Reconditionarea si reutilizarea CD/DVD-urilor zgariate

Ajungand intr-un impas astazi cand am incercat sa utilizez un DVD-RW (pentru ca nu vroia sa se mai stearga), am zis sa incerc o metoda pe care o vazusem mai demult pe youtube: ungerea discului cu pasta de dinti si apoi clatirea discului. Desi pare ciudata metoda, sa stiti ca in cazul meu a functionat: am reusit sa sterg discul si apoi sa pun imaginea de Windows 7 (pentru ca de la 1 iunie versiunea non RC se va restarta o data la 2 ore).

Dupa curatare discul a ramas incredibil de curat, si zgarieturile nu mai pareau atat de adanci.discs

Cum sa reconditionati un CD/DVD?

Daca doriti sa “reconditionati” un disc prin aceasta metoda puneti pasta de dinti cat un bob de mazare si apoi o intindeti uniform pe partea cu zgarieturi cu miscari circulare (de la centru spre margine). Apasati cu blandete altfel riscati sa zgariati si mai mult discul. O sa vedeti ca e mai simplu decat sperati.

Se pare ca merge si cu banana sau cu produse de curatat sticla in loc de pasta de dinti..

Daca doriti sa incercati mai intai recuperarea datelor cu o aplicatie atunci va recomand Recovery Toolbox for CD Free, care face o treaba minunata si este usor de folosit.

Va recomand sa mai urmariti:

Cum sa cureti un CD zgariat

Elimina zgarieturile cu pasta de dinti

Optiunea de rezerva

Trimite articolul și prietenilor tăi!

22 comentarii

  1. Dupa ce sterg discul trebuie neaparat sa folosesc acel program de recuperare ale datelor?Acel program merge la cd de ps2?

Comentariile sunt închise.