Top 5 programe de creare a unui website

big_oneBuilderele automate pentru crearea de website-uri sunt numeroase la momentul actual, mai ales datorită tranziției tot mai accelerate a software-urilor de web development spre cloud.

Există sute de astfel de programe gratuite disponibile, dar, bineînţeles, doar o parte din acestea sunt mai populare.

În cele ce urmează o să prezint pe scurt cele mai bune 5 astfel de servicii pentru crearea rapidă a website-urilor, ce necesită foarte puține cunoştinţe tehnice.

1.      uCoz

uCoz este live de ceva vreme, iar în limba română din iulie 2011, după cum vă prezentam și aici. Cea mai bună parte a acestui serviciu este că este complet gratuit. Iată şi unele dintre avantaje:

  • Nu necesită instalarea. Doar te înregistrezi, te autentifici şi te apuci de treabă;
  • Serviciul oferă multe caracteristici individuale interesante, precum acces FTP, atașarea unui domeniului propriu și compatibilitate cu HTML5, printre altele;
  • Pachetele premium au un preţ mic, comparativ cu celelalte servicii testate.

Ar fi de preferat ca versiunea gratuită să aibă mai puţine reclame, deoarece sunt un pic deranjante. Totuşi, opțiunile interesante și popularitatea sa ridicată în Europa de Est îl fac o alegere foarte bună.

2.      Weebly

Acesta este un alt builder prezent în cloud de ceva vreme, ce oferă suficiente opțiuni pentru crearea unui website decent. Cu toate acestea nu este la fel de uşor de utilizat precum uCoz. Deși se pot creea website-uri ok și cu Weebly, acesta presupune mai mult efort pentru a ajunge la acelaşi rezultat. Printre avantajele sale:

  • Interfaţa simplă;
  • Un set suficient de opțiuni;
  • Integrarea plăţilor.

Weebly oferă și un serviciu ce permite achiziţionarea de domenii proprii, dar la un preț mai ridicat față de prețul pieței. Ieși mai ieftin dacă achiziţionezi domeniul din altă parte şi apoi îl redirecţionezi.

3.      Webs

Și Webs este un program util pentru crearea rapidă a website-urilor, dar care prezintă unele limitări. De exemplu:

  • Poţi avea doar până la două nivele de navigare prin versiunea gratuită;
  • Anunţurile din fundal sunt destul de deranjante, chiar şi pe site-urile pentru mobil.

Setul său de caracteristici este unul limitat, comparativ cu Weebly sau uCoz, dar ar fi suficient pentru crearea de website-uri simple. Serviciul este rapid şi vei avea un website nou, funcţional, în doar câteva ore.

4.      Wix

Wix este diferit faţă de alte constructoare de website-uri, deoarece este creat în întregime folosind Flash iar, mai nou, au implementat HTML5. Asta înseamnă că website-ul tău va arăta foarte frumos, existând posibilitatea de integrare a unor elemente artistice. Problema este că nicio platformă mobilă nu oferă un suport Flash potrivit şi, de aceea, această variantă ar fi mai puțin practică. Wix oferă totuşi o versiune diferită pentru website-urile pentru mobil. Cu toate acestea, întreţinerea a două versiuni diferite ale website-ului poate fi destul de complicată şi consuma timp. Este un instrument bun, potrivit pentru crearea unui site, dar care folosește o platformă ce se pregătește să iasă din arenă.

5.      Yola

Yola este o alternativă interesantă şi caracteristicile sale se aseamănă destul de mult cu cele ale Weebly. Prezintă însă, câteva inconsistențe:

  • Pachetele de tip „bronze”, cu plată, conţin reclame în partea de jos a paginii;
  • Obţinerea propriului cont de e-mail este destul de scumpă – aproximativ 10 $ pe an;
  • Achiziţionarea unui domeniu prin Yola este chiar mai scumpă decât prin Weebly;

Concluzii:

Per total, uCoz pare a oferi cel mai bun echilibru între caracteristicile puse la dispoziție şi preţ. Varianta gratuită are un suport bun, iar în varianta cu plată, sunt îndepărtate toate reclamele, obținându-se mai multe opțiuni suplimentare. uCoz este instrumentul cel mai potrivit dintre cele enumerate mai sus pentru crearea unui website, blog sau forum.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

7 comentarii

  1. Eu totusi prefer bloggler, doar ii atasezi un template si o editezi putin, nu mi se pare nimic complicat. Exista multe tutoriale pe interenet despre editare HTML si alte cele.

  2. Ar merge si webnode, mai ales ca ofera mai multe decat ofera weebly si yola.

  3. salut.am si eu un site oe wix,.nu am inteles „se pregateste sa iasa din arena”as vrea sa stiu daca pot cumpara pentru el un domeniu.ro.astept raspuns.multumesc

Comentariile sunt închise.