Raindrop.io – Gestionează și centralizează ușor semnele de carte

Dacă navighezi des pe internet, probabil că zilnic salvezi link-uri de pagini sau imagini care ți-au plăcut. Raindrop.io este un un serviciu care ar putea să îți ușureze foarte mult căutările printre linkurile salvate. Interfața sa este foarte bine structurată și linkurile au o imagine relevantă asociată.

Fie că sunt lucruri haioase, articole pe care vrem să le citim mai târziu, idei folositoare sau pagini utile, cred toți păstrăm diverse resurse în ideea în care vom reveni asupra lor.

Sistemul de gestionare al semnelor de carte (bookmarks) din navigatoarele web (browsere) este destul de simplist, pur și simplu salvezi totul într-o listă, în diverse foldere. Iar atunci când se adună multe e greu de găsit ceea ce cauți. Pentru că nu ai o reprezentare vizuală, stai să citești titluri de pagini în speranța că o să îți amintești ce vrei să găsești.

Mai mult, dacă folosești mai multe dispozitive și browsere diferite, este greu să sincronizezi toate resursele într-un singur loc. Iar asta înseamnă mai multe liste în mai multe locuri.

Ce este Raindrop.io?

Căutând o soluție care să mă ajute să îmi stochez toate linkurile într-un singur loc, am dat peste Raindrop.io. Această aplicație web are o interfață intuitivă cu un design plăcut, și care face gestionarea linkurilor mult mai ușoară. Un serviciu asemănător este și Diigo, însă nu este la fel de „vizual”.

În Raindrop se pot încărca și imagini în limita a 1 GB pe lună. Elementelor salvate li se pot adăuga și etichete sau pot fi marcate ca favorite pentru a fi mai ușor de filtrat.

Aplicația pune la dispoziție mai multe moduri de a vizualiza lista de semne de carte. Fiecărui dosar (folder) i se poate asocia o culoare sau o iconiță, pentru a fi mai ușor de identificat.

Fiecare folder poate fi privat sau distribuit și altor persoane, prin e-mail, flux RSS sau printr-un link.

Facilitățile menționate mai sus pot fi accesate gratuit, iar pentru 3 dolari pe lună, Raindrop oferă câteva funcții suplimentare:

  • crearea de subfoldere;
  • detectarea elementelor duplicate și a link-urilor invalide;
  • sincronizare/backup în Dropbox sau Google Drive.

Raindrop se poate utiliza din Chrome, Firefox, Safari, Opera, prin instalarea unui plugin în browser. Pe Android și iOS este disponibilă o aplicație care face totul foarte ușor.

Pentru că serviciile de administrare a semnelor de carte pot avea o viață scurtă, ca o măsură de siguranță recomand un backup periodic pentru a te asigura că îți păstrezi toate informațiile în siguranță.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

3 comentarii

  1. Draga Alexandru,
    Sunt un om batran de peste 70 de ani, iar ce am gasit pe computerica.ro m-a ajutat de multe ori si de altfel cred ca si pe altii trecuti de varsta tinereti.
    De acea tin sa-ti multumesc in mod deosebit si sa-ti urez in continuare multa sanatate si succes pe toate planurule

    • Mă bucur foarte mult să aflu că articolele de pe site v-au fost de ajutor și vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Toate cele bune!

Comentariile sunt închise.