Removal Tool Palevo.DP – Sterge worm-ul transmis pe YM

Zilele acestea am tot primit mesaje de la prieteni ce imi recomandau sa fac click pe anumite link-uri. Pentru ca mesajele erau putin impersonale sau putin altfel decat ma asteptam am devenit banuitor si am observat ca ceva nu este in regula.

Worm-ul Palevo.DP se răspândeşte automat prin spam pe platforme de mesagerie instantă. Mesajul ademeneşte utilizatorii să salveze ceea ce pare a fi un fişier .jpg, care de fapt este un fişier executabil care conţine cod maliţios – Worm.P2P.Palevo.DP Atunci când utilizatorul deschide fişierul, codul maliţios este lansat.

Viermele crează 4 fişiere ascunse în directorul Windows, apoi modifică câteva chei de regiştri pentru a dezactiva firewall-ul sistemului de operare.

Bitdefender a lansat si un comunicat de presa prin care a informat in privinta pericolului si se pare ca subiectul a fost abordat pe larg pe si pe devirusare.com si faravirusi.com daca doriti mai multe detalii.

Descarca Removal Tool: http://www.bitdefender.ro/site/view/palevo-vierme-messenger.html

Dimensiune: 194KB zip/ 200KB exe

Trimite articolul și prietenilor tăi!

6 comentarii

  1. Nu merge instalat,se pare ca au „perfectionat” acest virus.
    Ps: Am incercat sa instalez acest Removal Tool prin remote control la un prieten si n-a functionat ,nici-un program nu mai merge instalat odata ce virusul este lansat.NIci o scanare online nu merge!

    • Poate o să apară un nou removal tool. Cred că dacă folosești un trial de Bitdefender poți să scapi de el. Spor !

Comentariile sunt închise.