi ca ma va ajuta cu ceva?
  Multumesc Anticipat!

 3. stefan

  Salut, am un pentium haswell g3220 la 3.0 GHZ
  4 gb ram la 1600 mhz
  Sursa de 500w
  Placa de baza asus h81m-d
  Si un monitor 1024 x 1080 pixeli
  Ce placa video imi recomanzi? As vrea sa pot rula jocuri noi la calitate medium spre high
  Multumes canticipat!

 4. marian

  da tiuie,am si nimic pe monitor,cablul acela spdif il mai pun?cel care are 2 conectori,se pune u sufa in placa video su in partea cealata are 2 conectori care se infig in placa de baza,i am pus si pe aia si nimic,am numai 2 giga de ram,am citi undeva ca la placa asta ii trebuie 4,susa mea este de 400w,multumesc

 5. marian

  dnu alex ,mi ati raspuns la o intrebare va multumes,intre timmp a intervenit ca placa mea video nvidi gt8600 sa dezlipit cipsetul ala mic de patrtatul ala care are este din cupru,mi am luat o placa noua N9800GT-MD1G nou nouta,am primit si pasta termoconductoare,am pus la procesor apoi la placa video carte sa dezlipit,surpriza,merge f bine e calda nu fierbinte,am pus placa noua si surpriza nu se vede nimic pe monitor,ce sa fie,sistemul este Elementul Valoare

  ?si placa noua este am spus mai sus,multumesc

 6. Mihai

  Salut!
  Imi poti recomanda o placa video pt gaming?
  Sistemul meu: Gigabyte GA-EP45-DS3, procesor Intel Core 2 Quad CPU Q9300, 2,5 GHz, 4 gb RAM.
  Am o placa video Nvidia GeForce 9800 GT de ceva timp si s-a ars.
  Bugetul ar fi undeva intre 200-350 ron.
  Merci! 🙂

 7. vali

  salut Alexandru.
  acesta este sistemul meu, motherboards.org/mobot/motherboards_d/Fujitsu-Siemens/D1844/ si doresc sa achizitionez aceasta placa video, vexio.ro/placi-video/msi/18777-ati-radeon-r5450-md1gd3h-lp-1gb-gddr3-64-bit/. spune-mi, te rog, daca sant compatibile sau daca ai o alta recomandare. iti multumesc.

 8. Emanuel

  Salut.
  Am un calculator destul de antic as zice eu.
  Este un Dell optiplex GX620 carcasa e cam lata cam cat palma unui om ( cam 11cm ).
  Procesor: Intel Pentium4 3.00GHz dual-core
  Memoria RAM e de 2Gb DDR2
  Placa video este integrada de 245Mb parca model Intel 82945G Graphics Controller 0 [A-2]
  Folosesc windows xp sp3 32biti
  Nu stiu sigur ce sursa am dar din cate am citit eu pe ea ar fi de 280W dar nu sunt prea sigur

  Placa video Gigabyte NVIDIA GeForce 210, 1024MB, DDR3, 64bit, HDMI, DVI, VGA ar fi compatibila cu calculatorul meu?

 9. Maranu

  Sal Alex ! Ce zici tu, are rost sa ne luam placi video acum in pragul aparitiei lui Directx 12 ? Ce am citit pe net, cica placile video care suporta Directx 11 nu o sa aiba probleme cu Directx 12, sa ii credem ? Deja au aparut placi video cu suport Directx 12 ! Exemplu aici : pcgarage.ro/placi-video/gigabyte/geforce-gtx-970-gaming-4gb-ddr5-256-bit/

  • Alexandru

   Salut, dacă vrei să îți faci un sistem care să te țină 4-5 ani și banii nu sunt o problemă, da, de ce nu. Sau dacă ai nevoie de suport nativ pentru DX12 în vreo aplicație.. respectiv joc.. 🙂

 10. marian

  salut,imi puteti recomanda o placa video pt gamming pina in 300 ron care sa fie compatibila cu placa de baza GIGABITE GA-M52L-S3P ,procesor DUAL CORE AMD ATHON 5200+ 2,7GHz, ram 2GB DDRAM 2,(placa care o folosesc estevideo NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB),)sursa cred ca este de 400W scrie pe ea ATX SAFEPOWER PX400,monitor philips22iel ful hd,si daca trebuie sau nu sa mai adaug o placuta de 2 giga ram,multumesc,toate acestea fara sa mai schimb nimic,deci cu cele enumerate,multumesc,astept cu nerabdare raspunsul.

 11. Gabriel

  Salut am o carcasa Asus vento A8 si am o placa de baza
  PCIE 2.0 x16,am o placa video gtx 460 se,si vreau sa o schimb cu un Gigabyte GeForce GTX Titan Black GHz Edition 6GB DDR5 384-bit,mi s-a spus ca cica nu ar incapea in carcasa? e adevarat? sau ca, carcasa nu e ventilata,ce credeti?

  • Alexandru

   Salut Gabriel, e greu de zis din perspectiva mea. Poți măsura carcasa și apoi compara cu dimensiunile fizice ale plăcii video specificate in manualul de utilizare, sau dintr-un datasheet ceva. Oricum, dacă nu se potrivește, ai putea-o returna/schimba.

 12. claus

  Salut. Vreau sa imi fac un upgrade la sistemde mai jos. Am urmatoarea configuratie:
  http://www.altex.ro/sistem-it-myria-live-v32-intel-core-i7-4790-pana-la-4-0ghz-8gb-500gb-intel-hd-graphics-4600-free-dos

  – Procesor Intel Core i7 3.6 Mhz
  – 8 Gb Ram
  – Sursa 500 W
  – Placa de baza Intel H81

  Ma intereseaza o placa video dedicata. Tinand cont de fapul ca placa de baza are doar urmatoarele sloturi 1 x PCI Express 2.0 x16, 1 x PCI Express x1. Vrea sa stiu daca se poate pune un pci de 3.0 pe un slot de 2.0? Ce imi poti recomanda ? Folosesc acest sistem si pentru editare video cu Pinnacle si Adobe premier.
  Multumesc anticipat!

 13. Toma

  Salut. Vreau sa imi fac un upgrade la sistem. Am urmatoarea configuratie:
  – Procesor Intel Core i5 3.3 Mhz
  – 4 Gb Ram
  – Sursa Cooler Master GX Lite 500W
  – Placa de baza Gigabyte H77-DS3H
  – Placa video Gigabyte GeForce GT430 2GB DDR3 128-bit
  Ma intereseaza o placa video mai buna, bugetul fiind pana in 1000 lei.
  La o asemenea placa, e nevoie si de o sursa noua?
  Vreau si un upgrade la rami. Cat imi recomanzi sa mai adaug?

  Multumesc anticipat!

 14. Fabian

  Salut, am urmatoarea configuratie:
  – AMD Sempron LE-1150 2.o GHz
  – RAM 4.00 GB
  – NVIDIA GeForce 8400 GS / 512 MB
  – windowsu ruleaza pe 64- bits
  In jocuri am lag, ce as putea face sa mearga foarte bine jocurile, ar fi OK daca mi-as cumpara o placa videa mai mare?
  Cam de cat ar trebui sa fie placa si ce model ca sa fie compatibil?
  Vream sa nu mai am nici un fel de problema cu lagul in jocuri, astept raspunsul tau!
  Multumesc!

 15. Raul

  Buna. Am optat pentru un sistem i3 2.5GHz. RAM 4GB. HDD 500GB. semnul de intrebare a ramas la placa video. Am de ales intre o placa video de 2gb DDR3 128 biti (nu stiu exact modelul) sau o placa video second de la un prieten(MSI nvidia gtx 550 ti 1 GB DDR5 192 biti(pret 250 lei ).
  Configuratia descrisa mai sus este 1400 cu placa video si 1200 fara placa video. Ce imi rezomanzi sa fac in legatura cu placa video?
  Urmaresc sa cumpar calculatorul pentru gaming si sa te intreb daca pretul primit pentru configurarea descrisa este ok. merci

  • Alexandru

   Salut Raul, ca să îți pot face o comparație trebuie să știu precis care sunt cele două modele. Nu am cum să îți spun care placă e mai bună pe ghicite, cantitatea de memorie RAM nefiind un parametru decisiv.

 16. Viorel

  Salut,
  Am urmatoarea configuratie:
  Placa Baza: Asrock H61DE/S3
  Placa video: Nvidia Geforce Gt 630.
  Procesor: Intel core i3-2120 Cpu.3.30 Ghz. 4.0GB Ram
  Sursa:450W
  Bugetul este intre 700-800 lei.

  Ma gandeam la un Geforce GtX 660.

  Ce parere ai? Crezi ca se potriveste la ce sistem am?
  Ma gandeam sa mai aduag rami. Crezi ca se merita sa mai adaug si rami?
  Merci.

 17. Tudor

  Salutare, am urmatoare configuratie :
  Placa video : AMD ATI HD5750
  Procesor : AMD Athlon || X3 450 , OC la 4 nuclee transformandu-se intr-un AMD Phenom II X4 B50 ,DDR3 , 1333 Mhz
  RAM : 4 GB
  Placa de baza : AsRocK N68-GS3 UCC Socket AM3
  Sursa: 450 W
  Bugetul 600-700
  Ce placa video as putea sa imi iau? Procesorul poate sa mai astepte.
  Am uitat sa specific ca am construit pc-ul in 2011 pt. gaming.

 18. Chryss

  Salut am nevoie de ajutor legat de pc .Am încercat sa fac sa meargă bine la jocuri dar nu sunt mulțumit folosesc window’s 8.1 64 bit și am procesor i5 370k 8g ram și hard samsung1000g placa video nvidia gforce gata 560ti 2g și o sursă 850w …Cea ce as vrea e sa schimb placa video dar exemplu un gtx 760 e prea scump pentru mine și nu știu ce obține as putea avea și mai nou când joc battlefield 4 online începe toate ventilatoarele sa meargă la maxim și când dau taskmanager văd ca disc used 99% și apoi se blochează jocul….
  Acum dacă trebuie sa mai schimb placa video sau hardul pe net cineva zicea ca ar trebui sa mai adaug ceva mai mulți ramii ca nu ar fi de ajuns 8g ramii. ..și dacă ai putea posta o configurație de a construi un pc pentru jocuri 2014 ce au apărut și ce o sa mai apară. …In mare parte tot ce e mai scump pe un pc ar fi placa video doar ca nu sunt un expert în astea ms mult

 19. catalin

  salut alex, am si eu un Pentium 4, cpu 3.0 ghz 2.99 ghz
  ram 2g, as rock dual chanel, si vreau sa pun o placa video de 1g pci, eu am acum agp 128mg, se poate?

 20. adrian

  salut . am o problema cu pc-ul … mi-am schimbat placa video ( ati rendom 9550 ) . si cand intru in jocuri mi-se opreste monitorul .
  system : procesor amd athlon 2600
  ram: 1gb DDR 1
  hdd: 160 gb
  sursa 350 w
  dvd-rw

 21. Alexandru

  Salut alexandru ma gindesc sa procur un Stationar cu complectatia destinata in mare parte pentru programele de PhotoShop, ce tine de lucru cu pozele si video.
  Complectatia care ma gindesc ar fi :
  Intel Core i5-4460 3.2GHz Socket 1150
  RAM -16 – 8 Gb
  HDD SSD 256 Gb
  La capitolul video card am o multi de dubii care ar fi mai potrivita pentru un buget decent dar sa fie relevant pret calitate.
  Ai putea sa i-mi recomanzi ceva la acest capitol.

  • Alexandru

   Salut Alexandru, oricare dintre recomandările din articol sunt potrivite (ca raport calitate/preț), iar alegerea o poți face în funcție de buget. Ce placă de bază vei instala pe sistem?

 22. Razvan

  Salut ! Am un desktop cu urmatoarea configuratie :
  CPU – Intel Pentium G2030 3 Ghz
  Mainboard – ASUS P8H61-M LX3 PLUS R2.0
  RAM – 4 Gb DDR3
  VIDEO – Nvidia GeForce 210 1 Gb DDR3, 64bit
  As vrea o recomandare in privinta upgradarii placii video pentru gaming la rez, de 1680×1050, Multumesc anticipat, bugetul in jur de 500 lei.

 23. Mihai

  Salut,ma poti ajuta si pe mine?Ce placa as de baza sar potrivi cu calculatorul meu.Intel(R)Core(TM)2 Duo Cpu
  e4600 @2.40ghz,2.40 ghz,1.99 gb of ram.Buget:100-250 lei.Multumesc:)

 24. Eugen

  eu pan aacum am avut un MSI si sunt foarte multumit de AMD am tot auzit povesti si R9 290 asta are un singur cooler mi-e tare frica sa dau un pumn de bani si sa nu fac nimic va rog di suflet sa ma ajutati configuratia mea este :

  Procesor : Intel® Core™ i5-2500K
  Placa de baza : P-67-A-C45 ( MSI )
  Placa video : MSI R5850 Twin Frozr II schimbat cu R9 290 Gygabite
  Memorie : DDR 3 LA 1600 Mhz / 16 Gb / Ram
  HDD : 1 TB Samsung / si o sa schimb maine SSD ( INTEL 120 Gb ) doar pentru sistem
  Sursa : CX600 corsair
  Cooler : CPU TITAN FENRIR EVO
  Monitor Samsung Syncmaster Led HD

 25. Marian

  Salut,vreau si eu o placa video pentru gaming acum de sezon vine iarna si trb sa mai te joci :)),trb sa apara Cod,MoH multe jocuri,Far cry 4,am un procesor i3 530 2.9Ghz,2gb ram(o sa mai bag 6 cat de curand) si o placa video foarte naspa un Hd 5450 1024mb,vreau sa o schimb ..bugetul meu intre 600-800 lei .

 26. Emanuel

  Salut! Uite specificatiile calculatorului meu:
  1.PROCESOER: Intel Celeron 2.80 GHZ
  2.MEMORIE: 1 DE 2GB SI 1 DE 500 MB.
  3.PLACA VIDEO: INTEL 82945G EXPRESS CHIPSET FAMILY
  4:PLACA DE BAZA: Gigabyte 945GZM-S2
  Sa zicem ca as avea cam 600-800 lei pentru un upgrade. As vrea ca sa rulez CAT DE MULTE JOCURI POSIBIL chiar si LA CALITATE MICA, numai sa ruleze APROAPE FARA LAG. Nu vreau sa dau toti bani astia doar pe placa video. Adica eu cred ca as mai putea schimba si alte componente ca sa-mi duc la indeplinire scopul.
  Daca ai niste sfaturi de achizitie te rog ajuta-ma. Multumesc anticipat si scuze pentru greselile gramatcale.

  • Alexandru

   Ca idee, eu aș schimba placa de bază, procesorul și memoria RAM cu totul.. și aș merge pe niște componente noi. Problema e că 1000 de lei nu sunt cine știe ce pentru o configurație de jocuri. Poate doar SH să găsești un sistem care să se descurce în jocuri.

 27. Tiberiu

  Salut,as fi foarte recunoscator daca m-ai ajuta un pic… Am un Tip Calculator ACPI x64-based PC,Tipul procesorului DualCore Intel Core 2 Duo E7200, 2533 MHz (9.5 x 267),Numele placii de baza Biostar G31-M7 TE (2 PCI, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN),Memoria sistemului 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM),Adaptor video NVIDIA GeForce 9400 GT (512 MB),m-ar interesa daca pot schimba placa video cu una ddr3 ,la fel si ramii,crezi k e k?adik vreau o placa video ddr3 de 1024 sau 2gb,si rami 4gb,?????????

 28. Andrei

  Salut Alex . As vrea sa stiu ce placa video imi recomanzi pentru pc-ul meu ; am buget 500-800 lei :
  -procesor : AMD Athlon(tm) II X2 250 Processor 3.01 GHz
  -sitem pe 64 biti
  -memorie RAM : 8 Gb DDR3
  -placa de baza : ASROCK N68-VS3 FX
  -sursa – 450 W

 29. benchia cristian

  salut alex am unleptop samsung r538 si as dori sa ai imbunatatesc performantele pt. jocuri de exemplu acum joc world of tanks si trebuie sa joc pe minim ce pot sa-i pun placa video externa nu stiu interna mai buna sunt dispus sa dau pana la 300 ron.

 30. doru

  buna seara !

  am impresia ca s-a stricat placa video ( imi apare pe monitor doar ,, check signal…,, si daca leg monitorul direct la placa de baza merge ); e dusa placa video, nu ?

  va rog sa ma ajutati in alegerea unei placi video .
  din unele sfaturi am inteles ca o placa ASUS RADEON R7 250, R7250 – IGD 5 1024 Mb, GDDR 5 ,128 bit s-ar potrivi cu sistemul meu…:

  – intel pentium D CPU 3.00 GHz
  – RAM 2.0 Gb
  – 64 bit
  – ASROCK ConRoe 945 G Socket 775
  – Power supply ACCOPIA IT – F2 , 600 watt,
  – WinFast PX 7300 GS 128 Mb, 64 bit

  va multumesc !

  • Alexandru

   Salut Doru, din spusele tale reiese că placa video ar putea fi defectă. Ca placă video compatibilă poți alege orice placă video recomandată în articol, în funcție de bugetul tău.

 31. Adi M.

  Salut Alex! M-am hotarat sa schimb GTX 275 pe care o am cu una mai actuala tot de la nVidia. As obtine vreo performanta in ceea ce priveste calitatea filmelor full HD sau tot la fel vor rula? Special pentru calitatea imaginii, ce mi-ai recomanda?

 32. vlad

  Salut! ce placa video imi recomandati? am procesor amd sempron de 2. 70GHZ 3 gb de ram win 7 pe 32 biti si placa de baza asrock n68c-s ucc (emag.ro/placa-de-baza-asrock-socket-am2-am3-n 68c-s-ucc/pd/E1BZ2BBBM/) am buget 200 lei dar il pot depasi cu cativa lei… as vrea o placa pt jocuri in special. Va multumesc! o zi buna

 33. Bogdan

  Buna ziua, am o placa de baza Gigabyte GA-945G-S3 si as dori sa stiu daca este compatibila cu placa video asus hd5450, eah5450 , 1gb ddr3, 64bit . Multumesc .

 34. Cosmin

  Salut, îmi poți recomanda și mie o placă video pentru gaming până în 600 RON, care să fie compatibilă cu placa de bază Gigabyte F2A55M-DS2, socket FM2. Precizez că am 6GB RAM, 1 TB hard-disk, procesor amd a8-5600k apu with radeon(tm) hd graphics 3.60 ghz. Mulțumesc!!!

 35. Adrian

  Salut. As vrea sa imi achizitionez un desktop in rate de la Altex si m-am gandit la Myria Action 11.
  Dupa cum se vede, o sa achizitionez si un monitor LED AKAI TVL250, 24″ deoarece este la promotie,la banii astia eu zic ca se merita.
  Ceea ce ma roade pe dinauntru este performanta placii video.. As vrea sa ma joc Bf3 ,Assassin creed 4,need for speed most wanted 2012,call of duty black ops.macar la Medium.
  Se merita sa achizitionez acest pc?Eu m-am gandit sa cumpar pe piese..dar unchiul meu care lucreaza la o firma de IT mi-a recomandat sa nu fac pe piese,nu inteleg de ce.As vrea sa ma ajuti,este foarte tare blogul tau,o sa le arat si altor prieteni.:) Multumesc,anticipat.

  • Alexandru

   Salut Adrian, ar trebui să poți juca tot ce ți-ai propus. Performanța plăcii video este mediocră, dar se descurcă bine dacă nu ai pretenții să rulezi jocurile la calitate maximă. Dacă îl faci din componente, s-ar putea să poți alege o placă video mai puternică în aceeași bani. Succes!

   • Adrian

    Multumesc Alexandru pentru timpul acordat,o sa ma mai gandesc daca sa cumpar pe piese sau nu,eu imi facusem in plac daca as cumpara pe piese sa iau un Processor dual-core G3220 3,0 GhZ ,4gb,hdd 1tb,si placa video un GTX 750 TI 2gb gddr5..Ceea ce te rog este daca ai putea sa imi faci un wishlist complet cu piesele..pentru ca nu stiu ce placa de baza sa iau ca sa fie compatibile piesele intre ele…Ai putea sa imi alcatuiesti un Wishlist complet cu componentele care crezi tu ca sunt mai bune?bugetul sa fie pana in 1500 lei.:) Multumesc,anticipat,esti cel mai tare!

 36. Emil

  Salut Alex,scuze de deranj,ai putea te rog frumos sa imi spui daca placa asta video:Gainward NVIDIA GeForce GTX 750, 1024MB, GDDR5, 128bit este compatibila cu , calculatorul meu?
  Placa de Baza Gigabyte G31M-ES2L
  Procesor intel celeron E3300 2.50 Ghz dual core
  Placa Video Nvidia GTX 550 TI
  Memorie Ram 2 GB DDR2
  Hard Disk 250 Gb
  Sursa Pc de 450 W

  Imi trebuie decat pentru gaming de ocazie gen fifa 14 sa mearga lin etc…Multumesc anticipat

 37. Maranu

  Salut, am si eu o intrebare, ce placa video ar fi mai buna pentru randare video (cu pinnacle) dintre astea 2 : NVIDIA GeForce GTX 760 4096MB, GDDR5, 256bit sau ATI Radeon R9 280, 3072MB, GDDR5, 384bit, astea de la ATI au frecvente mai mici la procesoare decat cele de la Nvidia, conteaza ?

  • Alexandru

   Salut Cris, ideal ar fi să îți cumperi o placă video din seria Quadro de la nVidia. Plăcile pentru jocuri sunt optimizate pentru viteză, nu pentru precizie. O placă video profesională este optimizată pentru randări precise. Pentru performanțe optime, indicat ar fi să te uiți pe o listă de recomandări de hardware pentru softurile pe care le folosești.

 38. Dani Muresan

  Salut Alex!
  Am un PC asa:
  Procesor Intel Celeron Dual Core 2.4 Ghz
  4 GB Ram DDR3
  Placa video:Intel HD 2000(INTEGRATA)
  As vrea sa imi cumpar o placa video dedicata!M-am gandit la Asus NVIDIA GeForce GT 630, 2048MB, DDR3, 128bit, HDMI, DVI, VGA, Dust-Proof Fan.Ce zici?daca o iau o sa imi mearga jocuri ca Assassin’s Creed 3 intr-un mod acceptabil?o sa observ o schimbare?

 39. Bivolu Andy

  Salut Alexandru eu sunt Andy si am 13 ani. As vrea sa imi schimb placa video de la calculator pentru ca a mea nu mai face fata si pentru ca tatal meu nu prea se descurca mam gandit sa iti scriu eu comentul.
  Pc-ul meu:
  CPU: Intel core 2 duo E7500 2.93ghz
  Ram: 2gb ddr2 fregventa 333mhz
  Placa de baza: Gigabyte 945GCM-S2L
  Placa mea video veche: NVIDIA Geforce 7300SE/7200GS 256mb ddr2
  As vrea daca se poate o placa video cu 1gb gddr5 si cu bus 128biti sau o paca video cu 2gb ddr3 si bus 256biti.
  Te-as ruga sa imi spui tu ce placa video ar merge dar as vrea sa joc si eu Bf3 si Bf4 la mediu si stiu ca ramii nu sunt buni de loc dar in curand o sa imi fac un calculator de gaming pe la 4800 de lei sii vreau o placa video provizorie.
  A si bugetul este de 400-450 lei(am vazut placi video bune pe emag si daca ai auzit de oktal)
  Placa asta imi place cel mai mult adica pretul e super si ce are e foarte tare oktal.ro/placa-video/zotac/nvidia-geforce-gtx650-synergy-edition-pci–e30-2048mb-ddr5-128bit-o123580.html sa nu uit am PCI-e 1.0 x16 si imi trebuie si o sursa ca a mea e de 220v multumesc sper sa raspunzi.

 40. Florin

  Salut am o placa de baza Intel DG35EC si vreau sa imi cumpar o placa Placa video Asus nVidia GeForce GT610, 1024MB, DDR3, 64bit, HDMI, DVI, PCI-E. Ce crezi sunt compatibile ? Merci..

 41. Gigi

  Salutare. Detin un procesor E5300 , 2×2 Ghz ram , o placa video HIS HD 4770 , o sursa 550 W si o placa de baza G31M – ES2L . As dori pe viitorul apropiat sa imi schimb procesorul cu un E8400 ~ E8500 si o placa video HD 7770 . As dori sa stiu daca placa de baza va suporta placa video si procesorul . Plus ca am achizitionat si un SSD Kingston 120 GB . OS-ul meu este un win 7 Ultimate. Multumesc ,numai bine .

 42. Gabriel

  Salut Alexandru! Vreau sa imi cumpar o placa video si nu stiu daca este compatibila :Placa video MSI GeForce 210 TurboCache 1GB DDR2 64-bit low profile bracket . Vreau sa imi spui te rog daca este compatibila cu pc-ul meu :
  Placa de baza: ASRocK N68C-S UCC
  Procesor: AMD Athlon(tm) II x2 250 Processor 3.00 GHz
  RAM : 2GB ddr2
  Placa video: NVIDIA GeForce 7025 / nForce 630a Chipset

 43. Alex

  Salut Alexandru. Recent am cumparat o placa video nVidia Geforce GT 630 2gb pe 128 biti si se pare ca merge foarte incet si imi sacadeaza la toate jocurile care sunt puse la grafici minime. Am instalat dirver-ul si tot ce mi se cerea de pe CD si am facut pana si update-urile. Problema poate fi din setari sau din cauza placii de baza ?

  Placa de baza: Acer F61CR R01-B4
  Procesor: Intel Core 2Duo E4600 2.40Ghz
  RAM: 3 Gb DDR2

 44. vasicucu

  Am tot văzut prin magazinele online placa video Gigabyte GTX 650 OC cu 4 GB memorie. Ajută la ceva cantitatea mai mare de memorie pe această placă? Merită diferența de preț? Nu am văzut până acum comentarii de la cei care au mai cumpărat această placă.

  • Alexandru

   Salut Vasea, dacă obișnuiești să te joci la rezoluții foarte mari (de ex full HD) e posibil să te ajute, mai ales că și cipul este puțin OC. Detalii foarte precise nu cunosc nici eu. 🙁

 45. angelo

  as vrea sa imi iau o placa video evga 9400gt 512 mb ddr2 pentru placa me de baza biostar p4m900-se as vrea sa stiu daca aceasta placa video este compatibila cu placa mea de baza.

 46. Tiberiu Galan

  Salut Alex. Vreau sa-mi cumpar placa video Radeon r7 250, ar merge pe sistemul meu fara sa se restarteze Pc-ul:
  Placa de baza:Gigabyte GA-945GZM-S2
  Procesor:Intel Pentium D 805 @2.66 Ghz
  Ram:3GB ddr2
  Placa video curenta: Ati Radeon hd 4300/4500

  Vreau sa-mi iau aceasta placa video deoarece nu se complica cu alimentare separata cu 6 pini si ruleaza jocurile din prezent la detalii decente.Am urmarit multe teste, unboxinguri si reviewuri si sunt convins ca aceasta placa este perfecta pentru mine. Nu doresc neaparat sa am cele mai noi jocuri precum Bf4, Tomb Raider, Metro last light etc., dar macar sa ruleze filmele pe hd fara probleme si jocuri mai vechi precum Skyrim, Modern warfare 2,3, Tdu 2, si altele. MULTUMESC MULT!

 47. Gene

  Multumesc tare mult de sfat!Am ales Asus AMD Radeon R7 250 si sper sa fi facut o alegere buna sii pretul fiind destul de corect (cred)
  O zi buna!

 48. Gene

  Salut, Alexandru! Am si eu un sistem pc cu urmatoarea configuratie:
  Placa de baza: Asrock H61M
  Slot: PC
  Procesor: Intel Celeron Dual-Core G1620 (2.7 Ghz)
  Ram: 4 Gb DDR3
  Sursa: 480 W (nu stiu numele acesteia)
  Slot PCI Express 3.0 x16 si 2.0 x1
  As dori o placa sa se incadreze in 200-300 lei. Nu sunt mare inrait al jocurilor doar doresc sa joc ceva jocuri mediocre la o grafica medie si in rest pt filme hd si editat video.
  Multumesc frumos!

 49. RoBy Skate

  Salut am o placa de baza: p4m900 micro 775
  procesor: Intel Pentium Dual CPU E2180 2.00Ghz si vreau sa il upgradez cu Procesor Intel Celeron Dual Core E1600 2.4GHz 512K fsb 800 SLAQY socket 775
  Ram: 4Gb Ram DDR 2 si vreau sa cumpar o Placa video Asus NVIDIA GeForce GT 630, 2048MB, DDR3, 128bit, HDMI, DVI, VGA, Dust-Proof Fan unt compatibile toate aceste piese astept raspuns

 50. THEODOR

  placa baza: ASUS P5VDZ-VM SE
  proces: Intel Dual Core 1,8Ghz
  memorie: 4Gb DDR2
  sursa 500w

  recent am achizitionat o placa Gainward GeForce GTX 650 1024Mb GDDR5 128Bit
  nu vrea sa afiseze nimic pe monitor. Va rog din suflet ….cauza?? Placa dde baza e problema? E prea veche? Va multumesc anticipat de raspuns. ASTEPT …imi maninca baiatul urechile ca nu-i merge Pc-ul 🙁 !

  • Alexandru

   Ar trebui să meargă. Poate mai trebuie conectată vreo alimentare separată la placa video, sau poate nu este bine conectată la sistem. Îmi puteți descrie ce se întâmplă când porniți calculatorul? Se aude vreun bip?

 51. gabriel

  Buna.Eu am o placa de baza Gigabyte F2A88X-D3H si un procesor Trinity A10 5800K.As vrea sa stiu daca pot adauga o placa video dedicata mentionez ca nu vreau sa fac crossfire.Daca voi adauga aceasta placa dedicata va trebui sa dezactivez placa integrata in procesor?Multumesc

 52. Andrei

  Salut as vrea sa cumpar o placa video noua. Am un buget de 400/600 lei
  Placa de baza P5B-DE
  Procesor Intel core Quad 9400 2.66 GHz
  Ram 4GB
  Imi poti da o recomandare? Multumesc 🙂

  • Andrei

   Multumesc de recomandare dar m-am mai uitat dupa alte placi inainte sa-mi raspunzi si am vazut aceasta placa pcgarage.ro/placi-video/gigabyte/geforce-gtx-660-oc-windforce-2x-2gb-ddr5-192-bit-hdmi/ care ofera si jocul Watch Dogs . As fi dispus sa mai adaug un milion daca dau si jocul care e vreo 200 lei+ 😀

    • Andrei

     Salut , am cumparat placa video Gigabyte GeForce GTX 660 OC WindForce 2X 2GB DDR5 192-bit si acum de fiecare data cand pornesc un joc mi se restarteaza PC-ul. Vreo solutie?
     Placa de baza P5B-DE
     Procesor Intel core Quad 9400 2.66 GHz
     Placa video GeForce GTX 660 OC WindForce 2X 2GB DDR5 192-bit
     Ram 4GB
     Sursa Inter-Tech Energon 550W

 53. Florin

  Salut. Vreau si eu sa imi cumpar o placa video , dar nu stiu care ar fi mai buna pentru Pc-ul meu ;
  -Procesor AMD A10 X4 5700, 3400MHz, Socket FM2
  -Placa de baza Gigabyte F2A55M-DS2, socket FM2
  -HDD Seagate Barracuda 500GB, 7200rpm, 16MB, SATA3
  -Carcasa Floston ATX, Midi Tower, 500W
  -Memorie Kingston 2GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM HyperX Blu
  -Memorie Kingston 4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM HyperX Blu
  -Monitor LED Benq 21.5”, Wide, Full HD, DVI, Negru, GL2240
  Buget 650 – 800 RON
  Multumesc.!

 54. Andrei

  Salutare Alexandru 🙂 Iti multumesc pentru informatiile oferite pe acest blog.
  As dori sa-mi achizitionez o placa video, as vrea sa-mi recomanzi una pentru urmatoarea configuratie:

  CPU: Intel Quad Q6850 Extreme
  RAM: 2×2 GB
  Placa de baza: LGA 775, P5 KPL-VM

  Doresc sa folosesc acest sistem pentru activitati de grafica foto si video si sporadic jocuri 😀

  Multumesc.

 55. vlad

  buna…am o problema urgenta..am cumparat o placa video Palit GeForce GT630 Placa Video PCI Express…ddr5…dar nu functioneaza,placa de baza este ddr2,slot pci express

 56. Florin

  Salut Alex
  Recent am inlocuit placa de baza la un hp elite m9461it cu una identica noua, am facut legaturile
  si nu booteaza nici de pe cd nici usb . Am verificat din bios memoria, procesorul,cele doua harduri si trec testul insa incepe sa booteze cam 30 sec dupa care se se restarteaza . Am incercat sa schimb si din SATA – AHCI- IDE insa nu merge . Am incercat Win 7-8 -xp nimic…..
  Ai vreo idee? Odata cu schimbarea placii de baza am schimbat si pasta termoconductoare din
  procesor insa din moment ce trece testul ..Nu stiu ce sa zic…

 57. costy

  Salut, vreau sa-mi iau o placa video si ma interesa daca merge merge COD gost pe Placa video Sapphire AMD Radeon R7 240, 2048MB, GDDR3, 128bit, DVI, HDMI, PCI-E..?

 58. Octavian

  salut alex , un mic sfat daca ai putea sa-mi oferi ,vreau sa-mi cumpar o placa video de gaming ,buget 10mil – si am procesor i7 4770k haswell ,8gb ram @ 1866mhz ,psu 850W thermaltake, ma gandeam la Gigabyte Radeon R9 270X 4GB GDDR5 256-bit sau MSI GeForce GTX 760 2GB GDDR5 ..

 59. Adrian

  Salut Alex,am cumparat sursa pc recomandata de tine si tot se inchide calculatorul,ai vreo idee ce ar mai putea fi.
  Sistemul meu:
  Placa de Baza Gigabyte GA-945GZM-S2
  Procesor intel Core 2 DUO E4500 2,2 GHZ
  Placa Video Nvidia GTX 550 TI
  Memorie Ram 3 GB DDR2 1×1 gb ddr2 elixir,1×2 gb ddr2 elixir
  Hard Disk 250 Gb
  Dvd Writer Samsung
  Si Sursa Pc Recomandata de tine Inter-Tech SL-500A, 500W.
  Te rog frumos sa ma ajuti,nu-mi dau seama ce poate sa fie.
  Multumesc Anticipat!!!!!

 60. Luci

  Salut
  Am o placa de baza Fujitsu Siemens 1961 D A-11, procesor intel pentium 4 de 3.0 ghz, 2 g rami ddr, placa video ati radeon 9550 si sursa delux 500 W. Ce placa video(mai buna) ar fi compatibila pentru sistemul meu sa se inteleaga bine cu actualul procesor avand in vedere ca folosesc programe simulatoare si evident ma si joc.
  Multumesc.

 61. Alin

  Salut!
  La un buget de pana la 350 lei ce placa video imi recomanzi? Am urmatoarea configuratie:
  HP Compaq dc7900 Small Form Factor cu procesor Intel Core Duo E8500, 3,16G, 4096Gb RAM.
  Multumesc!

 62. hhh

  Salut! As aprecia daca m-ai putea ajuta si pe mine 😀
  Placa de baza : Asrock N68-S
  Nvidia geforece 7025
  3 Gb memorie
  AMD sempron processor 140 2,7 ghz
  S.O : windows 7

  O placa video compatibila pana in 150 lei. Daca nu sunt prea pretentios as vrea sa-mi mearga acceptabil autocadul 2013, si in 3d, photoshop-ul si jocul League of legends (30 fps constant) setari full performance. Nu pot depasi bugetul si nici sh nu as prefera. E posibil sa gasesti ceva? 😀

 63. Razvan

  Salut. Voiam sa te intreb ceva. Daca placa pe care o am in momentul acesta (Geforce de 256MB) are PCI EXPRESS x 16 , aceasta placa Gigabyte ar intra in slotul pc-ului meu ? Multumesc anticipat !

  emag.ro/placa-video-gigabyte-nvidia-geforce-gt630-2048mb-gddr3-128bit-dvi-hdmi-pci-e-n630-2gi/pd/EH50KBBBM/?#Opinion_Anchor

 64. Flavius

  Buna. Vreau sa-mi achizitionez un GT630 ( varianta de 2GB) si as dori sa stiu daca este compatibila cu placa mea de baza Asus M2N68. Va multumesc.

 65. cioxi

  salut
  mi sa ars placa video si as dori sa o inlocuiesc cu alta dar care sa fie compatibila cu placa de baza iar performantele ei sa nu depaseasca performantele placii de baza care este ga p35 s3l gigabyte iar procesorul cred ca este intel core duo daca ma puteti ajuta
  bineinteles ca raportul calitate pret este important
  multumesc

 66. Catalin Banica

  Salut baieti!In 400 de lei care credeti ca ar fi cea mai buna alegere GTX 550 Ti sa HD 7750 DDR5?
  Componente actuale:
  Procesor:Intel Celeron G530
  Ram:4 Gb
  Placa de baza:MSI H61M P-21(Slot PciE 2.0×16…..Ma gandeam ca pt. HD 7750 imi trebuie slot pcie 3.o care presupun ca imi va taia din performante si ma inclin mai mult catre GTX 550 Ti)
  Voi care credeti ca ar fi cea mai buna solutie in 400 lei? Multumesc anticipat!

 67. sebi

  Buna. Am in plan sa imi cumpar si eu o placa video mai buna decat cea incorporata actuala (Intel G41 express chipset de 1 gb) care e o porcarie, pana si Counter strike 1.6 imi merge cu 10 fps. In fine, ca sa evit sa fiu tras in piept de cel de la magazin, sau sa arunc banii pe ceva inutil din proprie initiativa, as vrea si parerea ta:
  placa de baza Gigabyte G41 mt s2pt, slot PCI-Ex16
  procesor Intel Celeron dual core E3400 2.6 ghz
  Ram Corsair 2gb 1333mhz (am in plan sa mai iau si o bucata deasta)
  sursa Atx 450w
  buget maxim 300 ron.
  Eu ma gandeam la ceva de genu: emag.ro/placa-video-gainward-nvidia-geforce-gt630-1024mb-gddr3-128bit-hdmi-dvi-pci-e-426018336-2715/pd/EPPYKBBBM/
  P.s. te rog da-mi exemple care sa fie in oferta e-mag-ului, daca e-mag e site-ul de referinta.

 68. Ionut

  By Ionut
  Salut Alexandru
  Am o placa de baza P5G41T-M LX3 cu placa video incorporata si asi vrea sa stiu daca imi accepta placi video ne incorporate si care ar fi acele placi.

 69. Adrian

  Salut Alex,te rog frumos sa imi recomanzi si mie o sursa pc {sub 100 de lei de preferat}care sa duca placa video nvidia geforce gtx 550 fara probleme si sa se potriveasca si pe placa de baza gigabyte ga-945gzm-s2,pentru ca eu am o sursa de 400w si in jocurile care este solicitata mai mult{placa video} se inchide calculatorul sau isi da restart automat,din cate am verificat eu nu se supraincalzeste nici o componenta,sau daca este altceva ce nu stiu te rog sa imi spui pentru ca este foarte enervant sa se inchida calculatorul in mijlocul unei misiuni si sa mai uiti sa si salvezi. Multumesc Anticipat!!!

 70. Iulian

  Salut Alexandru …
  Te rog si eu ceva …nu prea ma pricep
  Vreau sa upgradez un sistem mai vechi
  Placa de baza GIGABYTE GA G31 S2L
  Doresc sa ii iau un procesor Intel E 3200 2,4Ghz
  Ma gandesc la 4 giga ram maximul cat suporta
  Sunt in dubii …ce placa video[Memorie 1 gb][pt slotul pci x16] as putea sa aleg intr-un buget de pana in 250-300- ron sau pot depasi doar sa nu am probleme cu procesorul dar sa am si performanta
  Doresc sa montez si un cooler pt procesor NOCTUA sa fie rece sistemul
  Si ce sursa mi-ai recomanda sa duca acest sistem MARCI PREFERATE SIRTEC/SEASONIC
  Merci frumos ..O ZI FAINA !!!
  ps:astept raspuns

   • Iulian

    Bugetul nu prea ar conta asa de mult doar sa am un sistem stabil [undeva la maxim 1200 zic]
    Vreau sa cumpar procesor intel E3200/Sau poate imi poti recomanda un procesor mai bun / compatibil cu placa de baza
    O placa video care sa fie suportata de placa de baza 1-2 gb[UN GTX MAI SLAB AR MERGE ?
    Atat timp cat ma gandesc la o placa video trebuie sa schimb si sursa [vreau performanta/liniste si nu tractoare-> referindu-ma la sursa si cooler stock procesor 430 1.8 ghz care il am acum
    Cooler procesor Noctua NH-U12P SE2 [majoritatea de la noctua au suport LGA 775
    Si o sursa pe care mi-o poti recomanda din gama Sirten/Seasonic
    Banuiesc , ca placa de baza GIGABITE GA G31 S2L nu suporta overclocking
    Deci in mare vreau SURSA[si de cat] / PLACA VIDEO si eventual poate un procesor mai potrivit /bun pt placa de baza . Sper ca acum te-am lamurit ce vreau 🙂

 71. claudiu

  Salut. As dori sa stiu intre doua placi video pe care sa o aleg? Sapphire R9 270x sau Asus R9 270x ? Nu stiu care e de calitate mai buna ca firma ? Ca model chipset amandoua sunt la fel . O voi folosi pt jocuri mai mult pe monitor de 22 . Placa de baza este gaming MSI B75A-G43 , sursa cooler master gx de 750 watt si procesor intel i 5 , 3570k . Am renuntat la o placa MSI gtx 650 ti boost care dupa mine sunt cam rele . Am avut probleme cu una noua ,la orice joc se blocha calculatorul si ramanea display alb si se auzea un barait in boxe si am trimis-o inapoi la garantie dar nu o voi mai folosi .Care sa o aleg dintre cele doua ? Multumesc.

 72. Alexandru Radu

  Salut! Foarte interesant articolul si foarte folositor, insa vreau parerea unui expert pentru a nu gresi cumva. As vrea sa achizitionez o placa video pentru noile RPG-uri de astazi (ca Ex: Assassin’s Creed 4 Black Flag). Sistemul meu este urmatorul:
  – placa de baza asus P5QL PRO
  – procesor intel core 2 duo 3.17 GHZ
  – 4 gb RAM (3.25 memorie folosita)
  – sursa CorsAir TX 650M
  Ma poti ajuta? Multumesc.

 73. Alin

  Salut,
  As dori si eu o recomndare de placa video.
  Am un procesor Intel dual core i3 3.07 GHz, sursa ATX-450W, slot PCI-E1_16x, placa de baza Foxconn, 4gb ram DDR3 1333, sistem de operare pe 64 bit.
  Am un buget limitat de 250-350 lei. Multumesc anticipat.

   • Alin

    Eu oscilam intre MSI nVidia cu chipset GeForce GT630 si MSI AMD cu chipset Radeon HD7750 ( cele din articol), dar nu stiu care dintre ele sunt compatibile si care nu, si ma gandeam ca poate imi poti recomanda si altceva pe langa cele din articole.
    Sugestia ta m-ar influenta in cumpararea unei placi, ca asa daca iau dupa capul meu, nu rezolv nimic.

 74. Vitalie

  Buna ziua. Va rog mult, dati-mi un sfat care marca de placa video este mai buna din cele de mai jos enumerate:
  1. nVidia GeForce ;
  2. Intel HD Graphics;
  3. AMD Radeon
  Multumesc anticipat.

 75. tudor ionut

  salut,
  am o placa de baza asus p8p67, i5, sursa corsair 600w …imi lipseste placa video. Ma gandeam la 660 sau 7850!!! Asus sau altceva??? Buget de 750-800. Multam

 76. Alex

  Salut,

  Am placa asta de baza: emag.ro/placa-de-baza-gigabyte-h61m-ds2-socket-1155-ga-h61m-ds2/pd/E44VDBBBM/ (cu placa video integrata si procesor Intel Celeron Dual Core G530, 2,4 GHz)

  Doresc sa achizitionez o placa video care sa se potriveasca, dar nu foarte pretentioasa. Pana in 250 de lei, daca se poate. Suficient cat sa pot juca trilogia Mass Effect fara probleme.

  Mi-ar prinde bine un sfat. Multumesc!

 77. ioan

  va salut , imi dati un sfat va rog in vederea achizitionarii unei placi video? mentionez ca ma intereseaza doar pentru a o conecta la un smart tv , nicidecum pentru jocuri . mentionez ca tv-ul e 3d.

   • ioan

    va salut, pai as vrea sa investesc maxim 150 ron pe o placa , placa respectiva as vrea sa redea imagine format 16:9 si daca se poate hd . sunt in posesia unui sistem desktop amd athlon procesor 4200+ , cred ca are slot PCI Express 2.0 x16, multumesc!

 78. trepy

  SALUT VREAU SA CUMPAR O PLACA VIDEO PENTRU JOCURI DAR VREAU SA STIU DACA MI SE POTRIVESTE PENTRU CA AM O PLACA BAZA CU PCI EXPRESS X16 2 DAR RECUNOASTE PCI EXPRESS X16 3 NUMAI DAC AM PROCESOR PE 32 DE NM DAR DIN PACATE AL MEU ARE 22NM VREAU SA STIU DACA MERGE SI O PLACA VIDE CU PCI EXPRESS X16 3
  PLACA DE BAZA Gigabyte B75-D3V
  PROCESORP : Intel Core i3 2120 @ 3300 MHz
  Physical Memory : 4096 MB (2 x 2048 DDR3-SDRAM )
  TE ROG SA RECOMANZI O PLACA VIDEO CU BUGET PANA IN 600 RON
  MULTUMESC

 79. Furdui Alexandru

  Salut ,

  Am gasit o placa video la 400 de lei ” Placa video Sapphire HD 7770 Lite Retail | 1024 MB GDDR5 128 bit | HDMI Display Port | PCI Express x16 3.0 Dual Slot ” (infogrup.likeit.ro/placi-video/sapphire/hd-7770-lite-retail/) .
  Cu ce e mai buna placa video postata de catre tine ” MSI nVidia GeForce GTX650″ ?
  Merge si placa postata de mine ? e tot GDRR5 cu frecventa 4500 .
  Pci Express 3.0 e compatibil cu Express 2.0 ?

 80. Furdui Alexandru

  Salut alexandru ,

  Am un Sistem Intel Xeon 2.9 Quad , 12 GB ram DDR3 , Placa Video Nvidia FX 4500 .
  Vreau sa imi achizitionez alta placa video din cauza ca placa care o am are doar dx 9.c.
  Ce placa video imi recomanzi ?
  Detin un buget de maxim 400 de lei pentru placa .
  Ma intereseaza jocuri gen ( Assasins creed 3 , 4 . Need For Speed Rivals , The Run)
  Ma intereseaza sa functioneze jocurile aparute in ultima perioada .
  Astept raspuns .

  Multumesc !

 81. milushx

  Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti sau chiar sa -mi recomandati o placa video.Am sistemul urmator :placa de baza,P5G41T-mlx,procesor Quad 2,4mhz q6600,4gb rami dual chanel (2×2) ,geforce msi gt 9600 ddr3 256 biti 512 ram si sura de 500w.Cei drept mam ca m informat de pe google si ma cam invart de o saptamana in jurul urmatoarelor placi video:asus geforce gtx 650 ddr5 128 biti 1gb,msi gtx 650 ddr5 128 biti 1gb,asus directcu gtx 650 ddr5 128 biti 1gb. Acum va rog mult sa-mi apuneti care e mai buna din astea sau poate i-mi recomandati dumnevoastra ceva cu mai multi biti daca e necesar pentru a sta linistit macar 2 sau 3 ani.Am uitat de monitor:Samsung led ful hd diagonal 66 cm.mai vreu sa adaug ca vreau sa folosesc sistemul pentru jocuri si filme. Va multumesc foarte frumos.

 82. laurentiu

  Salut alexandru …
  De vreo 2 saptamani ma tot gandesc ce placa video sa achizitionez si inca nu m-am hotarat,dar vizualizandu-ti site-ul pentru o mai buna documentare despre placile video m-am gandit sa iti cer o parere…
  Ce placa crezi ca s-ar potrivi pentru un pc ca acesta:
  Amd Athlon 64×2 dual core 5000+
  ram 2gb
  Placa video …ati readon x1050 512mb

  Bugetul de care dispun este de pana la 500 lei
  Doresc o placa pentru gaming (de preferinta jocuri recente )
  multumesc anticipat!

 83. Florin

  Salut Alexandru !
  Am o placă de bază ASRock G31M-GS crezi ca s-ar potrivi cu această placă video emag.ro/placa-video-gigabyte-nvidia-geforce-gt630-2048mb-gddr3-128bit-dvi-hdmi-pci-e-n630-2gi/pd/EH50KBBBM/ ?

 84. mihaitaal

  pot inlocui placa video amd radeon hd 2600 xt cu una amd radeon hd 7750? emag.ro/placa-video-msi-amd-radeon-hd7750-2048mb-gddr3-128bit-hdmi-dvi-pci-e-r7750-2gd3/pd/EBS4KBBBM/?path=placa-video-msi-amd-radeon-hd7750-2048mb-gddr3-128bit-hdmi-dvi-pci-e-r7750-2gd3%2Fpd%2FEBS4KBBBM%2F&ref=ps&emag_click_id=8406ba38ab9b9ff60b08be91559aa931

 85. Tavi

  Salut.Mai demult am intrebat de o placa video pentru Pc-ul meu vechi cu o placa de baza ASUS A8N5X cu PCI-E 1.0 . Mi-ai recomandat MSI GTX650. Am cumparat-o abia acum o saptamana cand placa mea veche,nVidia GeForce 6600GT m-a lasat (erori nvlddmkm.sys la pornirea PC-ului). Pentru ca ii trebuie alimentare separata am cumparat si o sursa Inter-Tech de 700W.Astazi,cand am pornit PC-ul,bucurie,m-a lasat sa intru pe calculator.Faza proasta,nu-mi citeste placa video. Daca dau la dxdiag sa vad placa video imi arata: “Standard VGA Graphics Adapter,8 bit,1Hz”. Nu stiu ce solutie sa aplic.

  • Alexandru

   Salut Tavi, e posibil să ai o problemă și cu placa de bază. Ai instalat driverele care trebuie? În BIOS te-ai uitat la setări să vezi că e totul în regulă? Sursă de 700W?

   • Tavi

    Va multumesc.A fost doar o greseala de incepator :)) Noroc ca mi-ati zis de driverele pe care eu nu le instalasem crezand ca atunci cand bagi placa video ea vine deja cu un driver de baza si CD-ul am zis ca nu e nevoie sa-l mai folosesc daca sistemul nu citeste placa video. Totusi,daca tot sunt aici as mai avea 2 intrebari. Prima mai importanta,care ar fi cauza de procesorul sare cand misc “sageata” pe ecran de la 10-20% cat e normal la ce folosesc in momentul respectiv pana la 60-70%? Pasta termica a fost schimbata cam acum 3-4 luni,a fost prima oara si putin in graba,dar atata timp cat nu simt miros de ars cred ca am facut o treaba buna:)) A 2-a intrebare.Calculatorul a fost cumparat cu 1GB RAM.Eu am mai cumparat o placuta de 1 GB si a mers din prima.Cat timp calculatorul a stat nefolosit un prieten care si-a cumparat un calculator nou mi-a mai dat o placuta de 500MB RAM numai ca acum la “propietati” imi apare “2.50GB (1.00 GB usable)”. Cum as putea sa-i folosesc pe toti?

 86. Andrei

  Salut
  am si eu un harb are Procesor AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+, 2009 Mhz, 1 nuclee, 1 procesoare logice
  pot sa ii pun o placa video de 1 GB? emag.ro/placa-video-msi-nvidia-geforce-gts210-1024mb-gddr3-64bit-hdmi-dvi-pci-e-n210-md1gd3h-lp/pd/E28JDBBBM/

 87. Alex

  Salut,
  Se poate inlocui o placa video ATI Radeon x1550, de 256 MB, cu una GeForce GT630, 2048 MB, GDDR3, pe un sistem cu 2 GB de memorie RAM si procesor Intel Dual Core E-2160 1,8GHz? Sursa de tensiune este de 450W. Multumesc anticipat!

 88. robin

  salut.am un calc packard bell ixtreme M5740 cu proc intel core i7 cpu 860 , 2,80 ghz ,8,00 gb ram, placa video nvidia geforce 330 gt 2gb,…altceva nush ce sa-ti mai zic ca nu ma pricep ff bine…as vrea sa schimb placa video pt ca nu prea mai pot juca jocuri aparute recent…(battlefield 4 , nfs rivals etc)…cu ce placa m-as descurca , tinand cont si de faptul ca momentan nu dispun de un budget f mare… am gasit pe emag cateva placi gtx…crezi ca una din placile cuprinse intre 400-550 de ron m-as descurca?…sau trebuie neaparat sa depasesc limita de 550 pt ceva bun? emag.ro/placi_video/filter/procesor-video-f547,nvidia-gtx-gaming-v3513/sort-priceasc/c .multumesc anticipat

 89. Bogdan

  Salut! am si eu o intrebare
  am o placa de baza asus p5ld2-vm/s cu o sursa de 500 W (se mai pierd din ei deoarece nu e o sursa de la o firma cunoscuta) cu un procesor core2duo e440 si as vrea sa stiu ce placa video sa iau.
  eu ma gandeam la un gt430 si nu stiu daca o sa-mi suporte.multumesc

 90. VRazvan

  Salut . M-am tot gandit sa ii cumpar fiului meu laptopul pe care si-l doreste de ceva vreme pentru ca vrea sa joace jocuri mai “moderne” . Vreau sa stiu daca laptopul acesta este destul de bunicel pentru gaming. mercador.ro/oferta/laptop-acer-aspire-timelinex-impecabil-i5-13-3-4-gb-500-gb-1500-lei-ID1gtUp.html#6a52abe4fd . Multumesc !
  P.S. dupa procesor , placa video si rami eu consider ca ar trebuii sa ii mearga jocurile aparute in ultima vreme…chiar daca nu merge la Very High .

 91. alexandru iosif

  as dori sa achizitionez Placa video Sapphire ATI Radeon HD7790, 2048MB, GDDR5, 128bit, DVI, HDMI, PCI-E sii sa stiu daca e compatibil cu i3

 92. Dorel

  Salut Alex.Recent mi-am cumparat acest monitor: emag.ro/monitor-led-va-benq-21-5-wide-full-hd-dvi-negru-gw2255-9h-la2lb-qpe/pd/DC7QXBBBM/,dar am primit doar cablu vga, mai detin si placa video: gainward.com/main/vgapro.php?id=899.Ce cablu imi recomanzi sa-mi cumpar: dvi single sau dual,mini Hdmi,ca sa-mi functioneze full hd /digital? Multumesc.

 93. Liu

  Salut

  Am urmatorul sistem.Placa de baza Gigabyte B75M-D3V, processor Intel core I3-2120 3,30GHz,4GB ram, sursa alimentare 430w. Ce placa video imi recomandati pentru jocuri ? Multumesc anticipat.

 94. Cosmin

  Salut Alexandru
  Ce placa video mi s-ar potrivi la pc?
  Sursa: 450W
  Placa de baza :Gigabyte GA-945gcm-s2l
  Rami : 2
  Procesor: Intel Celeron CPU E2100 1.60 GHz
  Hard: 160 gb

 95. gigi12

  salut ,as dori sa achizitionez o placa video, ce placi video sunt compatibile?Si cam cat m-ar costa o placa video de 1 Gb.Detalii despre pc:
  -procesor:AMD Athlon(tm) 64X2 Dual Core 5400+ 2.81 GHz
  -sursa LPJ9-25P 420W
  -3 Gb RAM,DDR2
  -placa de bazaMSI K9N6SGM-V

 96. Adrian

  Salut Alex,mi-am cumparat de curand o placa video Gtx 550 TI si am problema nu stiu daca este din cauza placii video dar banuiesc,cand ma joc shogun 2 total war mi se inchide pc-ul fara sa imi apara nimic in schimb cand ma joc far cry 3 totul merge perfect nu se inchide si ma-m jucat cateva ore bune ca sa fac un test,am o sursa de 400W poate si asta sa fie problema sau este din cauza jocului sa fie piratat. Multumesc Anticipat!!!!

 97. Ciolo

  Salut, vreau si eu sa stiu ce placa video ar fi compatibila cu pc meu, ce placa video suporta placa de baza? as vrea una cat mai buna, dar in limita a 200-250lei. Si vrea sa te mai intreb daca am cum sa mareasc frecventa la rami, de la 265 MHz la 400-800MHz

  Detalii PC:
  MS Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
  CPU
  Intel Core 2 Duo E6300 @ 1.86GHz
  Conroe 65nm Technology
  RAM
  4,00 GB Single-Channel DDR2 @ 265MHz (4-4-4-12) ( doua placute de 2GB, as putea sa le fac dual chanel?
  Motherboard
  MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD MS-7318 (Socket 775)
  Graphics
  Generic Non-PnP Monitor (1280×1024@60Hz)
  512MB Radeon X1600/X1650 Series (C.P. Technology)
  Hard Drives
  977GB Western Digital WDC WD10EZEX-00KUWA0 ATA Device (SATA)
  Multumesc Anticipat !

 98. ionut

  sal
  am o placa de baza MS – 7253 VER1.1 K9VGM-V
  procesor AMD ATHLON 64 3500+
  Am achiziotionat recent o memorie 2GB DDR2 dar nu functioneaza, am pus memoria la locul ei dar cand pornesc pc face bipuri lungi si multe.Din specificatiile placi de baza aceasta suporta max 2gb de ram, acuma nu am inteles din specificatii daca merge 2 gb de ram pe slot sau cate 1 gb de ram pe slot.
  Daca ma puteti ajuta.VA MULTUMESC anticipat.

 99. Costin

  Procesor :i5 3550 3,3Ghz Ivy bridge Quad Core pretu a fost 1000lei
  Placa de baza:Gigabyte p67a d3 b3 pretu a fost 460lei
  Placa video :Gainward Nvidia Gt 630 1gb ddr5 pretu a fost 360lei
  RAM:8Gb DDR3 1600Mhz Kingston pretu a fost 240lei
  SURSA:Sirtec 500w a costat 229lei
  HARD DISK :Hitachi 7200RPM 500Gb pretu a fost 319lei

  Pc-u a fost facut in anul 2012 .
  Garantie la componente :3ani procesor ,3ani Hard disk,2ani sursa ,2ani placa video .Cat crezi ca as mai lua PE FIECARE componenta avand in vedere ca sunt inca in garantie ! (ma intereseaza procesoru,placa video ,hard disku )! Deoarece doresc sa le schimb .

 100. Marius

  Salut Alex. Am o placa de baza foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=motherboard&U=en-us0000346 si as dori sa-mi iau o placa video. O placa ieftina undeva pana-n 150 ron. Ce placa mi se potriveste?

 101. adrian

  Salut. Vreau sa-mi cumpar o placa video sapphire hd4870 x 2 si nu stiu daca este compatibila cu sitemul meu. Procesor Intel E8400, placa de baza Asus P5N72-T, 4 gb DDR2. Sursa de alimentare 450w. Mai am o placa de baza Asus P5Q pro daca placa video nu este compatibila cu cealalta. Multumesc anticipat.

 102. nick

  Salut , vreau sa-mi cumpar o placa video pentru gaming,cu un buget de 350 . Ce placi video miami recomanda? .mentionez ca am procesor dual-core de 3.3GHz , 4GB RAM ,iar placa video este integrata . Doresc sa mearga jocuri noi cum ar fi fifa 13 ,assassin creed 3 etc. Ma poti ajuta cu cv sfaturi ?

 103. marian

  Salut Alex stiu ca nu e sectiunea potrivita dar vreau sa imi cumpar un hard disk de 500 gb , eu il folosesc zilnic (70 jocuri ) ce imi recomanzi ? am gasit ceva de la emag dar nu sunt sigur de calitatea lor

 104. Cristi

  As dori si eu cateva informatii de compatibilitate.
  Am o placa video Asus ATI Radeon HD 3800 series (EAH 3850/G/HTDI/512M) si as vrea sa imi cumpar o placa video Sapphire ATI Radeon HD 7850 2GB OC si sa le interconectez prin CrosFireX.
  Este posibil cumva sa intampin ceva probleme la interconectare daca nu sunt acelasi model ?
  Din cat am cautat eu si mi-am dat seama, trebuie doar procesoarele GPU sa fie la fel, sau gresesc ?
  Multumesc anticipat.

 105. danyydanutzzz

  salut Alex vreu si eu sa stiu cam ce placa video ar fi cmpatibila cu pc meu.
  detali pc WINDOWS 7 HOME PREMIU 32 BITS
  2GB RAM PROCESOR. INTEL PENTIUM (R) DUAL CPU 2200GHz
  PLACA VIDEO ATI Radeon HD 3400 Series
  PLACA DE BAZA NUme Acer F672CR banda 6400 MB/s. ID 03/08/2008-SiS-672-6A7IGFK0C-00
  Velocità FSB supportate FSB533, FSB800
  Supporto hardware DirectX DirectX v10.1
  sursa 350
  vreu o placa sa pot juca fifa 14 nefs 13 buget 400 .600 lei
  multumesc frumos

  • Alexandru

   Salut Dany, din nefericire sistemul tău este destul de slăbuț. Ar fi indicat mai degrabă să îl schimbi cu totul dacă vrei să te joci, altfel e nevoie să schimbi și sursa și placa video.

 106. Adrian

  Salut,vreau sa-mi cumpar si eu o placa video care sa coste intre 250-350 ron momentan am nvidia gt 610 si as vrea un upgrade ca sa pot juca jocurile mai noi am gasit pe un site nvidia gtx 275 la 310 ron noua dar nu stiu sigur daca imi merge pe placa de baza Gygabyte GA-945GZM-S2 si o sursa de 400 W. Astept Raspuns. Multumesc Anticipat !!!

 107. Maxim

  Salut Alexandru cred ca te-am mai intrebat asta dar as vrea sa stiu daca placa mea de baza GIGABYTE H61M-DS2H are suport PCI-Express 3.0, eu am vazut in manualul ei ca are: 1 port PCI-Express x16 care mai zice ca portul pci x16 poate deveni un port 3.o daca am CPU Intel 22nm dar eu am un Intel i3 3220-3.3 Ghz oare merge, pt ca as vrea sa imi iau acum de Black Fiday ori un GTX 650 OC EDITION 2GB ori un AMD HD 7770 Vapor-X oare sunt compatibile pt ca amandoua cer port PCI-Express 3.0 🙁

 108. marian

  salut alex mai interesa o informatie , un update la bios , mi-ar face rau la pc sau un bine.
  placa de baza asus.com/Motherboards/P5G41TM_LX/
  procesor 2 duo 8400
  ram geil 4 gb 1600
  vreau sa urc procesoru la 1333 si rami la fel si sa pot controla coolerul auxiliar separat!

 109. valeriu

  Salut eu am o placa de baza asrock g41c-gs recent cumparat un procesor intel e2200 2.20 ghz ram 4gb sursa de 500w si am o placa video 8600 gt 512mb si 256 biti si vreau sa.mi cumpar alta placa video ce imi recomanzi:)? Multumesc.

 110. Ionut

  Sa inteleg ca Asus AMD Radeon R9 270X e mai buna decat Gigabyte nVidia GeForce GTX760 ???? Eu am achiziotionat Gigabyte nVidia GeForce GTX760 si sunt foarte multumit!

 111. Florin

  Spune-mi te rog, se merita sa investesti intr-un hdd SSD. Doar pt win si programe. Prezenta lui stiu ca se simte..ca e mai rapid hdd, booteaza mai rapid. Dar se simte la toate chestiile ce le faci pe calculator? ms

 112. Catalin

  Salut, am o placa de baza Gigabyte GA-P55A-UD3, procesor Intel Core i5 760 (2.80Ghz), 4GB Ram, carcasa este mare CoolerMaster HAF 922 si am si o placa video Palit GeForce GTX 260 chestia e ca placa video pe care o am suporta doar directx 10 si jocurile aparute mai noi au nevoie de directx 11. Tot ce mai ramane e sa cumpar inca o placa vide ce suporta directx 11, asa ca as vrea sa imi sugerezi ce sa cumpar cu un buget maxim 300 Lei? (Tot odata as vrea sa imi sugerezi o placa buna pana in 1000 Lei).

 113. Constantinescu Gabriel

  La acelsi tip de placa video m-am gindit si eu dar as vrea sa stiu daca e mai performanta ca a mea si deasemenea daca mai adaug o sectiune de Ram de 2 gb o va recunoaste placa de baza si daca da ce sectiune de 2 gb imi recomanzi avind in vedere ca memoria mea e formata din 2 sectiuni de 1Gb Corsair si 1 de 1 GB KIngston la 800 MHZ .Multumesc mult astept raspuns

 114. Constantinescu Gabriel

  Salut Alexandru! As dori sa te consult pentru calculatorul meu am o unitate formata din :sursa Recom 550 w ,placa baza MSI MS-7369 520(MCP65S PLACA VIDEO MSI NVidia GeForce GTX 260(GT 200-200 PCI-EX 2.0) PROCESOR Athlon AMD X2 5200+ 2.61GHZ Memorie 4GB si as dorii sa aflu ce pot face pentru a juca Call of Duty Ghosts unde se cere Ram de 6 gb si direct x 11 si proc minim 5600ghz pentru a il juca .Stiu ca trebuie placa video schimbata si atasarea unei sectiuni de Ram de 2 gb si as vrea sa stiu de la tine ce placa video sa achizitionez mai buna si la un pret bun eventual pina in 450 ron si ceRam sa adaug si eventual ce processor pentru configuratia pe care o am. Cu respect astept raspuns

 115. Vic

  Salut Alexandru. Am un sistem luat cu totul si acum m.am hotarat sa-i fac imbunatatiri. Am un I5 3330 de 3.0 GHz, RAM 8 Gb DDR3, Hard de 1 TB, Placa de baza Gygabyte H61M S1, pe care scrie PCI express 2.0. Placa video e o amarata de gt610 pe 64 de biti (daca stiam ce BUS are nu mai luam sistemul). As vrea sa.mi iau o placa gigabyte GTX 650 ti boost 2 gb pe 192 de biti, care e PCI express 3.0. Se va potrivi? As vrea si parerea ta despre placa asta. Sursa e de 420 w banuiesc ca-mi trebuie una de peste 500 w nu? Multumesc

 116. claudiu

  Salut. As vrea sa stiu daca sursa de alimentare este buna pentru placa video si intregul sistem . Placa baza As-Rock G41M-S3 ,procesor quad core Q9550 2,83 gh, memoria ram 8 gb ram ddr3 kingmax , 4 ventilatoare cu led 120 mm ,cooler procesor asus arctic square , hard normal seagate 500 gb , dvd LG si placa video MSI NVIDIA GeForce GTX 650 msi.com/product/vga/N650Ti-TF-2GD5-OC-BE.html Ti BOOST cu o sursa de alimentare Enermax pro 82 + 425 watt enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1_1_2&lv0=1&lv1=54&no=74. Astept un raspuns .Multumesc.

 117. Ababei Viorel

  Salut ,Alexandru ,
  Doresc sa cumpar un laptop pentru grafica (proiectare AutoCAD, SolidWorks, Inventor ,Catia V5, ProEngineer ) si te rog, daca poti, sa-mi recomanzi 2-3 modele de laptop existente pe piata ,in limita unui buget de pana la 3000 lei. Astept un e-mail cat se poate de repede.
  Multumesc !

 118. Marius

  Salut,pentru un intel-core-i3-3220-3.30ghz-4gb-ddr3-1333-mhz sursa deluxe 450, am optat pentru placa video Sapphire AMD Radeon R7 250, 1024MB, GDDR5(inca nu am primit’o) ,crezi ca ar fi fost o alegere mai buna MSI AMD Radeon HD7750, 2048MB, GDDR3, 128bit?sunt pe acelasi segment de pret (10 20 lei mai scump prima cea cu ddr5)”,m’ar interesa mai mult pentru gaming,
  Multumesc anticipat

 119. Razvan

  emag.ro/placa-video-msi-nvidia-geforce-gt220-1024mb-gddr3-128bit-dvi-hdmi-pci-e-n220-1gd3-lp/pd/EV8WNBBBM/ deci placa asta video ar merge ? 🙂

 120. Razvan

  Salutare , am nevoie de un sfat 😀 . Am un pc placa de baza ECS MCP61M-M3 , procesor AMD Phenom II X2 550 , 4GB ram ddr3 , HDD 500GB si as dorii sa stiu daca am nevoie de o anume placa video ..pentru ca am primit calculatorul si nu vreau sa cumpar o placa video care sa nu fie compatibila sa zic asa .Bugetul meu este de 300 RON. P.S : As dorii daca se poate sa fie o placa video de minim 1GB. Multumesc , astept raspuns ! 🙂

 121. Daniel

  i7-3930 K @ 3.20 GHz
  26 gb ram
  windows 8
  SSD – 120 GB – OCZ Vertex
  SSD – 240 GB – Intel
  placa video Nvidia Quadro 4000 .
  intrebare: cu ce placa trebuie sa completez.. pentru performanta in After Effects . Premiere si C4D. sau ce setari de optimizare pentru ca in : Premiere ( warp stabilizer – la cut sta 30 de secunde sa taie un material stabilizat ) ; la After Effects si C4D ( merge destul de greu la preview .. la randare inteleg.. dar cand lucrez pe proiect se misca destul de greu )

 122. Florin

  Ciao Alexandru ! Ajutama daca poti in aceasta problema…
  Spunemi te rog daca GTX 660 2GB este compatibila cu PC-ul meu…
  HP Dekstop m9461it…..
  Intel Quad Core Q9400 2.66 GHz Ram 4GB HD 1 Terabyte
  Videocard GeForce 9800GT RAM dedicati 1GB —vreau sa upgradez
  Motherboard Pegatron Benicia version 1.01 Ports 24 Slots 4 serial number MS1C8AR62003917

  Memoria RAM 64 bit 800 MHZ 2 x 2,048 Multumesc….

 123. Doru

  Sal, as dori sa stiu care placa video este mai performanta (buget intre 500-700 lei ). Ma intereseaza mai mult pt jocuri gen Watch Dogs, Gta 5, Fifa14, ( cel putin la detali medium daca nu chiar high si rezolutie 1280×1024 ). Si inca un detaliu , am procesor E5700 3ghz , daca imi spui ca va trebuie sa schimb si procesorul …………….

 124. Iulian

  Salut …am facut o configuratie pt un pc insa am anumite dubii …poate arunci o privire…
  CONFIGURATIA GANDITA DE MINE E URMATOAREA :
  Kit Dual Channel Kingston 16GB (2 x 8192MB), DDR3, 1600MHz
  HDD Seagate SV35 1TB, 7200rpm, 64MB, SATA3, ST1000VX000 [eventual m-am gandit si la varianta SSD dar aia e alta poveste]
  Placa de baza Gigabyte Z77X-UD5H-WB, socket 1155
  Placa video Gigabyte nVidia GeForce GTX760, 2048MB, GDDR5, 256bit, DVI, HDMI, PCI-E
  Sursa Sirtec HPC-500-G12S BR, 500W, ATX 2.3
  Procesor Intel® CoreTM i7-4770, 3.40GHz, Haswell, Socket 1150, Box

  As vrea o parere … sunt compatibile ? Singura nesiguranta e sursa…. e de ajuns 500 ? sau mai mare[si cu siguranta voi alege tot din gama Sirtec ]
  Si inca ceva…ce carcasa mi-ai recomanda pt acest sistem ? [nu vreau chinezarii/no name]
  Mersi anticipat…astept raspuns 🙂

 125. Istrate Daniel

  Alexandru , mai precizez ca am si placa video onboard . Ce mai pot sa incerc pt. a face placa sa functioneze ? Pana maine trebuie , daca se mai poate face ceva , sa o fac sa functioneze prin alte modalitati , dar ca sa si imi dau seama daca e defecta sau nu .
  Oare placa mea de baza pe care am specificato (MS-7387) este compatibila cu aceasta placa video ( Sapphire Radeon HD 7770 Vapor-X OC 1 Gb) ? astept raspuns cat mai rapid .

   • Istrate Daniel

    Monitorul este conectat bine , la fel si cablurile din sursa si conectorul de 6 pini. Alexandru , ce as mai putea incerca sa fac placa sa functioneze , inainte de a o returna?Se poate ca placa de baza sa nu suporte placa video cea noua ?

    • Istrate Daniel

     Ok , multumesc frumos Alexandru. Oricum , acum urmeaza sa-mi iau o placa video mai modesta , cu gddr3 , care sper sa fie buna , chiar daca performantele sunt mai scazute decat la cea actuala . Numai bine !

 126. Istrate Daniel

  Alexandru nu stiu de ce nu merge sa raspund inapoi , nu-mi apar propriile comentarii , si sunt nevoit sa fac din nou altele , am putea comunica altfel , adica o adresa de yahoo messenger sau skype ?
  Probabil am conectato bine , cu mufa 6 pini cea separata care am primit-o , am incercat si cu mufa 6 pini care vine direct din sursa , dar tot asa . Daca nu ma insel , face vreo 4 – 5 bipuri..

 127. Istrate Daniel

  Alexandru , placa recomandata de tine este gddr5 . Nu stiu daca placa de baza pe care o am eu o suporta , pt. ca tocmai astazi mi-a venit o placa video Sapphire HD Radeon 7770 Vapor-X de pe emag , iar cand am conectato , ventilatoarele mergeau , dar nu se aprindea monitorul , acum fiind nevoit sa o returnez (Precizez ca atasato pe slotul PCI-Express x16) . Nu stiu de ce nu a suportat aceasta placa , dar poate ma poti lumina tu , astept raspuns si multumesc inca odata pt. ca imi dai sfaturile acestea .

 128. Daniel

  Am o placa de baza MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD
  Model MS-7387
  4 gb ram ddr2 800 mhz
  Sursa ATX Deluxe 500w
  Procesor Dual Core E5400 la 2.60 Ghz
  Alexandru , rugamintea mea la tine este sa-mi spui , pt. gaming , care ar fii cea mai indicata placa video care sa se potriveasca perfect cu ce am in calculator in momentul de fata , pana in 450 – 500 RON , sa ruleze cat de cat jocurile la medium , cele noi .
  Stiu ca placa de baza este una destul de slabuta , dar ,nestiind asta , mi-am comandat un Sapphire Radeon HD 7770 Vapor-X OC de pe Emag , dar nu este deloc compatibila cu aceasta placa de baza , si m-am gandit sa iti cer tie parerea despre o placa video care sa se potriveasca perfect cu ce am in pc, astept un raspuns . Multumesc anticipat !

 129. Alex

  Salut Alexandru, am un Pentium DualCore E6600 3,06ghz, 4gb ddr 3, placa de baza MSI G41M-P26 (MS-7592) , sursa Frontier DR-846BTX 450w ,placa video Nvidia GeForce 8400GS 1 gb 64 bit. Vreo recomandare pt o placa video mai buna , pt jocuri vreau sa o folosesc . Buget pana pe la 300 Roni. Multumesc

 130. Alex

  Salut Alexandru, as dori sa imi recomanzi o placa video pt un Pentium DualCore E6600 3,06ghz , 4gb ddr3. vreau pt jocuri , momentan am nvidia geforce 8400 gs 1gb 64 biti si nu prea face fata la nimic .Multumesc

 131. cata

  Buna . Pot sa te contrazic in privinta placilor integrate. Eu am placa integrata Intel Hd Graphics Family si pot rula Fifa 14 . Sunt destul de multumit 🙂 Procesorul imi este de 2,6GGZ dual core si am 2GB ram dar 512 imi sunt luati de placa video .

  • Alexandru

   Bună Cătă, articolul a fost scris inițial în 2009. Cu toate că unele lucruri s-au mai shimbat un pic, conceptele generale rămân valabile. Cu mici excepții orice placă video dedicată va avea performanțe mai bune decât cele integrate. Faptul că Fifa 14 e un joc bine optimizat nu înseamnă că vei rula cu succes orice joc de anul acesta cu o placă integrată.

 132. cristi

  Alexandru,nu stiu ce sa aleg dintre ps4 pe care vreau sa il modez sau un calculator de vreo 25-30 mil vreau sa il folosesc pentru gaming si sa imi mearga si jocuri de peste 4-5 ani pe el ca sa aleg ps4 sau un pc???

 133. Marius

  Salut Alexandru,am si eu o intrebare:vreau sa imi achizitionez sistemul: emag.ro/sistem-desktop-serioux-smart-v7-cu-procesor-amd-r-a4-x2-4000-3-2ghz-4gb-ddr3-500gb-serioux-smartv7/pd/EB7M0BBBM/ ” ,ar fi compatibila placa video MSI N9400GT-MD512H GeForce 9400 GT 512MB 128-bit GDDR2 PCI Express 2.0 x16 cu sistemul??(slot ),mi’ar merge jocuri gen dota 2,LoL ,starcraft 2,Diablo 3 pe el?
  dar pentru sistemul acesta : emag.ro/sistem-desktop-serioux-evolution-v3-cu-procesor-intelr-coretm-i3-3220-3-30ghz-4gb-ddr3-1333-mhz-hdd-500-gb-seriouxevolutionv3/pd/ELBNNBBBM/ ? multumesc
  multumesc anticipat

 134. ALex

  Salut am si eu placa de baza asus p5ld2x cu un procesor dual core 6320 1.86mhz 4 gb rami si o placa video geforce 9600 512mb 256 biti ddr3! ma intereseaza sa imi spui o parere despre placa e ok sau ar fii mai bine sa o schimb cu un gygabyte 4870 gtx pe care am gasito la cineva cu 350 lei ?! este compatibila aceasta placa cu sistemul meu?! astept o parere de la tine! multumesc

 135. Florin

  Salut , as vrea sa iti cer si eu un sfat. Vreau o placa video care sa se incadreze in 1000-1500 ron. M-am gandit la nvidia gf 760 4GB ddr5. Am un sistem desktop Proc FX-8350 , 16gb DDR3/1866mhz , ssd , sursa corsair 600w. Ma intereseaza o placa video care sa se muleze perfect pe configuratia pe care o am. Momentan de bugetul asta dispun. Crezi ca ar trebui sa astept pentru un buget mai mare si implicit ceva mai bun? sau imi gasesc in banii astia ceva bun.

 136. Andrei

  Salut Alexandru. Mi-am achizitionat si eu de curand o placa video MSi Ati Radeon HD6670 1024Mb GDDR5 128Bit. As vrea si eu un program de overclocking bun si sa vad si la ce temperaturi ajunge sa fie compatibil cu windows 7 pe 64Bit. Si ce overclocking mi-ai recomanda la aceasta placa video ? Am sura de 450W 4GB ram, si procesorul dual core de 2.66Ghz.

 137. severin

  salut alexandru. am o rugaminte mare ;daca poti spune ce placa video mai bunicica pot pune pe o placa de baza asrock n68c-gsfx, avind in vedere ca vreau so folosesc mai mult pt jocuri dar treb mentionat ca sa nu coste prea mult .ms frumos

 138. Florin

  Vreau sa imi cumpar o placa video si nu stiu care ar fi mai buna, sa joc macar la detalii medii orice joc.
  Momentan folosesc Hd 2500 de la procesor si vreau sa joc jocuri si imi trebuie o placa video buna.
  As da maxim 700 lei pe o placa video.
  Am un sitem :
  gigabyte h77 expres
  i5 3470
  4 gb 1600 mhz dual chanel
  HDD 500 gb WD
  nu stiu pe ce sa merg pe nvidia sau Amd la placa video, mie mi-a zis cine ca e mai bn pe nvidia ca….

  Am gasit cateva variante , dar astept sugestii.

 139. Andrei

  Salut Alexandru. As dori sa imi cumpar si eu o placa video pentru calculator : Intel Pentium Dual CPU E2220 2.40Ghz ,4GB ram DDR2 ,placa de baza Gigabyte 945GZM-S2. Ce mi-ai recomanda intr-un buget de 200 lei ,maxim 250lei (preferabil 200). Aceasta placa ar fi compatibila prostore.ro/placi_video/sapphire-radeon-hd6670-1024mb-gddr3-128bit-p100875.html ?
  Tocmai ce am gasit alta placa video la cel mai mic pret cyberport.ro/cumpara/asus-radeon-hd6670-1gb-ddr5-pci-e-128bit-dvi-hdmi-dp-box-4625849 este compatibila cu calculatorul meu ?

 140. Marian

  Salut, as vrea sa cumpar o placa video Placa Video Gigabyte GeForce GTX 650 OC 2GB DDR5 128bit PCIe,dar nu stiu daca e compatibil cu systemul meu: processor:Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2200 2.20 GHZ, memorie:2GB RAM, HDD:320 GB, Cooler de 600W si Placa de baza:Asrock G31M-S R2.0-socket775/mATX/FSB 1600Mhz/2 DDR2 800/PCI-Ex16/GMA 3100/5.1 CH HD Audio/4 SATA2

 141. Dorel

  Salut.Detin placa de baza:Asus P8H61-M LX3 PLUS R2.0,suporta 16 GB ram,1600MHz?Inca o n-trebare mai am:Este suficent de puternica sursa:Inter-Tech Energon CM 650W, pt alimentarea componentelor amintite mai sus?Multumesc anticipat!

 142. Andrei

  Salut Alexandru. As dori sa imi cumpar si eu o placa video pentru calculator : Intel Pentium Dual CPU E2220 2.40Ghz ,4GB ram DDR2 ,placa de baza Gigabyte 945GZM-S2. Am un buget de 250 lei am gasit aceasta placa video Geforce 630 ,este compatibila ? Ai o idee mai buna si mai ieftina pentru mine ,dar placa sa fie la fel de buna ca Gainwardul acela ?!

   • Andrei

    Jocuri ca si Skyrim ,nfs rivals ,gta IV , gta V ,Assasin Creed III , prototype cred ca merge. Am un prieten cu o palca de 512mb pe 64 bit care ii merge multe jocuri noi la o rezolutie mare…

 143. Nicu

  ce placa video si sursa mi-ai recomanda pentru:

  Placa baza: asus P8Z68-V PRO/GEN3
  Procesor: i7 2600k
  Ram: 8 gb Kingston dd3 1600
  SSD: Kingston HyperX 3K 2.5, 120GB, SATA 3

 144. clau

  Procesor folosesc intel Quad core Q 9550 2,83 gh si memoria ram 8 gb ddr 3 ,hard 500 gb .Placa video ce vreau sa o schimb are 1 gb ram ddr 3 cu 128 bit.

 145. clau

  Salut Alex. Vreau sa imi schimb placa video cu una Asus HD 7870 de 2 gb gddr 5 cu 256 bit dar folosesc o sursa de alimentare Enermax pro 82+ de 425 watt . Sursa aceasta va face fata placii video ? In cazul in care trebuie sa o schimb as opta pe o sursa enermax revolution 87+ de 650 watt doar daca necesita schimbare ca bugetul nu este exagerat . Astept un raspuns , multumesc.

 146. Remus

  Salut. Poti sa ma lamurest si pe mine te rog pe care din aceste 2 placi video sa o aleg: Gigabyte – Radeon HD7870OC 2GB DDR5 si MSI – GeForce CUDA GTX660 TWINFROZR pretul pt GTX este cu 50 lei mai mic. Am tot citit o gramada de articole si in unele cica e mai bun 7870 in unele e mai bun 660. Tu pe care mi-o recomanzi avand in vedere ca de un 660ti nu am bani?

 147. Morse

  Salut, vreu un nou GPU si nu stiu ce sa’mi iau.
  Am un CPU i5 3570, placa de baza este ASRock H77 Pro4/MVP, 4GB RAM DDR5 la 1600 Mhz iar sursa….. nu mai tin minte, o am de mult timp, stiu ca are 500 de W.
  Eu am rabas blocat intre astea 2’ua (pe care mi’o recomanzi si dece) : Sapphire AMD Radeon HD 7770 Vapor-X sau
  Gigabyte nVidia GeForce GTX650

 148. Iulian

  Salut stiu ca ti se pare ciudat ca intreb:
  Intel cu Amd se impaca bine pentru ca vreau sa:
  Imi cumpar o placa video Gigabyte Amd Radeon Hd5570
  Si eu am:
  Intel core 2 duo E6300
  2gb ddr2 533mhz
  Placa de baza Efcs p4m890t-m
  Sursa ATX 450W
  2Xhdd (80gb+40gb).Si din cate am auzit nu merg bine amandoua impreuna(ma refer la procesorul meu e6300 cu radeon hd5570).
  Astept un raspuns merci anticipat 😀

 149. Bogdan

  SAlutare ,imi poti recomanda o placa video care sa poata sa mi se potriveasca cu urmatoarele :

  Procesor: Intel Core I3-3220
  Placa de baza: Placa de baza MSI H61M-P20 (G3), socket 1155
  Memorie RAM : 4G,DDR3
  Putere sursa : 500 W
  Carcasa: Middletower

  Tin sa mentionez ca placa de baza are deja o placa video integrata,daca se poate ,am nevoie de o placa video care sa se descurce destul de bine la gaming. Multumesc!

 150. Andu

  Salut!
  Vreau sa imi achizitionez o placa video noua mai mult pentru jocuri, am un pc pentium 4 HT inside procesor de 3ghz 2 gb ram ddr2 si placa video este incorporata si abea nici gta san andreas nu imi merge … As dori o placa video buna la vreo 200 lei

 151. cosmin

  salut alex am observat ca aici ajuti pe toata lumea am si eu nevoie de ajutorul tau am urmatorul sistem
  placa de baza ASUS P8H61-M LX R2.0
  procesor pentium G 860 3.0 Ghz Dual-core
  8 Gb RAM
  un hard Samsung HD322 GJ ATA Device de 320 de
  o placa video nvidia ge force gt 430 de 1 gb ddr3 pe 128 bit
  si o sursa 450 w deluxe
  si as vrea sa imi cumpar o placa video gtx 650 de 2 gb ddr5 pe 128 de biti si as vrea sa stiu daca s-ar potrivi sistemului meu si cel mai mult as vrea sa stiu daca sursa ar suporta gtx-ul asta si tot ce mai am eu in pc sper sa-mi raspunzi multumesc

 152. RheaMihai

  salut, am o Placa de baza Gigabyte GA-G41M-Combo si procesor pentium dual-core E5400, ce placa video mi s-ar potrivi? Mentionez ca o voi folosi in mare parte pt redare blu ray 1080p pe tv, deci sa aibe hdmi out, buget 200 ron , multumesc!

 153. Cosmin

  Buna ziua, ce placa video mi s-ar potrivi la calculator?
  Intel(R) Celeron(R) Cpu e1200 @ 1.60 GHz 1.60 GHz.2.00 GB of ram Physical Adress Extension
  Placa de baza : Gygabyte GA-945GCM-52L
  Placa video : his x1550 hypermemory 256 mb 128 bit ddr2,adik vreau sa spun daca s-ar potrivi si alt model ca aceasta placa s-a stricat.

 154. Florin

  Salut! Maxim 500 Ron pt placa video. Apropo, cum ti se pare combinatia cpu phenom II X4 965 BE,placa baza AsRock970 pro3, 8gb de ram A-Data?

 155. Florin

  ce placa video sa-mi iau?mi-ar trebui pt filme bluray si 3d(pt iso de 40-50gb) cu un televizor 3d pasiv LG!As vrea sa o pun pe un sistem cu cpu phenom II X4 965 BE,placa baza AsRock970 pro3, 8gb de ram
  multumesc pt ajutor !

 156. Mihai

  Salut Alexandru,am un GeForce 9500 GT DDR 512M PCI-E care e pe moarte si m-ar interesa o placa cam la fel pentru ca modelul asta nu il mai gasesc nou pe nicaieri,cam in 200 lei max bugetul..Mersi

 157. Stefan

  Salut alexandru,am un laptop alienware m18xr2 si as vrea sa stiu de unde pot achizitiona o placa video gen gtx 680 pentru ca eu am gasit doar pentru PC si as vrea pentru laptop.Multumesc.

 158. Mihai

  Salut Alexandru imi poti spune ce fel de slot PCI-Express are placa mea de baza: GIGABYTE H61M-DS2H adica daca are 2.0, 3.0, x16-2.0 si 3.0 si imi mai poti spune daca e compatibila cu placile video cu slot PCI-Express 3.0?? Mersi.

 159. Andrei

  Salut Alexandru,ma poti ajuta si pe mine cu o recomandare de placa video?Bugetul este maxim 200 lei,iar detaliile placii de baza sunt mai jos:)Mersi mult

  CPU
  Support Socket LGA775 Intel Pentium D (Dual-Core), Pentium 4, Celeron
  CPU Support List

  Chipset
  Northbridge – Intel 945G Express
  Southbridge – Intel ICH7
  FSB
  800/533 MHz
  Integrated Graphics
  Intel (GMA 950)
  Memory
  4 * 240-pin DDR2 DIMM slots – Dual Channel DDR2 667/533 MHz non-ECC, un-buffered memory (Max 4GB)

  Expansion Slots
  1 * PCI Express x16
  1 * PCI Express x1
  2 * PCI

 160. nicu

  :)) exact la acest model ma refeream , te pot contacta pe mail pt mai multe nelamuriri pe care le am? Stima si numai bine.

 161. nicu

  Salut Alex! vreau sa imi zici si mie o parere si anume ;
  sistem -asus p5q pro , core 2 duo E8400 , 4gb ram 1066mh se merita sa investesc intr-o placa mai buna ex Radeon HD7770 OC GHZ VAPOR-X 1GB DDR5 la sistemul pe care il am sau sa merg pe una mai slabuta si mai ieftina? inainte avand un ASUS EAH2900XT de care am fost foarte multumit dar nu mai functioneaza. Stima.

 162. danny

  Salut ,placa asta : se potriveste pe sistemul :

  Placa de baza: ASRock G31M-S
  Procesor: Intel Core 2 Duo E6750
  2 GB RAM
  Sursa de 430 W

  Si daca nu se potriveste ce placa video imi recomazi in 650 lei pentru sistemul de mai sus !!

 163. Cosmyn

  Salut.Am un sistemul: Pentium® Dual Core CPU E5800 3.2ghz,3gb DDR3,Hp 500B microtower,Sursa de 300W,Nvidia Geforce 405

  Puteti sa-mi oferiti niste sfaturi in privita unei placi video noi?Cam ce placa video ar trebui sa-mi iau…daca e compatibila…(buget 700RON)
  Sunt dispus sa-mi iau si alta sursa,asta din cate am inteles e slaba.

 164. Dani

  Sau daca nu…acest sisteme este bun…..ori il fac eu pe piese ori il cumpar pe acesta….si nu stiu care ar fi mai bun…si restul..Sistem Desktop Serioux Extreme V10 cu procesor Intel® CoreTM i5-3350p 3.10GHz, 6GB, HDD 1TB, nVidia GeForce GTX650 1GB

 165. Dani

  salut……..as vrea sa achizitionez urmatoarele si nu stiu daca sunt compatibile una cu cealalta…te rog sa-mi spui daca e bine ce am ales…: Placa de baza Asus P8H77-M, socket 1155
  Procesor Intel® CoreTM i5 3350P, 3100MHz, 6MB, socket 1155
  Kit Dual Channel Kingston 8GB (2 x 4096MB), DDR3, 1600MHz
  Placa video Gigabyte nVidia GeForce GTX650, 2GB, GDDR5, DVI, PCI-E …iar cu sursa mai ramane de vazut…te rog sa-mi spui daca e bine…sau..

 166. Costin

  Nvidia GT 630 1gb ddr5 : Este normal ca placa video sa se incinga daca tii monitorul inchis fara nicio aplicatie deschisa..pc aflanduse in IDLE ex am 34 in idle cand sunt la pc si daca ma joc ajunge la 60 .Problema e urmatoarea ca daca nu sunt la pc ; sting monitorul si plec pentru 10minute de la el in momentul cand ajung am observat ca ajunge temperatura la 60 😐 😐 carcasa are un airflow bun !! i5 3550 3,3ghz ,p67a d3 b3 gigabyte ,sirtec 500w ,8gb 1600mhz

   • Costin

    Nu am nicio aplicatie deschisa:|(nu tu jocuri,programe) .:| Nu inteleg de ce:|:( ..sa fie de la pasta termica?:) sau de la drivere de la ea..:( Am dezinstalat driverele si am pus driver nou (ultimu).Virusi nu am; am scanat pc de virusi de curand:) ;windows 7 x64 e instalat de curand; pana acu placa video nu facea figuri:|..Sursa nu cred (sirtec 500w -e luata anu trecut) …SA FIE DE LA PASTA TERMICA DE LA PLACA VIDEO?.(placa video e inca in garantie mai are 1an )

 167. marian

  salut alex am placa de baza asus P5G41T-M LX
  care sunt conditile sa fac oc la ram 1333
  ram geil 1600
  procesor E8400
  daca vreau sa fac autooc merge , da doar ram nu ma lasa eroare ocvoltaje , nu ma duce sursa

 168. cristi

  Alexandru,ce ar fi mai bine sa imi pun doua placi video Nvidia GTX 660 ti,2048 mb,192 biti,980 mhz sau o placa video Nvidia GTX 680 2048 MB,1071 mhz,265 biti???
  Nu conteza ce sursa am sau ce placa de baza am…
  Multumesc!!!

 169. marian

  salut alex revin cu o intrebare
  am placa de baza asus P5G41T-M LX
  care sunt conditile sa fac oc la ram 1333
  ram geil 1600
  procesor E8400

 170. iyonutz

  salut alex e vreo diferenta intre aceste placi? Gigabyte AMD Radeon HD 5570, 1024MB, GDDR3, 128bit și Sapphire AMD Radeon HD5570, 1024MB, DDR3, daca da care e mai buna?

 171. cristi

  Salut!
  Sunt copatibile componentele acestea??
  azerty.ro/placi-video/placa-video-gigabyte-geforce-gtx-680-2048mb-ddr5-oc
  azerty.ro/placi-de-baza/placa-de-baza-msi-z77a-g45
  azerty.ro/procesoare/procesor-intel-core-i7-3770k-ivy-bridge-box
  azerty.ro/memorii/memorie-kingston-ddr3-16384mb-2-x-8192-1866mhz-cl9-hyperx-predator-xmp
  azerty.ro/surse/sursa-corsair-hx750-gold-750w
  Si as vrea sa stiu si daka functioneaza in parametri optimi???
  Multumesc anticipat!!!

 172. marian

  salut alexandru am o mic mare dilema , am un dual core E6600 3.06 si vreau sa-l schimb cu 2 duo E8400 de 3.0 . face afacere buna legat doar de performanta , daca da care e diferenta de performanta % ?

 173. vasile

  Buna am si eu o intrebare.
  am cumparat un gaming laptop”TOSHIBA Satellite P850-31L
  Intel® Core™ i7-3630QM processor
  Windows 8
  Memory: 8 GB
  Hard drive: 1 TB
  2 GB NVIDIA® GeForce® GT 640M dedicated memory
  SI DIN GRESALA FIUL MEU O DAT UNINSTAL LA PLACA VIDEO SI NU POT SA MAI RECUPEREZ DRIVER
  CINE MA POATE AJUTA ?
  astept raspuns aici sau la adresa de mail(

 174. Gica

  Ok , ma mai poti ajuta , vreau sa fac un sistem mai pentru jocuri cu placa aia video Nvidia gt630 1GB ddr5 si bugetul cu tot cu placa esste de 1800-1900.

 175. Gica

  Salut ma tot gandesc o placa video Nvidia gt630 2GB DDR3 sau gt630 1gb DDR5? Si daca e asa ddr5 merge si pe slot de ddr3?