Prestigio MultiPhone 5300 DUO [review + video]

P5300

Prestigio a lansat pe piața la începutul lunii august MultiPhone 5300 DUO, un smartphone dual sim cu ecran de 5.3″ și Android 4.1.2. Producătorul a dorit să ofere un terminal de tip „phablet” cu un preț foarte accesibil, comparativ cu terminalele din ofertele concurenților săi.

Cu o configurație destul de echilibrată și unele concesii pentru a păstra prețul cât mai redus, Prestigio MP5300 DUO poate fi o alegere potriviă în special pentru cei care își doresc un smartphone cu un display generos și performanțe medii spre mari.

Specificații tehnice, unboxing, construcție și design

Prestigio MultiPhone 5300 DUO este echipat cu un procesor Quad Core tactat la 1200MHz, procesor grafic Adreno 203, 1GB RAM DDR2, 4GB eMMC, cameră foto de 8.0 MP BSI AF și ecran TFT de 5.3”.

Procesorul Qualcomm MSM8225Q ce echipează acest model este asincron, ceea ce înseamnă că fiecare nucleu este alimentat independent, astfel încat dispozitivul să folosească energia necesară operațiunii efectuate fară a face risipă.

Prestigio 5300 Unboxing

În pachetul telefonului se găsesc și două tipuri de capace pentru carcasă, unul cu husă flip cover și unul simplu, pe lângă accesoriile întâlnite la orice alt smartphone-uri (încărcător, căști, manual utilizare).

Construcția este robustă iar finisajele sunt de bună calitate. Făcând un sondaj printre prieteni, i-am rugat pe aceștia să estimeze cât cred ei că ar costa telefonul. Majoritatea răspunsurilor au fost peste 1500 RON, ajungând chiar la 2000 RON. Asta bazându-se doar pe cum arată și se mișcă telefonul. Trebuie să recunosc, și eu am fost surprins plăcut de finisajele P5300.

Prestigio P5300

În partea superioară sunt plasate mufa pentru căști și cea de alimentare/transfer de date, în partea dreaptă butonul lateral pornire/oprire sau blocare/deblocare, iar în partea dreaptă tastele laterale de volum.

Ca dezavantaje aici, pot menționa că butoanele laterale se apasă cam ușor, motiv pentru care le-am apăsat accidendal de nenumărate ori. Tastele de volum nu sunt plasate foarte comod, fiind mai greu accesibile când telefonul are montată husa flip cover.

Cu mici excepții, Prestigio P5300 DUO este un telefon suficient de arătos și finisaje de calitate, reușind să facă o impresie bună (chiar foarte bună dacă luăm și prețul în calcul).

Display / Autonomie / Conectivitate

Având o dimensiune considerabilă (5.3”), display-ul este din nefericire călcâiul lui Ahile al acestui telefon.
Pentru a scădea costurile de fabricație, producătorii au optat pentru un display TFT care nu este în concordanță cu restul specificațiilor, având o rezoluție modestă pentru dimensiunea ecranului(480 x 854 pixeli).

Un display IPS ar fi crescut costurile de fabricație cu aproximativ 20% făcându-l mai puțin accesibil segmentului căruia se adresează.

Prestigio P5300 Flip Cover

Cu toate astea, la un nivel mediu de intensitate a iluminării ecranului claritatea afișării este bună iar unghiurile de vizibilitate sunt decente.

Ecranul va putea mulțumi un utilizator care își face upgrade de la un telefon clasic sau un smartphone cel mult mainstream de generație mai veche. Pe de altă parte, un utilizator de smartphone premium va sesiza rezoluția redusă.

La capitolul autonomie, telefonul obține rezultate bune în stand by și rezultate mai puțin bune dacă este forjat serios (wifi, bluetooth, display pornit mult). Acumulatorul ține în medie 1-2 zile, sau chiar jumătate de zi maxim o zi dacă este folosit intens cu display-ul pornit. În stand by a rezistat și peste 6 zile.

La capitolul conectivitate se prezintă la fel ca orice telefon cu Android: jack pentru căști, mufă microUSB, slot pentru card microSD, și slot-urile pentru cartelele SIM.

Camera Foto / Video

Softul pentru camera video are trei moduri de lucru: Foto, Video, Panoramic.
Camera foto de 8 megapixeli cu BSI (Iluminare din Spate) se descurcă bine spre foarte bine la fotografiile în condiții bune de iluminare, mai puțin bine în condiții de iluminare slabă.

Filmările se pot face în cel mai bun caz la rezoluție HD. Cu toate acestea, la capitolul video lucrurile nu sunt chiar roz, nici în condiții bune de iluminare, cu atât mai mult în condiții de iluminare slabă. Asta cred că se datorează în special compresiei video (exagerat de mare) care afectează calitatea înregistrărilor.

În modul Panoramic se pot realiza extrem de ușor imagini de tip panoramă, la o calitate decentă. Am fost chiar impresionat de ușurința de a realiza astfel de imagini și calitatea acestora.

Mai jos sunt câteva cadre și filme trase cu P5300 în condiții bune de iluminare, dar și în condiții mai puțin prielnice.

Prestigio P5300 Sample Day
Foto pe timp de zi

Prestigio P5300 Sample Day
Foto pe timp de zi

Prestigio P5300 Sample indoor
Foto indoor

Prestigio P5300 Sample night
Foto noaptea

Prestigio P5300 Sample flash
Foto indoor iluminare slabă cu flash

Prestigio P5300 Sample no flash
Foto indoor iluminare slabă fara flash

P5300 Panoramic
Foto panoramic

P5300 Panoramic
Foto panoramic

Sunet / Calitate Audio / Căști

La capitolul sunet P5300 nu impresionează, dar nici nu dezamăgește. Player-ul audio standard nu oferă un egalizator și nici posibilități de procesare a sunetului. Calitatea audio este decentă, însă neavând control asupra spectrului audio calitatea audiției are de suferit.

Căști Prestigio P5300

Căștile sunt decente, cu un răspuns între 50Hz-17KHz nu tocmai liniar (au niște spike-uri la 5-9-13 KHz, în combinație cu urechile mele). Partea bună e că în teste s-au comportat decent și au redat fără distorsiuni tonurile de probă.

Cu niște căști ce au un bass mai agresiv lucrurile se schimbă, redarea audio fiind mai mult pe gustul meu (care e puțin mai neobișnuit, recunosc).

Concluzii

Prestigio 5300 va prinde la cumpărătorii care își doresc un smartphone suficient de performant, cu Android, la un preț decent. Faptul că are un display generos și este dual SIM face ca Prestigio MP 5300 să fie o alegere destul de bună ca telefon de serviciu.

În ciuda faptului că este un telefon accesibil (aș putea spune chiar ieftin), va creea o impresie plăcută prin calitatea finisajelor. MP 5300 oferă un raport calitate/preț foarte bun, în acest moment fiind o alegere destul de bună pentru cei care își doresc un smartphone cu un display peste 5″ fără să spargă pușculița.

Galerie Foto

p5300_galerie-foto

Trimite articolul și prietenilor tăi!

13 comentarii

  1. salut. va rog sa imi spuneti de unde pot cumpara sau face comanda de o baterie prestigio5300 duo? multumiri

  2. telefonul prestigio 5300 dual este minunat .as vrea sa stiu de unde as putea sa achizitionez o carcasa flip.?

  3. E misto, dar la 5 inci cred ca imi trebuie o borseta speciala pentru telefon. Cum sta in buzunar la blugi, nu te jeneaza cand mergi sau te asezi?

    • Depinde ce fel de pantaloni preferi. Dacă sunt mai lărguți, merge, altfel e mai ciudat. 🙂
      Cam tot ce depășește 4,5-4,7 inch e mai dificil de cuibărit prin buzunare.

Comentariile sunt închise.