Meniu Închide

Placa Video – Sfaturi de achiziție

Atunci când îți construiești un sistem puternic, placa video are un rol central în obținerea unor performanțe mari. Înțelegerea specificațiilor plăcilor video te va ajuta să faci cea mai potrivită alegere, mai ales dacă ești în căutarea unei plăci video pentru jocuri sau aplicații profesionale.

1. Tipuri de acceleratoare grafice

Plăcile video sunt de fapt acceleratoare grafice. Acestea pot fi chipuri sau module ce au rolul de a genera și prelucra imaginea ce urmează a fi afișată pe monitor. Pe lângă funcțiile de bază, acceleratoarele/modulele grafice pot oferi funcții suplimentare, cum ar fi captura video, codare ori decodare video, FireWire, tuner TV, TV OUT, sau posibilitatea de a cupla mai multe monitoare.

În funcție de puterea lor de procesare, cipurile grafice pot “propulsa” module video dedicate (dacă au putere mai mare de procesare, sunt practic niște calculatoare orientate pe procesarea video) sau pot  fi integrate în alte cipuri ce mai au și alte funcții (dacă nu au o putere mare de procesare).

Acest lucru se întâmplă din rațiuni economice, producătorii de subansamble au observat că pot reduce costurile prin integrarea modului grafic într-un cip cu mai multe funcții. Așadar avem două tipuri de plăci video:

 • Cipurile grafice integrate sunt utilizate mai ales la laptop-uri, dar de multe ori și plăcile de bază vin cu cip grafic integrat (în chipsetul plăcii de bază sau chiar în microprocesor), cu performanțe decente în activități office/internet sau multimedia de bază.
 • Module dedicate (sau plăci video dedicate). În cazul cipurilor video puternice, pentru obținerea unor performanțe cât mai mari și pentru un upgrade facil, producătorii au ales să creeze module dedicate ce folosesc un tip de memorie optimizată pentru prelucrarea video (GDDR) și au o arhitectură proprie. Acestea sunt plăcile video propriu-zise, care sunt interschimbabile în cazul PC-urilor.

Cipurile grafice integrate sunt cel mai des întâlnite la laptop-uri dar și la PC-uri, pe când modulele video dedicate sunt întâlnite proponderent în cazul PC-urilor și a laptopurilor pentru jocuri.

2. Plăci video dedicate

Daca vrei un calculator pentru jocuri, procesare video, editare grafică, modelare 3D, atunci ai nevoie mai mult ca sigur de o placă video dedicată (cu un preț măcar peste 300 RON).

În acest caz, e bine să te orientezi în funcție de cerințele aplicațiilor pe care vrei să le rulezi, de buget, dar și de restul componentelor sistemului.

Scopul este să creezi o configurație echilibrată, astfel încât toate componentele să funcționeze în parametri optimi.

 

Placa Video

În cazul unei configurații neechilibrate, componenta mai slabă va fi suprasolicitată sau cel puțin va limita performanțele totale ale sistemului.

3. Recomandări de Plăci Video

Fiindcă sunt întrebat foarte des ce plăci video recomand, am făcut o selecție cu plăcile video care au un raport/calitate preț excelent.

gf610

NVIDIA GeForce 210

 • 1024MB, DDR3, 64bit,
 • HDMI, DVI, VGA

Cumpără Online
de la eMAG

O placă video ieftină, potrivită dacă ai un buget redus și dorești ceva mai mult decât cipul video integrat. Cu această placă grafică vei beneficia de o calitate video mai bună la navigarea pe internet și vizionarea de filme, dacă folosești software care utilizează accelerarea video.

Radeon r7 240

AMD Radeon R7 240

 • 2024 MB, DDR3, 128bit,
 • HDMI, DVI, VGA

Cumpără Online
de la eMAG

O placă video cu un preț destul de redus, care oferă și performanțe bune în jocuri mai vechi. Aceasta este o alegere potrivită dacă ești un gamer ocazional, nepretențios și dacă nu te detanjează să te joaci ultimele apariții la calitate minimă sau medie.

 

r250

 

Asus AMD Radeon R7 250

 • 1024MB, GDDR5, 128bit
 • HDMI, DVI, VGA, Dust-Proof Fan

Cumpără Online
de la eMAG

 

O placă video potrivită dacă te joci frecvent și ești la curent cu ultimele apariții în materie de jocuri. Această placă video oferă o calitate a imaginii medie spre înaltă în majoritatea jocurilor, indiferent dacă sunt mai vechi sau abia apărute.

 

radeon 260x

Asus AMD Radeon R7 260X

 • 2048 MB, GDDR5, 128bit
 • HDMI, DVI, Display Port

Cumpără Online
de la eMAG

O placă video potrivită dacă ești gamer înrăit și vrei să joci la rezoluții mari tot ce apare nou, fără probleme, măcar un an de acum înainte. Această placă video îți va permite să te joci la o calitate superioară și la rezoluții mari.

 

spp

Sapphire AMD Radeon R9 270 Vapor-X

 • 2048MB, GDDR5, 256bit,
 • HDMI, 2x DVI, Display Port

Cumpără Online
de la eMAG

O placă video potrivită pentru a rula jocuri la rezoluții foarte mari , randări și aplicații profesionale (chiar în configurații dual-monitor). Această placă video e alegerea potrivită pentru un profesionist care are are nevoie de putere mare de procesare video, și dorește un sistem care să nu necesite upgrade în următorii doi-patru ani.

nvidia quadro

 

NVIDIA Quadro K600

 • 1GB, GDDR3, 128bit
 • DVI, Display Port

Cumpără Online
de la eMAG

 

O placă video potrivită aplicațiilor de proiectare asistată de calculator – CAD. Spre deosebire de plăcile video pentru jocuri care sunt construite pentru viteză, această placă video este construită pentru precizie, ideală pentru aplicațiile CAD, dar nerecomandată pentru jocuri.

4. Compatibilitatea plăcii video cu sistemul

Cu toate că lucrurile par complicate, când vorbim de compatiblilitatea plăcii video cu sistemul, trebuie avute în vedere două aspecte:

 • Interfața plăcii video (care cel mai probabil este PCI-Express). Atât timp cât placa se potrivește în slot, nu ar trebui să îți faci prea multe probleme. Memoria plăcii video este una, memoria calculatorului este alta (așa că nu are rost să îți bați capul că o memorie e DDR3 și alta DDR5). Este indicat totuși să arunci o privire înainte pe manualul plăcii de bază, ca să te asiguri că nu există anumite limitări.
 • Sursa de alimentare trebuie să poată alimenta fără probleme întregul sistem. Pentru a afla mai multe informații recomand articolul dedicat despre sursele de alimentare pentru PC.

5. “Plăci video” integrate

De fapt este vorba de un cip integrat, care nu are toate resursele necesare dedicate și folosește din resursele sistemului (memorie RAM, de exemplu).

Deoarece cipul grafic este integrat și nu are un design modular, nu este upgradabil. Upgrade-ul se poate face prin adăugarea unei plăci video dedicate, în cazul PC-urilor.

NVIDIA GeForce 9400M

Avantajul integrării funcțiilor grafice într-un chip multifuncțional este scăderea costurilor de producție. Performanțele “plăcilor video” integrate sunt cel mult medii, de obicei fiind inferioare. Cu toate astea, pentru navigare pe internet, activități office și multimedia ușoare, un astfel de chip ar trebui să fie mulțumitor.

Deși integratorii permit “sharing” de memorie RAM (care se va imparti între cipul video și sistem) de până la 512 MB, îți recomand să nu aloci mai mult de 256 MB (de obicei sunt suficienți și 128 MB). Poți testa diverse configurații, însă dupa parerea mea, 256+ MB de memorie ajută la rezolutii prea mari pentru capacitatea de procesare a cipului grafic integrat. Așa că nu are rost să irosești memoria RAM.

Cand vrei să cumperi un sistem nou, este foarte important să stabilești pentru ce îl vei folosi, pentru că dacă îl veti utiliza la navigare web, muzică, mesagerie, filme sau jocuri cu grafică slabă, o placă de bază cu cip video integrat, este suficientă. Astfel poți economisi între 100-200 RON.

6. Caracteristicile plăcilor video explicate

 • Interfata cu placa de baza (AGP, PCI, PCI-express, PCI-express 2.0). Alegeti interfata astfel incat placa video sa fie compatibila cu placa de baza, altfel aveti sanse sa nu se potriveasca in slot. Interfata nu este chiar asa de importanta, mai ales ca acum se gasesc in mare parte placi pe PCI Express, insa am trecut-o prima pentru a accentua importanta compatibilitatii intre placa video si placa de baza.
 • Model/Serie GPU (Graphics processing unit), care este unitatea de procesare grafica (“procesorul” placii video). Ce e bine de stiut, este ca indiferent de producator, doua placi cu acelasi GPU se vor comporta aproape la fel. Mai putin in cazul in care integratorii cresc anumiti parametri peste limita recomandata de producatori. Dar diferentele nu sunt foarte mari.
 • Pixel Pipelines sunt unitatile de procesare ale pixelilor din GPU, si cu cat sunt mai multe, cu atat se pot procesa mai multi pixeli in paralel.
 • Frecventa si tipul (GDDR 1, 2 3, 4, 5) memoriei video. Frecventa memoriei video influenteaza foarte mult performata placii video, si este mult mai importanta decat cantitatea memoriei video. E bine sa stiti ca pentru GDDR1 frecventa ajunge pana la 400Mhz (nu cred ca se mai foloseste, valoarea de 400 Mhz este standard, poate fi sensibil depasita), GDDR2 pana la 800Mhz, GDDR3 si GDDR4 1400-1800 Mhz, GDDR5 pana la 3600-3900 MHz. La frecventa memoriilor se “joaca” overclockerii cel mai des.
 • Latimea de banda a magistralei (BUS) (64, 128 ,256 bit). Cu cat mai mare cu atat mai bine, pentru ca transferul de date se va realiza mai rapid intre GPU si memorie..
 • Frecventa GPU, influenteaza sensibil performantele placii video, insa nu poate fi variata foarte mult.
 • Cantitatea de memorie video este uneori o unealta de marketing, cumparatorii fiind “pacaliti” sa cumpere memorie, desi nu ii ajuta cu nimic. Cantitatea de memorie ajunge sa devina importanta la rezolutii mari, deci la placile care au GPU-uri capabile de un framerate (numar de cadre pe secunda) decent la rezolutii mari. La placile ieftine, memoria RAM in exces este inutila. La fel de ineficienta mi se pare si tehnologia Turbo Cache, care este o “impartire” (sharing) similara cu cea de la placa video integrata, doar ca placa video dedicata vine cu o cantitate mica de memorie video, ce poate fi suplimentata din cea a sistemului (RAM).
 • Sistemul de racire poate fi pasiv sau activ. Sistemul pasiv este constituit dintr-un radiator de mari dimensiuni; avantajul acestui tip de racire este faptul ca nu produce zgomot, insa cu pretul incalzirii GPU-ului aproape de limita maxima superioara. Overclock-ing-ul este contraindicat in cazul racirii pasive, mai putin in cazul in care se adauga un ventilator care sa raceasca radiatorul, transformand racirea in una activa. Sistemul de racire activa  are atat un radiator (mai mic decat in cazul racirii pasive) racit de un ventilator. Temperatura medie la care este mentinut GPU-ul este mult mai mica decat in cazul racirii pasive, insa acest sistem produce zgomot (care uneori poate fi redus folosind o aplicatie de monitorizare si control hardware).
 • Versiunea Direct-X este practic o colecte de API dezvoltata de Microsoft pentru a oferi dezvoltatorilor de software acces la functiile de nivel scazut ale hardware. Ca idee, cu cat este mai recenta cu atat mai bine (10+).
 • Shader Model, se refera la niste seturi de instructiuni (Vertex, Geometry, Pixel) folosite de OpenGL si Direct3D care faciliteaza utilizarea de efecte grafice. De asemenea cu cat versiunea este mai recenta cu atat mai bine.
 • Interfata cu display-ul: DVI, VGA (D-SUB), TV-Out (S-Video, RCA).
 • Numarul de monitoare ce pot fi conectate la placa video.
 • Suportul pentru compresie, decompresie video (MPEG, HD); elibereaza procesorul sistemului de sarcina compresiei si decompresiei fisierelor video.
 • Suport VIVO (video-in/video-out), util pentru digitizrea semanlului analogic in timp real.
 • Posibilitatea interconectarii in Crossfire (ATI) sau SLI (nVidia), asta daca doriti sa folositi mai multe placi video pe un singur sistem.

Cateva dintre aceste specificatii se găsesc pe site-urile magazinelor online, insa îți recomand sa te documentezi atent si de pe site-urile producatorilor. Este important și suportul pe care aceștia ți-l oferă (drivere, manuale, firmware). Am prezentat acum ceva timp  GPH Benchmarkun site ce permitea accesul la o baza de date cu performatele, și specificatiile GPU-urilor. Recomand să îl folosești cu încredere, alături de forumurile de specialitate.

Aproape de final, îți amintesc de un artificiu pe care il poți face la achizitia unui sistem nou, mai precis să alegi o placă de bază cu modul video integrat, urmând ca puțin mai târziu să achizitionezi o placă video dedicată. Acest artificiu te-ar putea ajuta în cazul în care dispui de un buget limitat în momentul achiziției sistemului.

Articol actualizat pe 26 iulie 2015, publicat inițial pe 9 martie 2009, .

931 Comments

 1. marian

  Numele placii de baza Matsonic MS8137C(+)
  GeForce4 MX 440 with AGP8X Adaptor video
  Tipul procesorului AMD Athlon XP, 1800 MHz (13.5 x 133) 2200+
  as vrea sa schimb plava video cu una mai buna dar sa nu depaseasca 100 de lei
  Ma puteti ajuta va rog cu un link si sfaturi ?
  multumesc anticipat !

 2. Claudiu

  As vrea sa stiu si eu ce Sata are placa aceasta de baza placa de baza MSI B75A-G43, Socket 1155 pe emag scrie 5 x SATA II
  1 x SATA III.Eu la Hdd am sata 2.Se potriveste placa de baza cu hdd-ul meu?

 3. Razvan

  Sal! Vreau sa stiu si eu ce ar trebui sa imi iau ca sa imi mearga jocurile . Am placa video : radeon x300/x550/x1050
  si procesor : Intel Celeron E1400 2Ghz…

 4. dana

  salut, vreau sa imi imbunatatesc calculatorul, care este destul de vechi. am urmatoarele componente: procesor Amd athlon 64 3000+, placa nvidia Ge Force 7300 GS, 2 gb ram. imi poti recomanda un sistem nou….max 1200 lei, si daca mai pot folosi ceva din ce am. multumesc anticipat…..

 5. deea

  Buna am si eu o intrebare daca am o sursa rpc de 500w cat de mare trebuie sa fie placa video ca sa nu mio arda sursa eu am una de 1 gb Zotac si am impresia k mia arso sursa ast rasp te rog

 6. deea

  nu eu cred ca sursa mia ars placa video Zotac da un model mai vechi de 1gb si cand incerc sa conectez monitorul la ea imi arata no signal

 7. marian

  Salut alexandru , recomandami un leptop intre 1500 – 2000 lei
  pt jocuri ( ma intereseaza placa video sa fie puternica )
  Multumesc anticipat

 8. dan

  Salut!
  Vreau să cumpăr o placă video la un PC cu următoarea configuraţie:
  CPU Intel Celerom 2,53GHz
  RAM 2 GB
  Placa de bază AsRock G31M-GS R2.0
  Ce placă video î-mi recomanzi pentru un buget de 350 lei.

  • Alexandru

   Salut Dan, oricare dintre primele trei recomandări de plăci video din articol e în regulă. Poți alege chiar Sapphire 7750, dar ține cont că ai un procesor slab, care s-ar putea să o cam țină pe loc.

 9. marian

  aha ok multumesc si cred ca raman la tosiba , din ce am vazut la resigilate cele cu i3 si hd 7610m am pixel mort . Daca era altceva ma incumentam sa iau 1. O seara fain in continuare

 10. alex

  Salut Alexandru vin cu 2 leptopuri
  dell N5010 – procesor i5-480m
  ram 4gb
  placa video ATI 5650M
  hard 320
  Acer Aspire Timeline nu stiu exact seria
  Procesor i5-460m
  ram 6 gb
  placa video HD 5650
  hard 640
  ma intereseaza performantele lor , care este mai bun

 11. ionut

  sall am placa de baza ms 7253 v1.1 k9vgm-v
  procesor amd athlon 64 de 2.2 ghz
  1,50 G de ram
  placa video actuala, nvidia 7300gt de 256mb ,128 biti
  pcie x16
  ce placa video imi recomandati?

 12. Florinel

  Salur am placa de baza asrock P43DE3 ,pocessor Intel Core 2 Duo 3,06 ghz 8 G Ram, Placa video acutala,nvidia 9600gt de 512 mb si 256 biti am niste probleme cu ia si vreau sa o scimb.Tu ce placa video imi recomanzi?

 13. guliver1973

  Va salut,am o mare rugaminte ,recomandati-mi si mie o placa video pentru acest calc dell optiplex gx 280 este varianta small deci are o sursa mica de 210 w (marturisesc ca nu ma pricep)daca se poate ceva la care te poti juca ceva jocuri care nu sunt pretentioase,in niciun caz jocuri noi pt ca sunt constient ca nu se poate.
  Sistemul arata cam asa:

  Placa de baza dell optiplex GX 280
  Procesor INTEL PENTIUM 4, 2800 mhz
  Memorie 2 giga
  Sursa 210 W

  Care dintre aceste placi credeti ca se potriveste mai bine

  Gigabyte GeForce 210 1GB DDR3 64-bit
  Sapphire Radeon HD5450 1GB DDR3 64-bit
  Sapphire Radeon HD5570 1GB DDR3 128-bit
  Sapphire Radeon HD6450 1GB DDR3 64-bit

 14. guliver1973

  Iti multumesc pentru promtitudine ,eu as dori cat mai repede sa achizitionez o placa video,din cele patru prezentate de mine aceasta
  Sapphire Radeon HD5570 1GB DDR3 128-bit
  stiu ca se potriveste ,are si brachetul acela mic ,problema ar fi sursa daca ma tine(210w) si chiar si procesorul (pentium 4)
  Cu respect!

 15. Adrian

  Salut,poti sa-mi spui daca placa mea de baza Gigabyte Ga-945gzm-s2 suporta 4 gb ram pentru ca am incercat sa-i pun 2gb pe un slot si 2gb pe celalalt si cand ii dau drumul incepe sa chiuie.Multumesc anticipat!!!!

  • Alexandru

   În specificațiile tehnice zice că suportă până la 4 GB. [2 DDR II DIMM memory slots (supports up to 4GB memory)] Poate nu le-ai introdus cum trebuie în slot, sau au parametri diferiți.. Încearcă și cu alte setări mai lejere pentru latențe în BIOS.

 16. Adrian

  Multumesc pentru raspuns.
  Am verificat mai bine si am vazut ca unul este Elixir si are latenta 5 iar celalalt este Kingmax si are latenta 6 si din cauza asta cred ca nu merge

 17. Marcel

  am nevoie de o placa video dedicata cu care sa pot face prelucrari de material video Full HD chiar si cu 50 fps si eventual sugestii pt. un PC performant care sa poata face asta si sa permita includerea placii video recomandate (ar fi de dorit o varianta AIO)
  Multumesc

 18. Dorin

  Salut!Puteti sa imi spuneti daca sunt compatibile; Palit nVidia GeForce GTX 660 Ti JS si Placa de baza ASRock H61M-DGS bulk,impreuna cu un i3 3220?Multumesc anticipat.

 19. Andrei

  Salut, imi spuneti si mi-e care procesor e m-ai bun ca si performanta, si pret, amd fx-6100 sau intel core i5 2500,

  Si m-ai am nevoie de sfaturi, pentru ca vreau sa-mi fac un pc,
  bugetul ar fi cam de 500 de euro, am nevoie de o recomandare, piesa cu piesa, multumesc.

  vreau sa fie pentru jocuri, nu cer prea multe, macar sa ruleze bf3

  eu m-am gandit la aceast sistem
  procesor: amd fx-6100
  placa video: amd raedon hd 7770 XFX Ultra OC Edition
  memorie ram: 4 GB DDR3 1333MHz
  placa de baza: Asus M5A78L
  PSU: LC Power LC5550 V2.2

  pe restul le am, carcasa, hardisk, as vrea o parare. Multumesc

 20. Angelsergiuboy

  Vreau sa achizitionez un nou monitor pentru pc-ul meu,
  un monitor LED.

  La ce trebuie sa ma uit cand achizitionez un monitor ?
  Imi poti recomanda ceva
  buget 500-600 Ron.

  cerintele mele:
  diagonala 21.5 inch
  rezolutie 1920×1080

  ce producatori imi poti recomanda?

 21. tdkiss

  am un procesor AMD Atlon 64×2 si o placa video GTS250 1024mb DDR3 ce placa de baza ar trebui sa imi iau? pe mine ma incanta Placa de baza AM2 ASUS M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition, DDR2, Nforce 590 SLI Chipset, WiFi OnBoard desi nu e cine stie ce dar imi place dar oare se vor ,,bate” daca placa video e ddr3?

 22. Alex

  Salut. Am o Placa de baza Supermicro C2G41 http://www.supermicro.com/products/motherboard/Core/G41/C2G41.cfm

  procesor DualCore Intel Core 2 Duo E7500, 2933 MHz (11 x 267); 4064 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM); Am avut o placa video GIGABYTE GV-NX86T256H GeForce 8600 GT 256MB 128-bit GDDR3 PCI Express x16 HDCP Ready SLI Support Video Card. Am reusit sa o ard, dar nu incapea in carcasa care o am. Era cu 0.6 cm mai mare.
  Rugamintea ar fi sa-mi recomanzi o placa video decenta. (asemanatoare sau mai buna daca se poate dar la un pret modest)
  Mulumesc

 23. liviu_florin

  Salut,
  Daca pot face Crossfire intre o placa cu DDR3 si alta cu DDR5, frecventa de lucru va fi cea de DDR3 ? Deci se pierde castigul de la DDR5 ?
  Si cum pot conecta doua monitoare daca am doar o placa video dedicata si una integrata in procesor ?
  Multumesc .

   • liviu_florin

    Am inteles. in tabel nu gasesc placa mea video.
    Eu am un Sapphire Radeon HD 6570 2GB 128bus DDR3. Eu vreau in mod special sa urmaresc filme in format HD pe monitor mare peste 23 inch sau TV.
    Cum pot conecta doua monitoare sau un monitor si Tv la aceasta placa ??

    • Alexandru

     Se pot conecta ușor fiindcă ai două ieșiri , un DVI și un D-Sub. Nu ai nevoie de două plăci video ca să îți pui două monitoare. S-ar putea să ai nevoie de adaptor de la DVI la D-Sub pentru alt monitor. Succes!

     • liviu_florin

      Da, la placa grafica am D-Sub (albastra cu 15pini, seamana cu mufa de serial), mai am HDMI si DVI, dar este DVI-D, (adica pinul plat este singur, nu are alti pini langa el ),deci nu am decat semnal digital de acolo. La alt monitor este OK, dar la TV nu se potriveste. La TV am decat Scart si RGB (e un Samsung cu tub plat).Eu asta vroiam sa fac. Sa ma conectez la monitor si Tv, dar la TV nu merge nici o combinatie pe care le-am incercat. Am cheltuit o groaza de bani pe mufe, adaptoare, cabluri, dar degeaba am doar liniute si punctulete pe ecran la Tv. Cred ca singura solutie este sa schimb Tv-ul cu unul modern…..offf…asta e..
      Multumesc pentru lamuriri.

     • Alexandru

      Conexiunile analogice sunt depășite. HDMI este de preferat, iar calitatea imaginii va fi cu mult peste orice conexiune analogică. Mult succes!

 24. marian

  salut alex , am o placa video ati hd 4870 512 256 bit ddr5
  Se poate face update sau cv de genu sa o aduc la directx 11 ?
  Vreau pentru crysis 3 , am citit si cere directx 11.
  Multumesc

 25. Cosmin

  Salut,am o placa de baza Asus P5G41-M SI si as vrea sa te intreb daca se potriveste aceasta placa video:Gygabyte nVidia GeForce 210,1024MB,GDDR3,64bit,HDMI,DVI,PCI-E.Si daca da ce parere ai despre ea isi merita pretul de 135 de lei?

 26. Claudiu

  Salut !
  Tocmai ce ma pregatesc sa-mi cumpar un laptop pentru gaming…in special Crysis 3,prototype 2,noul Gta…si asa mai departe…
  Intrebarea mea ar fi,care din urmatoarele placi video ai alege tu,si mai important sa-mi spui si de ce ai facut alegerea respectiva,,
  Nvidia Geforce 635 m (2 gigei de ram ) , Nvidia Geforce 640m (2 gigei de ram) sau Nvidia Geforce 730 m (tot 2 gigei de ram)
  Mentionez ca sunt fan Intel si Nvidia…de radeon sau amd nici nu se pune problema,
  Astept cu nerabdare raspunsul tau,multam !!!

   • Claudiu

    Maxim 3100 de lei …nu e foarte mult,dar ma gandeam ca pot juca linistit crysis 3 cu detalii la medium,cel mult spre high….
    Vazusem la pcgarage un acer v3 cu i7 la 2,4ghz , 8gigei de ram,750 gb gard si nVidia 640 m 2gb ddr3 pe la 2999 lei.
    Imi doream intradevar un 650m de la nVidia dar nu-mi prea ajunge bugetul …

 27. Ionut

  Salut! am si eu o nelamurire, doresc sa imi achizitionez o placa video pe slot de pci expres x16 3.0 dar placa mea de baza are slot doar pt pci expres 2.0.
  este compatibila o placa video pci express x16 3.0 pe o placa de baza cu pci express x16 2.0?
  Placa de baza este aceasta:http://www.gigabyte.com.ro/products/product-page.aspx?pid=2885&dl=1#sp
  Procesorul este: Intel Core 2 Duo E8400 3.00GHz
  Sursa este: Antec 500W
  Ram: Corsair DDR3 4Gb la 1600 MHz
  Si daca este compatibila imi poti recomanda o placa video?bugetul este in jur de 700-800 de lei

 28. Gaby

  Am o placa de baza MSI MS-7369 nFORCE 520 MCP65S si o placa video nVIDIA GTX 260 cu directx10 vreau sa o schimb cu una cu directx11 la un pret rezonabil daca nu minim dar cu performante bune ce imi puteti recomanda…..? Va multumesc…

 29. Gaby

  Multumesc as vrea totusi sa iau o placa pina in 300 lei si care sa se potriveasca la slot cu placa mea de baza si sa aiba si parametrii destul de buni pentru jocurile noi(direct x 11) eu am o placa cu slot 2.0 si nu stiu daca merge si o placa video cu slot 3.0 am vazut placi pina in 300lei cu caracteristici bune….ce sfat imi dai …Multumesc anticipat si numai bine…!!!

 30. filip

  salut alexandru am un desktop dell inspiron 530 placa baza foxcon G33M02 ,procesor intel pentium dual CPU E2160-1,80 GHZ, socket 775 LGA, cipset intel P35/G33/G31 ,southbridge intel 8280 IR(ICH9R), memorie ram DDR 2-2048 MB, sursa AC BEL 300W. te rog mult spunemi daca se poate schimba procesoru cu unul mai performant si ce placa video sar potrivi dupa schimbare cu un buget redus . ps. sper sa fi dat detali in cat sa fiu inteles ,nu sant un cunoscator multumesc mult.

 31. alex

  salut, daca am pe placa de baza slot pt placa video de pci-expres x16 merge sa pun orice placa video de orice tip de ddr? placa de baza e asus P5L 1394

 32. Ionut

  Salut Alex

  Am un pc Fujitsu Siemens E5916
  Procesor:Intel Pentium D 925 3.0 Ghz
  Memorie Ram: 2GB DDR2 Dual Channel
  Placa video integrata Intel GMA 3000 256MB
  Hard-Disk: 320GB SATA 2
  Sursa:250W(REALI)
  Pc-ul are slot PCI Express x16,suporta placi video low profile
  Ce placa video imi recomanzi? (Bugetul este de 200 lei)
  Sistemul va fi folosit pentru office/multimedia,gaming ocazional( as vrea sa mearga si jocuri mai noi).

 33. Iulian

  Salut Alexandru,as dori sa imi cumpar o placa video dar nu stiu ce sa aleg.Am auzit ca una pe 128 bits
  1gb ar fi buna.Ce zici pe pc-ul ce ar merge mai bine:
  Placa de baza : ecs p4m890t-m
  Memorie ram : 2gb 533mhz
  Procesor : Intel Pentium D 925 3 Ghz 2 nuclee 2 thread
  Sursa : 400W
  PCI Express x16

 34. Adrian

  Salut Alex

  Am un PC cu urmatoarele caracteristici :
  Procesor ; intel Q6600
  Placa de Baza ; Gigabyte EP35C-DS3R
  Mem. Ram ; Geil 4x1GB ddr2-800,CL4
  Video ; Gainward 9500GT
  Sursa ; Sirtec 375w
  SSD ; OCZ Vertex2 , 60GB
  HDD ; WD 2×640 GB
  Intrebarea mea este urmatoarea:
  As dori sa schimb placa video cu una m-ai noua,respectiv Gainward GeForce® GTX 550 Ti 1024MB bulk si vreu sa stiu daca se potriveste pe placa mea de baza si deasemeni daca sursa face fata acestei placi ? Multumesc anticipat

 35. Ciprian

  salut Alex
  am configuratia urmatoare:
  placa baza:MSI H61M-P21(B3) socket 1155
  CPU: Intel CORE TM2 i3 2100, 3.10Ghz socket 1155
  MEM: Kingston 2x2GB DDR3, 1333Mhz
  GPU: Leadtek WinFast GeForce GTS 450 1GB DDR3 128-bit…
  …care din pacate m-a lasat a doua oara intr-un an jumatate si m-am decis sa o schimb cu…
  … Gigabyte GeForce GTX 550 Ti 1GB DDR5 192-bit HDMI(tot pe slot PCI-E 2.0)…Este OK?

 36. Ciprian

  …este o placa reusita,din pacate este pe slot PCI-E 3.0,am nevoie de o placa buna pe PCI-E 2.0,cea existenta pe placa de baza(Leadteck WinFast GeForce GTS 450 1GB DDR3 128-bit)…nu are alimentare separata,observ ca cele de generatie mai noua au alimentare separata(sau cel putin seria GTX 500,600)…poti sa-mi recomanzi o placa care sa intruneasca conditiile de mai sus?…multumesc anticipat

 37. Anca

  Buna! Scuze ca ma bag unde nu imi fierbe oala,dar in alta parte chiar nu am d unde s cer ajutor. Am cumparat un Acer Aspire One,Ballon limited edition. L am cumparat cu Linux,dar nefiind obisnuita cu el,am rugat pe cineva sa mi instaleze Windows 7. Toate bune si frumoase,pana la modul in care se vad filmele! INGROZITOR! cred k si pe computerul vechi de 7 ani,cu unitate,se vad mai bine. Imaginile sunt sacadate…dak redau cu bs player,sunetul o ia inainte…dak rwedau cu altcv,imaginile sunt sacadate! spuneti mi ce pot face va roooog!

  • Alexandru

   Bună Anca, verifică dacă ai instalate driverele potrivite pentru placa de bază și placa video. Cel mai simplu este să intri pe site-ul producătorului, să cauți modelul să descarci driverele potrivite și să încerci să le reinstalezi (după ce le scoți pe cele instalate înainte). Succes!

  • Alexandru

   Bună Anca, urmează instrucțiunile de aici pentru a identifica placa video și pentru a găsi driverele potrivite. În mod normal, driverele potrivite ar trebui să fie pe CD-ul care însoțește laptopul. Ca idee, laptop-ul tău nu are cine știe ce performanțe în redarea video, fiind un netbook.

 38. Claudiu

  Inca o intrebare Alex,si m-am lamurit…
  Ma afecteaza in jocuri hdd-ul de 5400 ? …sau viteza conteaza doar atunci cand copiezi ceva?…
  Ideea e ca laptopurile cu 7200 rpm,sunt mai scumpe sau nu se gasesc….

 39. Ion

  Sal Alex vreau sa achizitionez o placa video si nu prea sunt sigur de ea este vorba de Placa video Palit GeForce GTS 450 1GB DDR5 128-bit DVI pe o placa de baza P43-A7.

 40. Lucian

  Salut , spune-mi si mie te rog dak acest laptop merita sa fie cumparat si dak suporta ultimele jocuri si programe , ma refere in special la placa video , vad ca e cam slaba
  Laptop Asus K55VD-SX438D i7-3630QM 750GB 8GB GF610M 2GB
  Multumesc!

 41. Sebastian

  Salut, am si eu nevoie de o parere pentru acest laptop care vreau sa mi’l achizitionez : http://www.cel.ro/laptop-notebook/laptop-lenovo-ideapad-g580-i7_3520m-500gb-8gb-gt630m-2gb-l/ , doar ca este o problema in titlu spune ca placa video este nvidia gf gt630m iar la caracteristici zice ca este nvidia gf 630m (fara gt) … acuma am intrebat producatorii varianta corecta si astept raspunsul … dar pana atunci as dori o parere personala de la dumneavoastra.

 42. marian

  salut alex revin cu o intrebare legat de placa video ,
  am ati hd 4870 512 256 ddr5 , vreau sa o schimb cu un ati hd 5670 1gb ddr5 128 .
  Intrebare este daca 5670 este mai buna la performante ?

 43. romeo

  salut alexandru,am si eu nevoie de putin ajutor…placa de baza prescott 800 ddr 400 ,placa video geforce fx 5200 128mb,1.50gb ram,nu folosesc calc pt jocuri super performante,mai mult pt filme online,problema este ca imi sacadeaza video la filme,am deziinstalat flash player 11.6 si am instalat versiunea 10 .1,cu versiunea mai veche nu imi mai sacadeaza atat doar ca unele video pt vizualizare imi cer flash player 11.6….daca problema este din placa video as vrea sa iau alta ,ce imi recomanzi? nu ma pricep la calc si iti multumesc dc mai putea ajuta!

 44. Dan

  Salut pentru o placa de baza asrock g41m-vs3 as dori o placa video cu performante medii, precizez ca am un procesor dual 2.9 si memorie ram 6 gb, astept o recomandare.Multumesc

 45. romeo

  …speram ca poate mai e o solutie in afara de a-mi cumpara unul nou…deocamdata nu am in plan sa imi iau unul dar iti raman dator daca imi faci o configuratie la un calc nu pt jocuri de ultima generatie,mai mult pt filme online,jocuri online (am o fetita si ma cam omoara cu joculetele ),navigare,clipurile pe you tube sa imi mearga hd….nu as vrea sa bag o suma mare de bani in el. Multumesc !

 46. Costel

  Buna ziua! As dori sa achitionez o placa video pentru calculatorul meu,mai precis MSI nVIDIA GeForce gt 630,insa nu stiu daca poate fi compatibila cu placa mea de baza HP COMPAQ dc 7700 cu cipset Q965,m-am tot documentat insa nu sunt lamurit.Imi puteti raspunde dv. daca este compatibila? Va multumesc!!

  • Alexandru

   Salutare, înclin să cred că este compatibilă dar nu am găsit informații despre sistem. Îmi puteți oferi mai multe informații despre configurația sistemului?

 47. romeo

  Multumesc Alex!!!respect pt ceea ce faci,cam nimeni in ziua de azi nu iti mai da un sfat bun,prompt si care vrea cu adevarat sa te ajute…..STIMA!!!

 48. Costel

  Sistem HP DC 7700,Cipset Intel Q965,socket 775,procesor Intel Pentium Dual 925 3ghz,DDR2,PCI E 16,Video integrat Intel GMA 3000,sursa de 360 w.

  • Alexandru

   Mă interesa mai mult carcasa, dacă este profil desktop sau tower și ce format (ATX, mATX, etc). Sursa este cam la limită, puterea de ieșire este micuță.

 49. Stefan

  Vreau sa cumpar o placa video care este compatibila cu pana la 4 monitoare.Daca folosesc un singur monitor este cumva vreo problema?Multumesc anticipat

  • Alexandru

   Nu ar trebui să fie o problemă folosirea unui singur monitor. Dă-mi mai multe detalii despre ce vrei să faci cu cele 4 monitoare și un buget alocat pentru a-ți recomanda cea mai buna opțiune.

 50. Tavy

  Salut. Doresc sa achizitionez o placa video dar am un PC destul de vechi (2006) si vreau sa-i fac un update dar nu vreau sa iau o placa video si sa aflu ca nu este compatibila cu placa de baza. Placa de baza este ASUS A8N5X cu 4 sloturi,DDR 400.Buget 400-500lei si sa fie mai mult pentru jocuri,in special cele dupa 2010. (Momentan rulez o placa video nVidia GeForce 6600 GT de care am fost foarte multumit deci daca s-ar putea placa video sa fie tot nVidia)

 51. Costel

  Alex,carcasa este profil tower ATX cred,este destul de solida,are logo-ul HP pe ea,ce sa zic….sursa ma gindeam eu ca e cam la limita cu placa video pe care vreau s-o achitionez,insa cred ca va face cit de cit fata cu jocurile pe care as vrea sa le joc,din cite stiu eu placa video mentionata n-ar consuma exagerat incit sa ingenuncheze sursa, insa nu eram lamurit cu mai actualizatele PCI Expres 2.0,practic si totodata si fizic ar trebui sa le recunoasca sistemul,pina la urma am sa achitionez si o sursa mai ‘desteapta’ ,oricum e de apreciat ce faci si tin sa-ti multumesc .Cu respect !!

 52. Bogdan

  Salut, as vrea sa imi cumpar si eu o placa video,ce imi poti recomanda in jur la 150 ron sa functioneze bine la jocuri gen mmorf si fps

 53. calin

  salutare asi dori sa inlocuiesc placa video pe care o am deoarece la pornirea sistemului apare tot felul de dungi pe monitor,
  in acest moment e o placa XFX GF 8600GT 540M 512MB DDR2
  care impreuna cu sistemul le am de 5 ani.
  sistemul e un Quad core Q6600 2,4 Ghz, iar placa de baza Gigabyte EP 35 DS3R.
  Va rog o recomandare pt o placa video nu ff scumpa pana in 250 ron.
  Multumesc

 54. dan

  Mulţumesc pentru informaţiile date în alegerea unei plăci video. Este OK! M-ai atenţionat de atunci că procesorul este slab. Doresc să achiziţionez unu mai bun, te rog să mă ajuţi.
  Momentan am CPU Intel Celerom 2,53MHz socket 775, placă de bază Asrock G31M-GS R2.0, RAM 2×1 GB DDR2 gingmax 800MHz, placa video GT630.

 55. gabys

  sal am achizitionat o placa video PLACA VIDEO EVGA GeForce GTX 285 1GB DDR3 512-bit , intrebarea mea este merge pe sursa de 500w sau trebuei sa cumoar unu de 650?
  spwer ca e o placa destul de bunicica

  cu stima

 56. stefan

  Buna, Alexandru. As vrea sa achizitionez un sistem pentru editare video full hd. Ce placa video mi-ai recomanda? As avea nevoie si de accelerator grafic separat, inafara de placa video?
  toate cele bune!

 57. Nicusor

  sall vreau si eu o placa pana in 200 lei si nu stiu care e mai buna pentru jocurile noi aparute nu ma intereseaza sa imi mearga pe high.care e mai buna pentru jocuri ati radeon hd5450 sau nvidi geforce 210

 58. Alex

  Salut am un PC mai vechi si vreau sa-i pun o placa video mai buna are AMD Athlon(tm) 2000+ o placa de 128 mb sau de 256 mb este compatibila?

 59. Razvan

  Salutare ! As dorii sa stiu daca un procesor AMD Phenom(tm) II X2 550 Processor 3.10 GHz este mai puternic decat Intel Core i3-370M..Multumesc !

 60. marius49

  salut am placa de baza ASUS P5KPL-AM EPU procesoru itel pentium 2,80 ghz sursa de 460 v 2 giga rami si hardu de 160 mar iteresa o laca video buna pentru jocuri pana in 300 de lei

 61. marius

  salut alex am un sistem din 2007 vechi dar isi face treaba placa de baza ECS P4M890T-M cipset de la Via procesor intel pentiumD920 dual core 2,8
  ma intereseaza daca placa video Nvidia gt 220 este compatibila cu placa de baza sau sistemul asata am 2g RAM sursa 600w si un buget de max 200RON
  Multumesc anticipat!!!

 62. catalin

  salut am si eu o problema cu pc am instalat cd leptopului si placa video invidia nu ma lasa sa o instalez imi zice ca nu e compatibila cu hardul nu inteleg de ce nu merge ca doar sunt cd lui originale ma ajuti te rog?

 63. Cristi

  Salutare Alex,

  Am luat si io recent o placa video (mi se dusese cea veche – si am luat’o mai mult de nevoie).. RADEON HD 5450.. si scrie pe ea.. 1GB DDR3.. 2.8 GB hyper memory suport.. etc.

  nu am deloc cunostinte in materie de pc/piese..etc.
  problema e ca acum.. in jocuri.. de ex in Mafia 2.. (unde ma asteptam sa mearga mai bine pc’u cu placa asta decat cu cea veche)… in timpu’ jocului imi apar tot felu’ de “lumini” pe ecran.. adica.. inainte nu’mi facea asa.. si plus de asta.. cand dau de ex.. play la un video de pe youtube sa zicem.. inloc sa vad clipu’ respectiv.. imi apare un ecran verde (in locu’ unde se derula filmu).

  Ai idee ce dreq are.. ca m’a inebunit.. imi vine sa il arunc..
  caracterisiticile pc’ului:
  – am wind 7 pe 32 biti (din pacate)
  – procesor AMD athlon(tm) 64 dual core 4600+ 2.40 GHz
  – RAM – 2 GB

  Dupa scurt istoricu’ de mai sus.. ce zici.. cum pot rezolva problemele.. si inca ceva.. este capabil (pc’u) sa ruleze.. jocuri gen.. GTA 4.. L.A. Noire.. etc. maruntisuri d’astea stii tu;)

  Astept vesti cu nerabdare. Multam!

   • Cristi

    pai am instalat.. de pe cd’u respectiv (care a venit odata cu placa in pachet)… si atata tot..
    cam ce trebuie sa mai instalez?
    P.s. nu stiu sigur daca placa functioneaza in parametrii normali.. pt asta ce/cum trebuie sa verific?

    Multam! Spor la treaba!

    • Alexandru

     Caută să vezi dacă ai ultimele drivere instalate, și folosește un soft de monitorizare de genul Riva Tuner pentru a monitoriza parametrii plăcii video.

 64. ALEXM

  Salut!
  Pt urmatoarea configuratie:
  CPU: Intel Celeron D346, 3.06 Ghz
  RAM: 4Gb, Kingston, DDR3, 1333 Mhz
  MOTHERBOARD: ASRock G41M-VS3
  SURSA: ARP PGA+ 550 (550 W)
  vreau sa achizitionez una dintre placile video urmatoare:
  ati radeon hd5450, 1g,gddr3, 64-bit
  nVidia gt 630, 2 g, GDDR3, 128 bit.
  ma interesa mai mult HD5450 nu prea mai ma joc jocuri f noi ( CPU slab si nu vreau sa mai investesc intr-un sistem de tip desktop, singurele jocuri care imi plac sunt Euro Truck SIM, FARMING SIM, NFS UNDERCOVER asta imi merge inainte pe config cu un AGP8x RADEON9600, MOTO GP ) carcasa cred ca e de tip tower (este din aceea verticala si inalta)
  ce imi recomanzi?
  OS windows 7 ULTIMATE x86 (cred ca OEM)

 65. doru

  buna la toata lumea, pt un sistem placa de baza h55m-d2h procesor i5 760 quad core memorie 8 g 1333mhz sursa 750 w ce placa video sa pun? va multumesc

 66. J

  salut!am un Acer Aspire 5742G i3 2.40Ghz 4gb RAM, placa video ATI mobility radeon hd 5470 512mb…intrebarea e daca imi pot schimba placa video…si cam ce placa ar fi compatibila cu laptopul…intentionez sa folosesc jocuri pe el si imi pare cam lent.multumesc

 67. Tache

  Sal. vreau sa stiu si eu parerea voastra, doresc sa-mi fac un upgrade la placa video. Sa fie echilibrat. Am asa componente:
  Intel Core i5-650 3.20GHz (4MB, S1156, 32nm,73W, Integrated Graphics) Tray
  ASUS P7P55 LX (Intel P55, LGA1156, 1333MHz, Dual DDR3 2200MHz, Express Gate, PCI-E 2.0 x16, SATA RAID, SB 8-ch., Gigabit LAN)
  DDR-3 4GB 1333MHz Transcend/KingMax/Hynix, CL9 stiu ca tre marit. sa ne inchipuim ca e 8GB
  PSU ATX Power Man IP-S450Q2-0, 400W, FAN 12cm, 2xSATA, ATX 12V V.2.2, Passive PFC
  Am uitat sa adaug sunt un jucator. As avea placerea sa joc si Crisys 4.:))

 68. Alex Ich

  Salut! as vrea sa imi schimb placa video si m-am gandit la Placa video Sapphire AMD Radeon HD6670, 1024MB, GDDR5, 128bit, DVI, HDMI, PCI-E. Se merita banii? am buget de 450 lei placa suporta PCI express 2.0 si am sursa de 450W. Si daca imi poti spune care ar fi diferenta dintre gddr3 si gddr5. Multumesc anticipat.

 69. Dan

  Salut Alex!
  Doresc să schimb procesorul Intel Celerom 2,53 MHz.
  Placa de bază este Asrock G 31M-GS R2.0
  Am găsit procesorul Intel Core 2 Duo E8500 3.167GHz, socket 775
  [SLAPK / SLB9K]
  Te rog să-mi spui dacă este compatibil cu placa de bază şi dacă la instalare este necesar să fac configurări pe placa de bază.
  Mulţumesc!

 70. alex

  bugetul maxim alocat este de 3500 lei, am o placa de baza Gigabyte Z77X-D3H, procesor Intel® CoreTM i7 3770K IvyBridge, memorie ram Corsair Vengeance 16gb(1600mhz),sursa In Win Commander 1500W Modular PSU, iar formatul carcasei este ATX.
  As dori sa stiu si daca este mai bine sa ai o placa video mai buna, sau doua care sa echivaleze cat una buna?

 71. Cristian

  salut am o intrebare pt acer aspire ax3400g-u4802(este desktop pc) cu 4gb ram ddr3 1 tb hard si as cam vrea sai schimb placa ce zici ar putea duce una de vreo 2gb sau ar trb mai mica imi poti da o sugestie?

 72. Cristi

  sall ce crezi sistemul meu:ram 4gb ddr3 procesor amd athlon II x2 255 3.1 ghz dual core ar rezista in loc de Gainward nVidia GeForce GT640, 1024MB, GDDR3, 128bit, HDMI, DVI, PCI-E acesata placa Placa video Gigabyte nVidia GeForce GT630, 2048MB, GDDR3, 128bit, DVI, HDMI, PCI-E si mentionez ca vreau o placa pt jocuri
  astept un raspuns

 73. Dan

  Buna seara. As dori sa-mi spui parerea ta despre o configuratie pc.Vreau sa plastrez din pc actual hdd-ul de 500gb carcasa ramii 6gb si cam atat…
  Ce procesor si placa video imi recomanzi (mai mult pt gaming)?

 74. Andrei

  Salut Alexandru nu pre ma pricep la pc-uri si vroiam sa imi spui daca placa video ati radeon hd 5450 1gb gddr3 este compatibila cu placa de baza Dell optiplex gx620 0KH290 Chipset intel i945P/PL/G/GZ, southbridge intel 82801GB ( ICH7/R) (nu stiu sigur daca am spus bine placa de baza am luat astea din cpuid)

 75. Adrian

  Salut,imi poti spune ce este mai important la un procesor,sau mai bine zis la ce ar trebui sa ne uitam cand cumparam un procesor la viteza,cache,fsb.Multumesc Anticipat

  • Alexandru

   Salut Adrian, aș putea să revin cu un articol detaliat pe această temă. Spune-mi ce buget ai și pentru ce vrei să îl folosești pentru a-ți da mai multe detalii.

 76. Manu

  Saut Alex,as vrea sa stiu ce placa video s-ar potrivi cu placa de baza ASRock G41M-VS3.Bugetul este de 240-280 lei,te rog sa-mi recomanzi macar 2 sa am o idee.Si inca ceva,placa mea video este inclusa in placa de baza,ar trebui sa fac ceva inainte sa pun placa video nou?Multumesc.

 77. Andrei

  Salut Alexandru,
  Vreau sa imi iau un laptop si nu stiu ce sa aleg.As vrea ceva pe care sa imi mearga si unele jocuri mai noi.ex fifa 2012 etc
  Am un buget de aprox 3000 lei .Ce imi poti recomanda ?

 78. Johny

  Salut,am un pc vechi din 2005,si nu as vrea sa-l schimb vreau sa imi cumpar niste piese mai noi si cum nu prea ma pricep, placa mea de baza este AsRock k7 upgrade 600.placa video geforce fx 550 256mb..1gb RAM.Procesorul amd sempron 2500+ 1.7ghz.As vrea sa stiu daca are rost sa i fac un upgrade,multi mi-au spus ca nu are rost pt ca e praf si vechi si ar fi mai bine sa iau altul mai nou.Dar daca se poate as vrea sa stiu ce procesor sa imi iau si ce placa video bugetul meu este de 500 lei

  • Alexandru

   Salut Johny, într-adevăr, sistemul tău este cam vechi, nu prea are rost să mai investești în el. Din nefericire ar trebui să schimbi procesor, placa video, placa de bază și ram, iar bugetul ar fi cam la 700 RON. La ce dorești să îl folosești?

 79. Robert

  Nici nu stiu cand am citit ultima data un articol atat de relevant si consistent in urma cautarii pe gogole.

  Multumesc autorului, acum stiu exact care este urmatorul pas pentru a face un upgrade video “sanatos” la sistemul vechi pe care il detin.

 80. Cosmin

  Salut, vreau sa -mi cumpar o noua placa video. Am avut un gtx 280 dar s-a stricat si nu v reau sa o mai repar.
  Te rog daca poti sa imi dai un sfat, am urmatoarea configuratie:
  -procesor Intel Core 2 Quad Q6600;
  -placa de baza Asus Workstation;
  – RAM 4 GB;
  – HDD Maxtor 500 GB si 2xSeagate 250 GB;
  – sursa Thermaltake 600W;
  – carcasa Chiftech big tower.
  M-am gandit la urmatoarele placi grafice: GTX 660, GTX 660Ti, HD 7870 XT boost sau hd 7950.

 81. andrei

  salut.am gasit o placa video Gigabyte Radeon 6670 HD si as vrea sa o pun pe un pc cu procesor Intel dual core E2160 1.8 GHz, 2 GB ram, placa de baza Fujitsu Siemens D2581-A1. este buna?o pot pune pe pc meu? sau ce placa video mi-ai recomanda. dar sa fie PCI-Express. bugetul este de 350 RON

 82. Dinu Alexandru

  SAll ……..am doua placi video 1 nvidia geforce 9500 gs 512 mb si 128 biti ,,,,,,,si a 2 a nvidia gf 210 1024 mb si 64 biti , care o recomanzi ? Multumesc!!

 83. sorin

  As vrea si eu o placa video cam pe la 1000 ron.Ce sa aleg amd sau nividia.Cam ce ar trebui sa aiba o placa video pentru jocuri?Nu am nevoie sa rulez jocurile decat pe un monitor.
  mediadot.ro/placi-video/placa-video-sapphire-radeon-hd-7870-xt-boost-2048mb-gddr5
  mediadot.ro/placi-video/placa-video-gigabyte-geforce-gtx-660-2048mb-ddr5-oc-windforce-2x-ud2-edition
  mediadot.ro/placi-video/placa-video-asus-geforce-gtx-660-2048mb-ddr5-directcu-ii-oc
  ce ai alege ?

 84. George

  Vreau sa imi cumpar o placa video foarte buna si ieftina pentru a functiona jocurile lansate in 2012-2013. Care sunt cele mai bune soluii?

 85. Sebastian

  Salut Alex as vrea sa’mi spui te rog de cat trebuie sa imi fie sursa pentru componentele astea :
  i5 3570 -ivy bridge
  msi gtx 650 ti power ed.
  placa de baza: Gigabyte GA h77 DS3h
  2X2 Gb ram
  Multumesc mult!

 86. Johny

  salut Alexandru, am strans cei 700 ron si sistemul il vreau pt jocuri ce imi recomanzi. Alex inca ceva, sursa mea este de 380 se poate intampla ceva..? sa se arda? sau alte probleme? trebuie schimbata?

 87. Laurentiu

  Alexandru ce zici de unitatea urmatoare: placa de baza: INTEL H61 MSI H61M-P20; CPU: INTEL Ci3 I3-2120 3.30GHz 3MB BOX; MEM: DDR III 4GB 1333MHz Kingmax; HDD: 1TB WD 7200RPM S-ATA3 64MB; Video: asus N210 PCI-E 1GB DDR3 64BIT. Ii buna de ceva??

 88. John

  Salut ! Vreau s-o cumpar o Placa video Gigabyte nVidia GeForce GT630 2048MB GDDR3 128bit dar, nu stiu daca merge pe un pc m-ai vechi: Placa de baza Asus P5K Pro (doua sloturi video), Procesor Intel Core 2 Duo E6600 2,4G Cache 4Mb, Memorie DDR2 (4Gb), sursa de alimentare 500W, Hd 250G… (pe care vreau sa-l schimb cat de curand), dar pana atunci va rog sa-mi spuneti daca-mi suporta aceasta placa video? Oricum vreau sa cumpar placa video pentru ,,viitorul,, sistem, dar momentan nu m-ai am nici un PC (functional) decat cel descris m-ai sus (doar ca-i lipsesc placile video). Deci as vrea sa-l m-ai folosesc pana-mi cumpar restul componentelor… Multumesc!

   • John

    Salut! Care mi-o recomandati din urmatoarele 2:
    Gigabyte nVidia GeForce GT630, 2048MB, GDDR3, 128bit, DVI, HDMI, PCI-E

    MSI nVidia GeForce GT630, 2048MB, GDDR3, 128bit, DVI, HDMI, PCI-E

    care sunt la acelasi pret!!!
    Merci!

   • John

    Salut! Care mi-o recomandati din urmatoarele 2:
    Gigabyte nVidia GeForce GT630, 2048MB, GDDR3, 128bit, DVI, HDMI, PCI-E

    MSI nVidia GeForce GT630, 2048MB, GDDR3, 128bit, DVI, HDMI, PCI-E

    care sunt la acelasi pret!!!

 89. Cristi

  Salut, ce placa video-mi recomanzi la
  AMD AThlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4800+ 2.51 GHz, 2.00 GB rami
  Pentru jocurile aparute recent, buget pana-n 200 lei

 90. Florinel

  Salut am un Amd FX-6100 si mar ineresa cu ce placa video sar potrivi sa merga cam lafel sa nu fie una mai buna si una mai porasta de ex sa nu stea procesorul degeaba si placa sa se forteze ..ty

 91. Claudiu

  Care este mai buna intre Geforce 630 și Radeon 4850?
  Mentionez ca placa imi trebuie pentru a juca jocuri la o calitate grafica cat mai mare fara a avea lag (mai multe fps).
  Intre cele 2 e o lupta intre Memorie vs BUS
  Si daca se poate sa imi spui,daca ambele din placile de mai sus sunt compatibile cu placa asta de baza:
  Gigabyte G41M-COMBO, socket 775.

  Multumesc

 92. Prophet

  Salut , am si eu un procesor AMD A6 APU 3670k quad-core 2.7 GHz , cu o placa integrata pe el radeon HD 6530d 256mb/128 bit , 4 gb DDR3 1333 Mhz … stiu placa video este slabuta , si tocmai de aceea vreau sa imi cumpar una noua . Eu m`am gandit asa , daca tot am procesor AMD , sa imi cumpar o placa video tot AMD , avand in vedere ca placa de baza suporta doar amd … si nu vreau sa o schimb. Ce placa mi-ai recomanda ? la un pret de 400-550 lei cam asa .

 93. Sebastian

  salut alex . recent am achizitionat o PV msi gf gtx 650 ti de 1 gb si am montato la o unitate cu sursa de 450 de watt . iar intro zi am vrut sa pornesc pc ul si pur si simplu nu sa mai aprins ca si cum nu ar fi alimentat .. nici ventilatorul de la sursa nimic nu schiteaza … pe cartea placii vid spunea ca am nevoie de minim 550 de watt sau 500 nu mai stiu exact… sar putea ca sursa de 450 de watt sa se fi ars? … a afectat intrun fel si placa video??? multumesc anticipat

 94. dan

  Salut Alex!
  Am achiziţionat un kit memorie dual chanel 2x2GB la 800MHz. După ce am instalat memoriile sistemul recunoaşte doar 3,18GB în system.
  În Bios Total memory-4096MB, DDRII 1 şi 2 -2048MB/400 MHz (DDRII 800MHz);
  DRAM Frequency-400MHz(DDRII 800);
  PCI Tatency Timer -32.
  Procesorul este Intel Core 2 Duo E8500 3,16GB (64 bit)
  Placa de bază ASrock G 31M-GS R2.0
  Sistem operare XP v.2002 cu SP3
  Te rog să-mi spui care este cauza că recunoaşte doar 3,18GB de RAM şi pot face pt a folosi 4 GB de RAM?
  Mulţumesc!

 95. andrei

  salut alex.vreau sa imi iau o placa video MSI Radeon HD6570 1gb 128 biti dar am o sursa de 230Watt.si cred ca placa video are alimentare direct de la sursa si nu stiu daca sursa rezista…
  Sursa e Fujitsu True Power NPS 230EB B.

 96. cristi

  Salut. As vrea sa imi recomanzi o placa video pentru jocurile care o sa apara in 2014-2015,vreau sa o folosesc pentru gaming
  Sa mearga jocurile la max settings…

 97. madalin

  as vrea sa cumpar placa video laca video Placa video Gigabyte AMD Radeon HD 5570, 1024MB, GDDR3, 128bit, HDMI, DVI, PCI-E si am o sursa de 230 si placa de baza e k9n6pgm2-v2 (ms-7309) ajunge sursa ?

 98. madalin

  mi-am dat seama ca am facut o greseala , sursa e de 450 w , si tot placa acceasta as vrea s-o iau gigabyte AMD Radeon HD 5570 , consuma 400 de w cu tot cu procesor etc? sau 400 de w numai placa( adica trebuie s-o schimb si pe ea, sursa? )

 99. Florin

  Salut Alexandru, am si eu placa de baza GIGABYTE GA-P35-S3L pot sa ii pun placa video Geforce GT 430?
  si am un procesor core2duo 2Ghz si as vrea sa ii schimb coolerul, ce imi recomanzi, maxim 80 lei.

  Multumec frumos!

 100. cristi

  Alexandru,ce placa video ar trebui sa aleg ? Ati Radeon 7950 sau Geforce GTX 660 TI. Vreau sa o folosesc pentru gaming..Jocuri din 2014-2015

 101. Adrian

  Salut,am cumparat o placa video de la emag Sapphire ATI Radeon HD 5450 pentru un prieten am instalato dar se incalzeste foarte tare ajunge la 56 de grade fara sa umbli pe calculator asa doar mergand poti sa-mi spui din ce cauza,asta este placa lui de baza P5VD2-VN\S.
  Si inca ceva,poti sa-mi spui care dintre palcile acestea este mai buna NVIDIA GT610 GAINWARD 2GB si Sapphire ATI Radeon HD 5450.
  MULTUMESC ANTICIPAT!!!!!

 102. Adrian

  Multumesc inca o data pentru raspuns.
  Mai am o problema la care te rog sa ma ajuti daca poti,am cumparat si un procesor amd athlon 64 dual core 5000+ la-m instalat pe o placa de baza MCP6PB M2+ si o sursa de 450w si cand ii dau drumul ajunge pana la mesajul de welcome al windowsului si apoi se inchide unitatea ce poate sa fie,dar cu procesorul vechi care nu este dual core merge perfect.

 103. Costin

  Salut am urmatoarea configuratie I5 3550 3,3ghz (22nm Ivy Bridge) P67A -d3-b3 Gigabyte (Placa de baza) 8GB 1600MHz ,HDD HITACHI 500 GB SI UN SEAGATE DE 200GB ;CARCASA Chieftec Miditower ATX UNI Series e luata din 2007 dar o am si pe sistemul care ti l-am spus mai sus:) …PROBLEMA E urmatoarea am o placa video GAINWARD GT630 1GB DDR5 care a inceput sa se incalzeasca sistemul e facut in 2012 in idle pana acuma aveam 30 de grade si in full load aveam 60 ..AM UN VENTILATOR de 120mm pus in interiorul carcasei..VREAU sa-mi zici daca ti se pare normal pe TIMP DE VARA CA aceasta placa video sa aiba 45 de grade in idle si 70-75 in FULL LOAD..AM uitat sa-ti zic SURSA SIRTEC 500W !! VReau sa-mi zici daca e normal sau nu cu temperatura asta ,daca am de ce sa-mi fac griji ..si la cate grade sa incep sa-mi fac griji k trebuie sa-i schimb pasta termoconductoare!!

 104. fredy

  Salut ,am o problema,mi-sa ars placa video GT220 ,1gb ddr2,am cumparat geforce gt610 2gb ddr3,problema e ca toate jocurile imi merg in reluare,am schimbat si windows de pe xp pe win7 si la fel merge.Am procesor de dual core de 3000,2 gb ram , Sa cumpar alta sursa ? ca a mea e veche de vreo 8 ani ,nu cred ca e de vina placa de baza ,

 105. fredy

  Sacadeaza,merg in reluare chiar si la pornire porneste mai greu ,am o placa de 128 mb ddr2 daca o montez porneste mai repede ca asta de 2gb ddr3 ,am dat update la drivere de pe net dar degeaba ,nu stiu dar pe sursa scrie -AC INPUT 220-240v -3,15 A,50 Hz –DC OUTPUT 250w (+3,3v & +5v 110w max) (+12v1 &+12v2 -180w max,sincer nu ma pricep la astea ,sursa e veche de la alt comp.

 106. Radu

  Salut din nou!
  Din ce am citit despre placa recomandata de tine nu ar merge Directx 11. Ai putea sa imi recomanzi alta pana in 300 lei?

 107. Ricardo

  Salut am urmatoarea configuratie:
  Procesor:Intel(R) Core(TM)2 Duo CUP E4500 @2.20GHz
  Placa de baza:ASUSTek Computer INC. P5LD2-SE
  Memorie Ram:4Gb
  Ce placa video imi recomanzi mai pentru jocuri?

 108. Alex

  Salut , imi poti recomanda un sistem dekstop , care sa aiba placa video Gigabyte Nvidia GT610 2GB DDR3 ?

  Bugetul este 1000 Ron.

 109. cristi

  Salut!Am urmatoarea configuratie:
  Procesor:Intel Core i7 3820 BOX
  RAM:16gb kingston HiperX
  Sursa:800w
  Plca de baza:MSI Z77A-G45
  Si as vrea sa imi recomanzi o placa video sub 2500 lei!

 110. fredy

  Salut.Am schimbat sursa de 250 W cu una de 500 W,dar geforce gt610 2048mb ddr3 tot asa rau merge,cred ca hardul e de vina,am schimbat hardul cu unu de pe un AGP ,am instalat windows si am pus placa video GT 220 1GB DDR2 (asta pe hardul meu imi arata doar liniute pe monitor am crezut ca e arsa)ciudat ca pe hardul de la AGP functioneaza bine,din pacate geforce gt610 2gb ddr3 si asus 210 silent 1gb ddr3 nu merg pe hardul de la AGP.Poate e hardul prea lent ,ce parere ai?

 111. Mitza

  Am 2 hdd-uri si trebuie sa aleg unul. Imi spui te rog care se merita si de ce. Eu diferenta vad doar in cei 8 Mb cache. Primul are 16 si al 2-lea 8. Conteaza asa mult? Plus ca primul face putin zgomot cand lucreaza..sunetul acela enervant cand se incarca.

  Western Digital WD2502ABYS WD RE3 Sata / 16MB Cache
  Western Digital WD2500AAJS

 112. Florinel

  Salut am un FX-6100 Placa de baza GIGABYTE 970A-D3 si as vrea sami iau o Placa video Ati gigabyte HD 6870 zim si mie se potrivesc ?? O sa lucre in comun ?? Ca mie mi sa nu se bata cap in cap !!! Ms !!!!

 113. Daniel

  Buna,Alexandru.Sunt curios in legatura cu un aspect al placii video.Dupa cum si sunt 3 sloturi : PCI-E 2.0,2.1,3.0.Vazusem ceva pe e-mag in felul urmator : ‘Recomand aceasta placa video celor care au iesire de 3.0,chiar daca are intrare 2.0’,La ce se referea mai exact ?

 114. Daniel

  De obicei acesti ‘review-eri’ nu raspund si la intrabarile pe care le adreseaaza ceilalti.
  Am si eu cateva intrebari legate de placile video ce nu poseda overclock :

  – se pot arde ?
  -atunci cand ruleaza un joc fara fps (lag) dar totusi apar probleme : *{ca intreruperile aceelea} mi s-a intamplat si la un joc mai vech : Burnout Paradise – si sunt sigur ca nu e de la joc de aceasta data,pot afecta celelatle componente – precizez sa la NFS MostWanted cand se bloca cu totul Windows-ul si apoi nu ppornea panma ce nu dadeam, pana chiar si 10 resparturi consecutive.

  Imi cer scuze daca sunt prea,sa zicem,pisalog.Dar sunt intr-o mare dilema.Multumesc mult.Apreciez ajutorul pe care mi-l acorzi.Succes.

 115. Paul

  Buna ziua!
  Am si eu o intrebare cu placa de baza Gigabyte GA-G41M-Combo, ar merge placa video care ati specificat-o (MSI nVidia GeForce GTX650)?

 116. Angelsergiuboy

  As vrea sa achizitionez un Cooler pentru procesor
  Nevoie urgenta

  as dori ceva care sa suporte
  socket LGA775
  si
  socket LGA1155

  ce imi poti recomanda?

  buget 100-150 lei

 117. ionutZ

  Am si eu prin casa o placa de baza asrock k8nf4g si vreau sa stiu ce placi video suporta. Am cautat pe google dar nu am gasit nimic,decat ca cineva a pus o placa nvidia geforce 6600 care imi pare a fi ceva (nu vreau performante prea mari dar sa fie ceva mai bun de nvidia mx440 pe care o am in alt pc). Si pretul sa nu fie mare,desi nu cred ca la placa asta de baza o sa ma coste ceva.

 118. Morcerf

  Pf. Cum de ati ajuns voi la concluzia ca doar scorurile din treidemarci sunt relevante? Also, pe bune? 4850 in 2013?

 119. Gica

  Salut ma tot gandesc o placa video Nvidia gt630 2GB DDR3 sau gt630 1gb DDR5? Si daca e asa ddr5 merge si pe slot de ddr3?

 120. Gica

  Ok , ma mai poti ajuta , vreau sa fac un sistem mai pentru jocuri cu placa aia video Nvidia gt630 1GB ddr5 si bugetul cu tot cu placa esste de 1800-1900.

 121. vasile

  Buna am si eu o intrebare.
  am cumparat un gaming laptop”TOSHIBA Satellite P850-31L
  Intel® Core™ i7-3630QM processor
  Windows 8
  Memory: 8 GB
  Hard drive: 1 TB
  2 GB NVIDIA® GeForce® GT 640M dedicated memory
  SI DIN GRESALA FIUL MEU O DAT UNINSTAL LA PLACA VIDEO SI NU POT SA MAI RECUPEREZ DRIVER
  CINE MA POATE AJUTA ?
  astept raspuns aici sau la adresa de mail(

 122. marian

  salut alexandru am o mic mare dilema , am un dual core E6600 3.06 si vreau sa-l schimb cu 2 duo E8400 de 3.0 . face afacere buna legat doar de performanta , daca da care e diferenta de performanta % ?

 123. cristi

  Salut!
  Sunt copatibile componentele acestea??
  azerty.ro/placi-video/placa-video-gigabyte-geforce-gtx-680-2048mb-ddr5-oc
  azerty.ro/placi-de-baza/placa-de-baza-msi-z77a-g45
  azerty.ro/procesoare/procesor-intel-core-i7-3770k-ivy-bridge-box
  azerty.ro/memorii/memorie-kingston-ddr3-16384mb-2-x-8192-1866mhz-cl9-hyperx-predator-xmp
  azerty.ro/surse/sursa-corsair-hx750-gold-750w
  Si as vrea sa stiu si daka functioneaza in parametri optimi???
  Multumesc anticipat!!!

 124. iyonutz

  salut alex e vreo diferenta intre aceste placi? Gigabyte AMD Radeon HD 5570, 1024MB, GDDR3, 128bit și Sapphire AMD Radeon HD5570, 1024MB, DDR3, daca da care e mai buna?

 125. marian

  salut alex revin cu o intrebare
  am placa de baza asus P5G41T-M LX
  care sunt conditile sa fac oc la ram 1333
  ram geil 1600
  procesor E8400

 126. cristi

  Alexandru,ce ar fi mai bine sa imi pun doua placi video Nvidia GTX 660 ti,2048 mb,192 biti,980 mhz sau o placa video Nvidia GTX 680 2048 MB,1071 mhz,265 biti???
  Nu conteza ce sursa am sau ce placa de baza am…
  Multumesc!!!

 127. marian

  salut alex am placa de baza asus P5G41T-M LX
  care sunt conditile sa fac oc la ram 1333
  ram geil 1600
  procesor E8400
  daca vreau sa fac autooc merge , da doar ram nu ma lasa eroare ocvoltaje , nu ma duce sursa

 128. Costin

  Nvidia GT 630 1gb ddr5 : Este normal ca placa video sa se incinga daca tii monitorul inchis fara nicio aplicatie deschisa..pc aflanduse in IDLE ex am 34 in idle cand sunt la pc si daca ma joc ajunge la 60 .Problema e urmatoarea ca daca nu sunt la pc ; sting monitorul si plec pentru 10minute de la el in momentul cand ajung am observat ca ajunge temperatura la 60 😐 😐 carcasa are un airflow bun !! i5 3550 3,3ghz ,p67a d3 b3 gigabyte ,sirtec 500w ,8gb 1600mhz

   • Costin

    Nu am nicio aplicatie deschisa:|(nu tu jocuri,programe) .:| Nu inteleg de ce:|:( ..sa fie de la pasta termica?:) sau de la drivere de la ea..:( Am dezinstalat driverele si am pus driver nou (ultimu).Virusi nu am; am scanat pc de virusi de curand:) ;windows 7 x64 e instalat de curand; pana acu placa video nu facea figuri:|..Sursa nu cred (sirtec 500w -e luata anu trecut) …SA FIE DE LA PASTA TERMICA DE LA PLACA VIDEO?.(placa video e inca in garantie mai are 1an )

 129. Dani

  salut……..as vrea sa achizitionez urmatoarele si nu stiu daca sunt compatibile una cu cealalta…te rog sa-mi spui daca e bine ce am ales…: Placa de baza Asus P8H77-M, socket 1155
  Procesor Intel® CoreTM i5 3350P, 3100MHz, 6MB, socket 1155
  Kit Dual Channel Kingston 8GB (2 x 4096MB), DDR3, 1600MHz
  Placa video Gigabyte nVidia GeForce GTX650, 2GB, GDDR5, DVI, PCI-E …iar cu sursa mai ramane de vazut…te rog sa-mi spui daca e bine…sau..

 130. Dani

  Sau daca nu…acest sisteme este bun…..ori il fac eu pe piese ori il cumpar pe acesta….si nu stiu care ar fi mai bun…si restul..Sistem Desktop Serioux Extreme V10 cu procesor Intel® CoreTM i5-3350p 3.10GHz, 6GB, HDD 1TB, nVidia GeForce GTX650 1GB

 131. Cosmyn

  Salut.Am un sistemul: Pentium® Dual Core CPU E5800 3.2ghz,3gb DDR3,Hp 500B microtower,Sursa de 300W,Nvidia Geforce 405

  Puteti sa-mi oferiti niste sfaturi in privita unei placi video noi?Cam ce placa video ar trebui sa-mi iau…daca e compatibila…(buget 700RON)
  Sunt dispus sa-mi iau si alta sursa,asta din cate am inteles e slaba.

 132. danny

  Salut ,placa asta : se potriveste pe sistemul :

  Placa de baza: ASRock G31M-S
  Procesor: Intel Core 2 Duo E6750
  2 GB RAM
  Sursa de 430 W

  Si daca nu se potriveste ce placa video imi recomazi in 650 lei pentru sistemul de mai sus !!

 133. nicu

  Salut Alex! vreau sa imi zici si mie o parere si anume ;
  sistem -asus p5q pro , core 2 duo E8400 , 4gb ram 1066mh se merita sa investesc intr-o placa mai buna ex Radeon HD7770 OC GHZ VAPOR-X 1GB DDR5 la sistemul pe care il am sau sa merg pe una mai slabuta si mai ieftina? inainte avand un ASUS EAH2900XT de care am fost foarte multumit dar nu mai functioneaza. Stima.

 134. nicu

  :)) exact la acest model ma refeream , te pot contacta pe mail pt mai multe nelamuriri pe care le am? Stima si numai bine.

 135. Andrei

  Salut Alexandru,ma poti ajuta si pe mine cu o recomandare de placa video?Bugetul este maxim 200 lei,iar detaliile placii de baza sunt mai jos:)Mersi mult

  CPU
  Support Socket LGA775 Intel Pentium D (Dual-Core), Pentium 4, Celeron
  CPU Support List

  Chipset
  Northbridge – Intel 945G Express
  Southbridge – Intel ICH7
  FSB
  800/533 MHz
  Integrated Graphics
  Intel (GMA 950)
  Memory
  4 * 240-pin DDR2 DIMM slots – Dual Channel DDR2 667/533 MHz non-ECC, un-buffered memory (Max 4GB)

  Expansion Slots
  1 * PCI Express x16
  1 * PCI Express x1
  2 * PCI

 136. Mihai

  Salut Alexandru imi poti spune ce fel de slot PCI-Express are placa mea de baza: GIGABYTE H61M-DS2H adica daca are 2.0, 3.0, x16-2.0 si 3.0 si imi mai poti spune daca e compatibila cu placile video cu slot PCI-Express 3.0?? Mersi.

 137. Stefan

  Salut alexandru,am un laptop alienware m18xr2 si as vrea sa stiu de unde pot achizitiona o placa video gen gtx 680 pentru ca eu am gasit doar pentru PC si as vrea pentru laptop.Multumesc.

 138. Mihai

  Salut Alexandru,am un GeForce 9500 GT DDR 512M PCI-E care e pe moarte si m-ar interesa o placa cam la fel pentru ca modelul asta nu il mai gasesc nou pe nicaieri,cam in 200 lei max bugetul..Mersi

 139. Florin

  ce placa video sa-mi iau?mi-ar trebui pt filme bluray si 3d(pt iso de 40-50gb) cu un televizor 3d pasiv LG!As vrea sa o pun pe un sistem cu cpu phenom II X4 965 BE,placa baza AsRock970 pro3, 8gb de ram
  multumesc pt ajutor !

 140. Florin

  Salut! Maxim 500 Ron pt placa video. Apropo, cum ti se pare combinatia cpu phenom II X4 965 BE,placa baza AsRock970 pro3, 8gb de ram A-Data?

 141. Cosmin

  Buna ziua, ce placa video mi s-ar potrivi la calculator?
  Intel(R) Celeron(R) Cpu e1200 @ 1.60 GHz 1.60 GHz.2.00 GB of ram Physical Adress Extension
  Placa de baza : Gygabyte GA-945GCM-52L
  Placa video : his x1550 hypermemory 256 mb 128 bit ddr2,adik vreau sa spun daca s-ar potrivi si alt model ca aceasta placa s-a stricat.

 142. RheaMihai

  salut, am o Placa de baza Gigabyte GA-G41M-Combo si procesor pentium dual-core E5400, ce placa video mi s-ar potrivi? Mentionez ca o voi folosi in mare parte pt redare blu ray 1080p pe tv, deci sa aibe hdmi out, buget 200 ron , multumesc!

 143. cosmin

  salut alex am observat ca aici ajuti pe toata lumea am si eu nevoie de ajutorul tau am urmatorul sistem
  placa de baza ASUS P8H61-M LX R2.0
  procesor pentium G 860 3.0 Ghz Dual-core
  8 Gb RAM
  un hard Samsung HD322 GJ ATA Device de 320 de
  o placa video nvidia ge force gt 430 de 1 gb ddr3 pe 128 bit
  si o sursa 450 w deluxe
  si as vrea sa imi cumpar o placa video gtx 650 de 2 gb ddr5 pe 128 de biti si as vrea sa stiu daca s-ar potrivi sistemului meu si cel mai mult as vrea sa stiu daca sursa ar suporta gtx-ul asta si tot ce mai am eu in pc sper sa-mi raspunzi multumesc

 144. Andu

  Salut!
  Vreau sa imi achizitionez o placa video noua mai mult pentru jocuri, am un pc pentium 4 HT inside procesor de 3ghz 2 gb ram ddr2 si placa video este incorporata si abea nici gta san andreas nu imi merge … As dori o placa video buna la vreo 200 lei

 145. Bogdan

  SAlutare ,imi poti recomanda o placa video care sa poata sa mi se potriveasca cu urmatoarele :

  Procesor: Intel Core I3-3220
  Placa de baza: Placa de baza MSI H61M-P20 (G3), socket 1155
  Memorie RAM : 4G,DDR3
  Putere sursa : 500 W
  Carcasa: Middletower

  Tin sa mentionez ca placa de baza are deja o placa video integrata,daca se poate ,am nevoie de o placa video care sa se descurce destul de bine la gaming. Multumesc!

 146. Iulian

  Salut stiu ca ti se pare ciudat ca intreb:
  Intel cu Amd se impaca bine pentru ca vreau sa:
  Imi cumpar o placa video Gigabyte Amd Radeon Hd5570
  Si eu am:
  Intel core 2 duo E6300
  2gb ddr2 533mhz
  Placa de baza Efcs p4m890t-m
  Sursa ATX 450W
  2Xhdd (80gb+40gb).Si din cate am auzit nu merg bine amandoua impreuna(ma refer la procesorul meu e6300 cu radeon hd5570).
  Astept un raspuns merci anticipat 😀

 147. Morse

  Salut, vreu un nou GPU si nu stiu ce sa’mi iau.
  Am un CPU i5 3570, placa de baza este ASRock H77 Pro4/MVP, 4GB RAM DDR5 la 1600 Mhz iar sursa….. nu mai tin minte, o am de mult timp, stiu ca are 500 de W.
  Eu am rabas blocat intre astea 2’ua (pe care mi’o recomanzi si dece) : Sapphire AMD Radeon HD 7770 Vapor-X sau
  Gigabyte nVidia GeForce GTX650

 148. Remus

  Salut. Poti sa ma lamurest si pe mine te rog pe care din aceste 2 placi video sa o aleg: Gigabyte – Radeon HD7870OC 2GB DDR5 si MSI – GeForce CUDA GTX660 TWINFROZR pretul pt GTX este cu 50 lei mai mic. Am tot citit o gramada de articole si in unele cica e mai bun 7870 in unele e mai bun 660. Tu pe care mi-o recomanzi avand in vedere ca de un 660ti nu am bani?

 149. clau

  Salut Alex. Vreau sa imi schimb placa video cu una Asus HD 7870 de 2 gb gddr 5 cu 256 bit dar folosesc o sursa de alimentare Enermax pro 82+ de 425 watt . Sursa aceasta va face fata placii video ? In cazul in care trebuie sa o schimb as opta pe o sursa enermax revolution 87+ de 650 watt doar daca necesita schimbare ca bugetul nu este exagerat . Astept un raspuns , multumesc.

 150. clau

  Procesor folosesc intel Quad core Q 9550 2,83 gh si memoria ram 8 gb ddr 3 ,hard 500 gb .Placa video ce vreau sa o schimb are 1 gb ram ddr 3 cu 128 bit.

 151. Nicu

  ce placa video si sursa mi-ai recomanda pentru:

  Placa baza: asus P8Z68-V PRO/GEN3
  Procesor: i7 2600k
  Ram: 8 gb Kingston dd3 1600
  SSD: Kingston HyperX 3K 2.5, 120GB, SATA 3

 152. Andrei

  Salut Alexandru. As dori sa imi cumpar si eu o placa video pentru calculator : Intel Pentium Dual CPU E2220 2.40Ghz ,4GB ram DDR2 ,placa de baza Gigabyte 945GZM-S2. Am un buget de 250 lei am gasit aceasta placa video Geforce 630 ,este compatibila ? Ai o idee mai buna si mai ieftina pentru mine ,dar placa sa fie la fel de buna ca Gainwardul acela ?!

   • Andrei

    Jocuri ca si Skyrim ,nfs rivals ,gta IV , gta V ,Assasin Creed III , prototype cred ca merge. Am un prieten cu o palca de 512mb pe 64 bit care ii merge multe jocuri noi la o rezolutie mare…

 153. Dorel

  Salut.Detin placa de baza:Asus P8H61-M LX3 PLUS R2.0,suporta 16 GB ram,1600MHz?Inca o n-trebare mai am:Este suficent de puternica sursa:Inter-Tech Energon CM 650W, pt alimentarea componentelor amintite mai sus?Multumesc anticipat!

 154. Marian

  Salut, as vrea sa cumpar o placa video Placa Video Gigabyte GeForce GTX 650 OC 2GB DDR5 128bit PCIe,dar nu stiu daca e compatibil cu systemul meu: processor:Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2200 2.20 GHZ, memorie:2GB RAM, HDD:320 GB, Cooler de 600W si Placa de baza:Asrock G31M-S R2.0-socket775/mATX/FSB 1600Mhz/2 DDR2 800/PCI-Ex16/GMA 3100/5.1 CH HD Audio/4 SATA2

 155. Andrei

  Salut Alexandru. As dori sa imi cumpar si eu o placa video pentru calculator : Intel Pentium Dual CPU E2220 2.40Ghz ,4GB ram DDR2 ,placa de baza Gigabyte 945GZM-S2. Ce mi-ai recomanda intr-un buget de 200 lei ,maxim 250lei (preferabil 200). Aceasta placa ar fi compatibila prostore.ro/placi_video/sapphire-radeon-hd6670-1024mb-gddr3-128bit-p100875.html ?
  Tocmai ce am gasit alta placa video la cel mai mic pret cyberport.ro/cumpara/asus-radeon-hd6670-1gb-ddr5-pci-e-128bit-dvi-hdmi-dp-box-4625849 este compatibila cu calculatorul meu ?

 156. Florin

  Vreau sa imi cumpar o placa video si nu stiu care ar fi mai buna, sa joc macar la detalii medii orice joc.
  Momentan folosesc Hd 2500 de la procesor si vreau sa joc jocuri si imi trebuie o placa video buna.
  As da maxim 700 lei pe o placa video.
  Am un sitem :
  gigabyte h77 expres
  i5 3470
  4 gb 1600 mhz dual chanel
  HDD 500 gb WD
  nu stiu pe ce sa merg pe nvidia sau Amd la placa video, mie mi-a zis cine ca e mai bn pe nvidia ca….

  Am gasit cateva variante , dar astept sugestii.

 157. severin

  salut alexandru. am o rugaminte mare ;daca poti spune ce placa video mai bunicica pot pune pe o placa de baza asrock n68c-gsfx, avind in vedere ca vreau so folosesc mai mult pt jocuri dar treb mentionat ca sa nu coste prea mult .ms frumos

 158. Andrei

  Salut Alexandru. Mi-am achizitionat si eu de curand o placa video MSi Ati Radeon HD6670 1024Mb GDDR5 128Bit. As vrea si eu un program de overclocking bun si sa vad si la ce temperaturi ajunge sa fie compatibil cu windows 7 pe 64Bit. Si ce overclocking mi-ai recomanda la aceasta placa video ? Am sura de 450W 4GB ram, si procesorul dual core de 2.66Ghz.

 159. Florin

  Salut , as vrea sa iti cer si eu un sfat. Vreau o placa video care sa se incadreze in 1000-1500 ron. M-am gandit la nvidia gf 760 4GB ddr5. Am un sistem desktop Proc FX-8350 , 16gb DDR3/1866mhz , ssd , sursa corsair 600w. Ma intereseaza o placa video care sa se muleze perfect pe configuratia pe care o am. Momentan de bugetul asta dispun. Crezi ca ar trebui sa astept pentru un buget mai mare si implicit ceva mai bun? sau imi gasesc in banii astia ceva bun.

 160. ALex

  Salut am si eu placa de baza asus p5ld2x cu un procesor dual core 6320 1.86mhz 4 gb rami si o placa video geforce 9600 512mb 256 biti ddr3! ma intereseaza sa imi spui o parere despre placa e ok sau ar fii mai bine sa o schimb cu un gygabyte 4870 gtx pe care am gasito la cineva cu 350 lei ?! este compatibila aceasta placa cu sistemul meu?! astept o parere de la tine! multumesc

 161. Marius

  Salut Alexandru,am si eu o intrebare:vreau sa imi achizitionez sistemul: emag.ro/sistem-desktop-serioux-smart-v7-cu-procesor-amd-r-a4-x2-4000-3-2ghz-4gb-ddr3-500gb-serioux-smartv7/pd/EB7M0BBBM/ ” ,ar fi compatibila placa video MSI N9400GT-MD512H GeForce 9400 GT 512MB 128-bit GDDR2 PCI Express 2.0 x16 cu sistemul??(slot ),mi’ar merge jocuri gen dota 2,LoL ,starcraft 2,Diablo 3 pe el?
  dar pentru sistemul acesta : emag.ro/sistem-desktop-serioux-evolution-v3-cu-procesor-intelr-coretm-i3-3220-3-30ghz-4gb-ddr3-1333-mhz-hdd-500-gb-seriouxevolutionv3/pd/ELBNNBBBM/ ? multumesc
  multumesc anticipat

 162. cristi

  Alexandru,nu stiu ce sa aleg dintre ps4 pe care vreau sa il modez sau un calculator de vreo 25-30 mil vreau sa il folosesc pentru gaming si sa imi mearga si jocuri de peste 4-5 ani pe el ca sa aleg ps4 sau un pc???

 163. cata

  Buna . Pot sa te contrazic in privinta placilor integrate. Eu am placa integrata Intel Hd Graphics Family si pot rula Fifa 14 . Sunt destul de multumit 🙂 Procesorul imi este de 2,6GGZ dual core si am 2GB ram dar 512 imi sunt luati de placa video .

  • Alexandru

   Bună Cătă, articolul a fost scris inițial în 2009. Cu toate că unele lucruri s-au mai shimbat un pic, conceptele generale rămân valabile. Cu mici excepții orice placă video dedicată va avea performanțe mai bune decât cele integrate. Faptul că Fifa 14 e un joc bine optimizat nu înseamnă că vei rula cu succes orice joc de anul acesta cu o placă integrată.

 164. Alex

  Salut Alexandru, as dori sa imi recomanzi o placa video pt un Pentium DualCore E6600 3,06ghz , 4gb ddr3. vreau pt jocuri , momentan am nvidia geforce 8400 gs 1gb 64 biti si nu prea face fata la nimic .Multumesc

 165. Alex

  Salut Alexandru, am un Pentium DualCore E6600 3,06ghz, 4gb ddr 3, placa de baza MSI G41M-P26 (MS-7592) , sursa Frontier DR-846BTX 450w ,placa video Nvidia GeForce 8400GS 1 gb 64 bit. Vreo recomandare pt o placa video mai buna , pt jocuri vreau sa o folosesc . Buget pana pe la 300 Roni. Multumesc

 166. Daniel

  Am o placa de baza MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD
  Model MS-7387
  4 gb ram ddr2 800 mhz
  Sursa ATX Deluxe 500w
  Procesor Dual Core E5400 la 2.60 Ghz
  Alexandru , rugamintea mea la tine este sa-mi spui , pt. gaming , care ar fii cea mai indicata placa video care sa se potriveasca perfect cu ce am in calculator in momentul de fata , pana in 450 – 500 RON , sa ruleze cat de cat jocurile la medium , cele noi .
  Stiu ca placa de baza este una destul de slabuta , dar ,nestiind asta , mi-am comandat un