Recuva – Recuperare fișiere şterse din greşeală

Recuva este o aplicație ce vă ajută să recuperați fișierele șterse definitiv, (fie cu SHIFT+ DEL, fie din Recycle Bin), mai puțin cele șterse cu ajutorul unui file shredder. Recuva recuperează fișiere șterse și de pe memory card-uri, nu doar hard disk-uri, ceea ce o face unealtă foarte utilă.

Recuperare fișiere șterse cu Recuva

La instalare puteţi alege suportul pentru interfaţa în limba română, apoi şi aplicaţia instalată va avea interfaţa tot în limba română nu doar installerul.

recuva

Vă recomand sa instalaţi doar aplicaţia, fără toolbar-ul Yahoo şi eventual fără căutarea pentru actualizări.

recuva-inst

Interfața este foarte intuitivă iar suportul pentru limba română este un avantaj; recuperarea fişierelor se face foarte uşor având la dispoziţie un ghid pas cu pas în care puteți selecta tipul de fișier pe care vreți să îl recuperați și locația acestuia.

recuva-recuperare

Condițiile necesare pentru a putea recupera ceva, sunt ca pe discul pe care aveați fișierele să nu fi făcut modificări (copiere fișiere noi, mutare fișiere de pe altă partiție) care să fi afectat structura fișierului de recuperat (prin rescriere). Fişierele marcate cu verde sunt recuperabile, cele cu roşu având şanse mai mici de recuperare.

recuva-interfata

Când recuperaţi fişiserele, salvaţi-le pe altă partiţie decât cea pe care se aflau în momentul ştergerii.
În cazul în care doriți să recuperați date de pe un disc optic (CD/DVD) Recuva nu vă poate ajuta, însă puteți încerca Recovery Toolbox for CD Free.

Fiindcă softurile de recuperare a datelor șterse funcționează de cele mai multe ori doar dacă fișierele ce trebuie recuperate nu au fost suprascrise, există cazuri când acestea sunt ineficiente. În astfel de situații recomand să apelați la un centru de recuperare date de pe hdd, Bit Consulting fiind unul dintre cele mai bune.

Descărcare Recuva: https://www.ccleaner.com/recuva/download

Dimensiune kit instalare: 7,3 MB

Articol scris inițial în 7 iulie 2009, și rescris în 10 iunie 2013.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

139 comentarii

  1. am o mare problema , cand am descarcat program telefon Samsung sa mai descarcat si,, punkky ,,sincer nu stiu cum se cheama cam asa ceva , are un cerculet albastru intretaiat , iar din greseala in loc sa im sterg am apasat pe invizibil si sa instalat bara de jos,eu am sters program telefon Samsung , ca nu imi era bun pt telefonul meu , dar acest program nu sa sters si nu il mai gasesc in calculator …din simplu motiv ca nu stiu cum se cheama …am incercat sa caut la cele ascunse ,invizibile …cand apas cu mouse pe cerculet la bara imi arata ca lucreaza dar nu si cum se numeste …crezi ca ma poti ajuta????Multumesc anticipant!

  2. Salut , pot sa imi recuperez istoricul de pe partitia C: , stiu ca se salveaza acolo , dae am folosit sytem restore si nu imi mai deschide istoricul si le-am sters istoricul chiar azi nedeschisandu-se cand am dat pe data respectiva (adica istoricul) .
    Recuva poate recupera acest istoric si fisierele sterse din cauza system restore , daca exista o rezolvarea astept sapunsul dumneavoastra.Multumesc mult!!!!

  3. Buna!mi.a aparut o eroare la aparatul foto si nu ma mai lasa sa fac fotografii…am inchis si deschis ap.foto si am continuat sa fac fotografii…cand am vrut sa descarc cardul am constatat ca mai aveam doar fotografiile facute dupa acea eroare.in concluzie…am ramas fara 600si ceva poate si mai multe fotografii…am incercat sa le recuperez dar…doar pe cele de dupa le gaseste…credeti ca mai am vreo sansa sa le obtin si pe celelalte?

    • Încearcă să le recuperezi cu Recuva. E posibil și să se fi formatat cardul din greșeală și atunci șansele sunt mai mici. Succes!

  4. am si eu un samsung galaxy S+ si din greseala am sters toate pozele din el .cum credeti ca as putea sa le mai salvez?am facut deja o poza

Comentariile sunt închise.