Recuva – Recuperare fișiere şterse din greşeală

Recuva este o aplicație ce vă ajută să recuperați fișierele șterse definitiv, (fie cu SHIFT+ DEL, fie din Recycle Bin), mai puțin cele șterse cu ajutorul unui file shredder. Recuva recuperează fișiere șterse și de pe memory card-uri, nu doar hard disk-uri, ceea ce o face unealtă foarte utilă.

Recuperare fișiere șterse cu Recuva

La instalare puteţi alege suportul pentru interfaţa în limba română, apoi şi aplicaţia instalată va avea interfaţa tot în limba română nu doar installerul.

recuva

Vă recomand sa instalaţi doar aplicaţia, fără toolbar-ul Yahoo şi eventual fără căutarea pentru actualizări.

recuva-inst

Interfața este foarte intuitivă iar suportul pentru limba română este un avantaj; recuperarea fişierelor se face foarte uşor având la dispoziţie un ghid pas cu pas în care puteți selecta tipul de fișier pe care vreți să îl recuperați și locația acestuia.

recuva-recuperare

Condițiile necesare pentru a putea recupera ceva, sunt ca pe discul pe care aveați fișierele să nu fi făcut modificări (copiere fișiere noi, mutare fișiere de pe altă partiție) care să fi afectat structura fișierului de recuperat (prin rescriere). Fişierele marcate cu verde sunt recuperabile, cele cu roşu având şanse mai mici de recuperare.

recuva-interfata

Când recuperaţi fişiserele, salvaţi-le pe altă partiţie decât cea pe care se aflau în momentul ştergerii.
În cazul în care doriți să recuperați date de pe un disc optic (CD/DVD) Recuva nu vă poate ajuta, însă puteți încerca Recovery Toolbox for CD Free.

Fiindcă softurile de recuperare a datelor șterse funcționează de cele mai multe ori doar dacă fișierele ce trebuie recuperate nu au fost suprascrise, există cazuri când acestea sunt ineficiente. În astfel de situații recomand să apelați la un centru de recuperare date de pe hdd, Bit Consulting fiind unul dintre cele mai bune.

Descărcare Recuva: https://www.ccleaner.com/recuva/download

Dimensiune kit instalare: 7,3 MB

Articol scris inițial în 7 iulie 2009, și rescris în 10 iunie 2013.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

139 comentarii

 1. Salut se mai poate recupera date de pe o partitie pe care am sterso si apoi formatata? am refacut partitia si am pus un back-up acolo ca sa imi recuperez datele si nu a fost pentru partitia 😀 back-up dupa refacrerea paritiei am scris pe ea backup-ul dar leam copiat pe :C sa reincerc faza asta cu recuva nu a gasit ce imi trebuia mie muzica filme poze si anumite date altii miau spus ca daca am rescris pe partitia 😀 alceva larevedere nu mi pot recupera datele pierdute ce mai pot face e o alegere buna service? poate au acolo un soft mai bun ca sa vada tot ce am avut in pc de cand lam cumparat de exemplu e munca multa si cred ca o sa coste destul de mult cred……..

 2. super program!
  chiar functioneaza, cu el am reusit sa mi salvez de pe tel 1000foto sterse din greseala
  mii de multumiri!!

 3. Buna seara, am un tel allview alldro 5, android. As dori sa stiu daca mai pot recupera poze si filmulete, sterse dupa ce mi a aparut pe ecran, in momentul deschiderii ceva informatii despre card

 4. Am si eu o întrebare daca am vorbit după un id de mess si după am stres tot chiar si contul de Messenger mai exista vro șansa sa se mai găsească ceva in laptop (convorbiri scrise sau video)atâta timp cat am dezinstalat si instalat iar messul? Așteptarea un răspuns, multumesc

 5. Buna Alexandru!
  Am pierdut o groaza de poze si videoclipuri din telefon. Nu am mai facut nicio poza si niciun filmulet ca sa nu se suprascrie nimic pe partitie. Intrebarea mea este ce sanse am sa recuperez macar jumatate si cum setez Recuva sa-mi caute in partitia telefonului? Imi cauta numai in laptop.
  Multumesc!

  • Bună Iris, imaginile sunt salvate pe card sau în memoria telefonului? Ce telefon ai? Dacă poți accesa memoria telefonului, conectează-l la calculator și apoi vezi dacă apare în Recuva.

 6. sal, am conectat aparatul foto la leptop ji din greseala am sters toate pozele exista vreo sansa sa le recuperez

 7. Sall. Cum fac sa selectez toate pozele dupa ce s-a incheiat scanarea? Este vorba de aproximativ 28000 de fotografii si nu vreau sa cred ca trebuie sa le selectez pe fiecare in parte. Ceva idei?

  • Încearcă să faci click pe capul de coloană unde sunt bifele. Altfel, dacă nu există un buton de select all, va trebui să le selectezi manual.. 🙁

 8. Buna! Am si eu o problema. Am sters cateva videoclipuri, am folosit recuva, am reusit sa le gasesc dar nu merg deschise(nici macar cele cu verde care ar trebui sa mearga). Ce pot sa fac?

  • Cu ce încerci să le deschizi? Folosește ori VLC ori o aplicație de editare video, poate te va ajuta să le recuperezi măcar parțial.

 9. Nicidecum,cardul era doar cu acele fisiere pe care le-am sters.
  Am mai facut o incercare cu cateva fisiere de care oricum nu mai aveam nevoie si la fel…

Comentariile sunt închise.