Screamer Radio – Player pentru radiouri online

Screamer Radio este o aplicaţie prin intermediul căreia puteţi asculta foarte multe posturi radio din Internet; în plus, dacă doriţi puteţi înregistra cu mare uşurinţă ceea ce ascultaţi.

Aplicaţia are interfaţa în limba română, ceea ce o recomandă utilizatorilor care nu cunosc prea bine limba engleză. În imaginea de mai jos se poate observa fereastra principală care este foarte “aerisită”.

screamer

Posturile radio se găsesc la Presetari, grupate după gen, limba, reţea, regiune, iar baza de date cu posturi este de-a dreptul impresionantă, aici regăsindu-se şi foarte multe posturi româneşti.

Din meniul Fişier puteţi să schimbaţi configuraţia şi posturile favorite în mod manual (fişier config format xml), configurarea „avansată” prin intermediul interfeţei făcându-se din Setări/Preferinţe.

Programul poate înregistra cu uşurinţă ce ascultaţi în format mp3, se ascunde şi în system tray, şi consumă relativ puţine resurse.

Dimensiune: ~3MB

 

Trimite articolul și prietenilor tăi!

10 comentarii

 1. Scuze….nu am citit comentariul lui Bogdan…am inteles ms. Nu mai este nevoie de completari. Numai bine!

 2. Sal. Am o intrebare: se pot adauga si alte posturi de radio? Ce caut eu nu am gasit…. am vazut ca are optiunea deschide URL…. i-am bagat url-ul si nu vede respectivul post de radio…. daca ai vreo idee raman recunoscator…

 3. Folosesc Screamer Radio de aproximativ 2 ani, in general optez pentru varianta portabila dar aici am observat ca nu apar posturile presetate :(. Fiind un program foarte usor de folosit, fara consum de multe resurse este axcelent pentru a asculta muzica. Daca avea si o functie ca atunci cand dai live in browser sa se deschida automat cu Screamer era si mai tare. Oricum il folosesc zilnic aproape si datorita lui am renuntat la winamp.

 4. Cum adăugăm un post de radio la FAVORITE, pentru ca nu e foarte evident cum facem sa adaugam un post cunoscut la radiourile din Screamer:

  Deschidem pagina de internet la adresa postului de radio dorit.

  Acolo apăsăm pe butonul LIVE şi, de obicei, apare un dialog de felul OPEN, SAVE, CANCEL.

  Apăsăm OPEN şi se deschide Winamp redându-ne postul de radio dorit. În lista de melodii din WinAmp avem acum postul de radio dorit şi executăm click-dreapta pe el, alegând View file info. Selectăm adresa de pe primul rând (ca în figură) şi apăsăm pe tastatură combinaţia CTRL+C.
  Deschidem Screamer Radio şi selectăm meniul FAVORITES -> Add current station to favorites

  Ignorăm ceea ce scrie pe cele 3 rânduri şi scriem după cum urmează:
  o La TITLE scriem numele radioului
  o La WEBSITE scriem adresa de internet a radioului
  o La source apăsăm CTRL+V. Apăsăm OK şi am terminat.

  • Mulţumesc pentru completări Bogdan.

   PS Să ştii ca adresele posturilor de radio se pot afla şi prin deschiderea playlisturilor descărcate cu Notepad (asta ca să nu creadă cineva că Winampul este strict necesar..).

  • Probabil la un anumit numar de raportări sunt introduse în baza de date.. sau cine ştie cum stau lucrurile. Oricum, tu poţi introduce şi asculta liniştit posturile preferate, ba chiar le poţi adăuga şi la favorite.

Comentariile sunt închise.