Review Pioneer SE-MJ-721 – Căști audio pentru dispozitive mobile

Casti Pioneer la tableta

Căștile audio „clasice”, care acoperă complet urechile, oferă o calitate audio foarte bună și o atenuare mai ridicată a zgomotelor exterioare comparativ cu cele in-ear. Mai mult, confortul în utilizare este mai mare decât în cazul căștilor care se introduc în urechi.

În momentul de față, majoritatea dispozitivelor mobile vin însoțite de căști de tipul in-ear, probabil datorită costurilor de fabricație și a dimensiunilor reduse.

Partea proastă este că acest tip de căști are în general o atenuare slabă a zgomotului exterior iar calitatea sunetului este foarte influențată canalele auditive ale ascultătorilor. De exemplu, eu nu m-am înțeles grozav cu modelul Beats de la HTC 8X.

Pentru că îmi place să ascult muzică la o calitate mai mare, de mai bine de o lună de zile folosesc o pereche de căști audio Pioneer SE-MJ-721.

Prima impresie

Fiindcă le-am folosit la laptop (care are un semnal de ieșire pe placa de sunet acceptabil), am rămas cu o senzație de jenă după audiție. Bass-ul foarte puternic, sensibilitatea mare (108db conform specificațiilor) și faptul că nu există un buton de volum pe fir m-au determinat mai apoi să dau volumul din laptop aproape de minim. Obișnuit cu vechile căști ascultasem muzică puțin cam tare.

Banda de frecvență și fidelitate

Răspunsul în frecvență este unul foarte bun, cuprins între 25Hz-16Khz, cu un spike foarte mic la 6-7Khz. După cum ziceam și mai sus bass-ul este profund, între 25-300Hz amplitudinea fiind mare (parcă un pic peste medii și înalte). Mediile și înaltele sunt „domoale” și nu se evidențiază decât dacă se folosește egalizatorul.

casti cu telefonDupă ce le-am conectat la smartphone sau la tabletă, situația a fost cu totul alta. Bass-ul nu mai părea supradimensionat și nici nu mi se mai păra că se aud așa de tare. Având în vedere răspunsul în frecvență și sensibilitatea lor, cred că aceste căști au fost construite pentru dispozitivele mobile, ca tablete, smartphone-uri sau playere multimedia portabile.

Ce mi-a plăcut foarte tare la aceste căști este atenuarea zgomotelor, care este foarte bună. Din acest motiv, căștile sunt recomandate celor care ascultă muzică în zone zgomotoase cum ar fi mijloacele de transport în comun (le-am testat la metrou și sunt foarte ok). Sigur, unii s-ar simți caraghios să aibă căștile pe cap, însă avantajul e că nu mai dai muzica atât de tare ca să compensezi zgomotul.

Dacă vrei să asculți muzică pe smartphone sau tabletă, eu cred că aceste căști Pioneer sunt o alegere bună în gama lor de preț.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

6 comentarii

  1. Buna ziua! Vreau sa va intreb.. Modelul pe care l-ati prezentat in review este cel pe maro cu alb, sau pe negru cu alb?

  2. sunt f bune aceste casti le am si eu si sunt nemaipomenite ,sunt peste audio technica de 300 RON ,insa doar pt mp3 si tablete ,tel nu pt calculator.merita fiecare banut

  3. Arata interesat modelul prezentat dar personal prefer castile in-ear cand vine vorba de casti pentru telefoane mobile/playere portabile. Eu mi-am cumparat o pereche de a-JAYS One+ (acest model este pentru telefoanele cu Android) de care sunt mai mult decat multumit si incantat.

  4. Mi se pare ca arata mai bine varianta pe negru, astea pe care le-ai testat tu sunt cam funky. Vad ca s-au cam dus stocurile, vine generatia noua de produse de pionerat. 🙂

Comentariile sunt închise.