Process Explorer este un manager de procese mai avansat decat Task Manager-ul Windows-ului, acesta afişând foarte multe informaţii despre procesele active, începand de la resursele ocupate, PID, CPU Time.. pana la fişierele folosite de acele procese. Mai mult, ele sunt organizate după relaţionarea dintre ele.
Puteţi urmări şi evoluţia din punct de vedere a ocupării resurselor (grafice, statistici).
De asemenea Process Explorer se dovedeşte şi ceva mai ferm decat Task Managerul de Windows la închiderea proceselor buclucaşe, adica la end task.
Aplicaţia ocupă foarte puţine resurse şi este portabilă (nu necesita instalare).
Dimensiune: ~3,5MB
Nu ştiu cîţi avansaţi,experimentaţi…etc. citesc acest blog, dar sunt sigur, din discuţii cu unii mai puţin…,că multe articole îi interesează,iar cu timpul poate vom avea pretenţii mai mari.
O aglomerare de aplicaţii mai „năstruşnice” şi poate chiar complicate pentru unii, nu cred că e cea mai bună idee.Bineînţeles că proprietarul blogului are toată libertatea şi dreptul de a continua aşa cum crede că e util pentru cît mai mulţi cititori.E doar o părere a unui poate viitor avansat în ale calculatoarelor, care se foloseşte de experienţa dvs, lucru pentru care vă mulţumeşte.
Aţi fost poate cam subtil.. Eu ce ar trebui sa înţeleg?
Utilizatorii începatori vor avea o surpriză placută pe la începutul lunii august.. sper eu.
Process Explorer chiar poate înlocui Windows Task Manager-ul (Options -> Replace Task Manager) ceea ce n-ar fi un lucru rău. Face o bună pereche cu Filemon, însă aplicaţia mea preferată din suita Sysinternals este Bluescreen. 🙂 Redevenind serioşi, pot spune că sunt aplicaţii bune şi: Autoruns, AdRestore, NewSid, NtfsDos (o dată în viaţă ai nevoie de el), Contig (care a devenit Power Defrag), PageDefrag (dacă suntem la acest capitol), TcpView, RootkitRevealer, etc. Însă toate acestea sunt adresate utilizatorilor de nivel mediu spre avansat şi nu includ obişnuitele măsuri de protecţie (backup, semnale vizuale de avertizare, etc.).
Pentru utilizatorul casnic, ar fi mai util un pachet precum Ashampoo WinOptimizer sau TuneUp Utilities, mai prietenoase în utilizare şi care includ de asemeni instrumente de monitorizare a proceselor. Plus că ediţiile mai vechi ale acestor utilitare sunt oferite gratuit prin diferite promoţii.
P.S. Cred că n-ar o idee rea ca o zi pe săptămână să mai scot şi eu la lumină articole din perioada în care aveam 10-20 vizitatori 🙂
TuneUp m-a dezamăgit.. recomand Advanced System Care.. mai degrabă.
Ar fi cazul să scoţi câteva articole.. de exemplu ai putea începe cu acela despre tastaturi.. bacterii..etc 🙂
Chiar sunt surprins să aud de Tuneup. M-am jucat cu toate versiunile din 2006 încoace şi mi s-a părut cel mai eficient mijloc pentru un utilizator mai puţin familiarizat cu modificările din regiştrii sau msconfig, să-şi optimizeze sistemul. Nu trebuie uitată nici documentaţia, cu foarte multe poze şi chiar făceam o referire în articolul despre Tuneup 2009 la manualul de 120 de pagini.
P.S. Apropo de surprize. Mâine am articol despre… prăjituri şi torturi… 🙂
„Process Explorer chiar poate înlocui Windows Task Manager-ul (Options -> Replace Task Manager)”. Fain ! Alex, eşti penalizat cu una bucată Coca-Cola !!! 😀
Excelent ! Atat, Process Explorer – Managerul de procese, cat si autorul articolului ! Felicitari ! 😉
Mulţam fain!
Ai putea prezenta chiar intreaga suita Sysinternals pentru ca are multe tool-uri utile de ex. TCP View s.a.m.d sau e mai bine asa cate unul, e
bine ca aduci in vedere astfel de utilitare excelente.
Salut Florin,
Acest articol e unul mai vechiuţ şi l-am republicat acum cand a crescut audienţa site-ului. E bună ideea sa scriu despre suita Sysinternals, insă cred că dacă iau aplicaţiile pe rînd e mai indicat. Îţi mulţumesc pentru părere!