Păstreaza-ti fisierele in siguranta

E neplacut sa te trezesti in situatia ca sistemul de oparare a murit, si pe desktop, in my documents (samd..) aveai lucruri rare, documente importante si alte chestii greu de gasit.

Ei bine, ce faci in situatia asta? Fie incerci „Last known good config..”, sau intri in safe mode.. fie incerci sa recuperezi ce se mai poate cu un Ubuntu live CD..

Poate ca unii evita sa folosesasca My Documents, My Music,.. din acest motiv, sa isi protejeze fisierele, insa e o cale in care folositi directoarele speciale, si va usurati navigarea..

Solutia este mult mai la indemana, este mutarea folderelor importante pe alta partitie; o sa descriu in cele ce urmeaza etapele care trebuie urmate.

In primul rand trebuie sa luati o aplicatie care se numeste TweakUI

ATENTIE! Incercati sa intelegeti cum functioneaza si faceti copii de siguranta pentru a evita neplacerile.

Apoi dupa instalare, veti vedea o fereastra de acest fel, si mergeti la rubrica My ComputerSpecial Folders.

Dupa ce faceti click pe Special Folders, apare o rubrica unde puteti selecta foldere ca desktop, my docs, my music si altele, si vi se ofera posibilitatea de a le schimba locatia in alta parte dorita de dumneavoastra.

1)FOLOSITI LOCATII (FOLDERE) DIFERITE PENTRU FOLDERELE SPECIALE! !

Structura pe care o recomand e urmatoarea:

2)Atentie ca aplicatia schimba doar locatia folderelor speciale, nu muta si continutul. Dupa ce schimbati locatia dati un restart apoi continutul il mutati voi manual din locatia veche in cea noua, intrand in Documents & Settings..samd

Dupa ce schimbati locatiile folderelor subliniate cu rosu, puteti sta linistiti in cazul unei caderi ale sistemului de operare, pentru ca nu trebuie sa mai recuperati date, ci doar sa reinstalati SO-ul.

3)Acum ca folositi folderele de sistem, puteti sa va bucurati de o navgare mai usoara astfel: la rubrica Common DialogsPlaces bar selectati folderele speciale care vreti sa va apara cand deschideti sau salvati un fisier…

Acestea fiind „zise” va urez spor la modificat „Foldere Speciale”.. si astept parerile voastre.
Trimite articolul și prietenilor tăi!

Un comentariu

  1. Meserie, ia un pic de timp pana termini operatia, dar poti sa stai apoi linistit ca daca iti pica win-ul nu mai recuperezi date. Super!

Comentariile sunt închise.