Samsung Galaxy Note 3 și Galaxy Gear – Unboxing și primele impresii

galaxy-note-gear-header

De mai bine de o săptămână testez Samsung Galaxy Note 3 și Galaxy Gear prin Orange Smartphone Tester și deja am început să trag primele concluzii legate de cele două gadget-uri. Până voi reuși să pun cap la cap toate informațiile necesare pentru review-urile detaliate, vă prezint un clip de unboxing și primele impresii.

Update! Vezi review-urile complete

Samsung Galaxy Note 3 – Cel mai bun smartphone actual 

Samsung Galaxy Gear – Ceasul inteligent conectat la smartphone

Clip Unboxing

Primele impresii

Samsung lasă impresia folosirii unor materiale premium (lemn, metal, piele). Ambele gadgeturi sunt împachetate în cutii cu o textură lemnoasă, care amintește de lemnul de cireș.Capacul din spate al Note 3 creează impresia că ar fi din piele (deși e din plastic). Metalul foarte atent șlefuit îmbracă elegant cele două gadget-uri.

Telefonul arată foarte bine, reacționează foarte rapid și cursiv. Este destul de greu de utilizat cu o singură mână, totuși foarte confortabil de utilizat cu ambele mâini.

Atât Note 3 cât și Galaxy Gear au o construcție foarte robustă iar aderența suprafețelor este bună comparativ cu dispozitivele precedente. Când m-am mai jucat cu Note, S3 sau S4 aveam senzația că le-aș putea scăpa foarte ușor din mână, capacele din spate fiind foarte, foarte alunecoase.

samsung-gaaxy-note-3

Poziționarea butoanelor nu știu dacă este cea mai fericită. Butoanele de volum sunt amplasate în partea stângă și ar putea fi mai greu accesibile în cazul utilizării unei huse de tip flip cover, iar butonul de blocare al ecranului este plasat și el încât e destul de ușor să îl apeși accidental când ții telefonul cu o mână.

Este prima dată când folosesc un Stylus Pen și îmi place foarte tare. Nu aș fi crezut că ușurează atât de mult „munca”. Și artiștii grafici cred că ar aprecia Stylus-ul, acesta fiind foarte util pentru schițe și note vizuale.

Ceasul este bine proporționat și e  destul de confortabil dacă nă gândim că este practic o brățară rigidă. După ce m-am obișnuit cu el consider că e comod să ai acces la starea vremii, apeluri ratate și mesaje fără să mai scoți telefonul din buzunar. Punându-l în contextul economic totuși, e un moft pentru cei care își permit.

samsung-galaxy-gear

La capitolul autonomie ambele dispozitive stau bine și consider că se poate obține măcar două zile de utilizare moderată cu o singură încărcare completă.

Cred că Samsung gândit Galaxy Note 3 în special pentru segmentul business, judecând după calitatea materialelor folosite, a designului dar și a funcționalităților integrate.

Samsung Galaxy Gear în schimb, cred că e dedicat entuziaștilor și pasionaților de tehnologie, care își și permit un astfel de gadget.

Posibilitatea de a testa Samsung Galaxy Note 3 și Samsung Galaxy Gear mi-a fost oferită prin programul Orange Smartphone TesterSamsung Galaxy Note 3 este disponibil la Orange cu prețuri începând de la 249 EUR cu TVA inclus alături de un abonament nou Panteră 44.  Galaxy Gear este disponibil la Orange la un preț de 299 EUR cu TVA inclus.

Trimite articolul și prietenilor tăi!

9 comentarii

 1. E solutia ideala daca vrei sa renunti la combinatia telefon + tableta.
  Asa ai un singur gadget care le face bine pe toate.

 2. Am vazut Note 3 la IMWorld, chiar m-a impresionat. In calitate de posesor de S3 pot sa spun ca Samsung chiar a facut o treaba strasnica de data asta.

 3. Au cam exagerat cu pretul la Gear. Dupa ce ca merge numai cu modele de top care costa o gramada de bani mai e si 300 de EUR, cat un smartphone mainstream. Marginea lor e extrem de mare, daca puneau si ei un pret mai rezonabil, poate 100 de EUR mai era cum mai era. Asa numai fitosii si-l permit.. 🙁

  • De 300 de euro imi cumpar un ceas atlantic si ies mai bine, nu e sincronizat cu telefonul dar nici nu-l incarc zilnic.

  • Gândește-te că e prima generație. Probabil testează și ei piața, iar în funcție de cum merg treburile acum vor mai schimba lucruri pe parcurs. Vorba ta, ar mai fi de umblat la preț, nu cunosc prea multă lume care să dea 300 de EUR pe un ceas electronic.

 4. Un telefon chiar de nota 10. Samsung a cam inceput sa dea tonul pietei si au furat startul cu ceasul destept, iar Apple nu prea mai inoveaza de cand a plecat Steve Jobs.

  • Note 3 e foarte fain la capitolul productivitate, pot spune că aici stă cel mai bine dintre toate telefoanele pe care le-am testat. La capitolul foto/video parcă se putea totuși mai mult. Oricum, per total este un gadget foarte fain, e genul pe care l-aș folosi zi de zi în ciuda dimensiunilor sale.

Comentariile sunt închise.